فرارو- لوبیا چیتی ماده غذایی است که در سراسر جهان از محبوب بالایی برخوردار میباشد و غنی از مواد مغذی است که میتواند منجر به حصول تعدادی از مزایا برای سلامتی فرد مصرف کننده آن شود. در این مطلب علاوه بر معرفی تعدادی از خواص این ماده غذایی به بررسی بررسی ارزش غذایی لوبیا چیتی نیز پرداخته شده است.
لوبیا چیتی یک گونه از انواع متفاوت لوبیا معمولی است و در برخی از مناطق جهان برای تقریبا بیش از ۵۰۰۰ سال است که کشت میشوند. این مواد غذایی به طور عمده در غذاهای مکزیکی در باریوتوس و Chili con carne دیده میشوند، این نوع از لوبیا به طور گستردهای در آمریکای شمالی مصرف میشود.
این لوبیا نسبت به سایر گونههای لوبیا چند منظورهتر است، زیرا میتوان آنها را به طور کامل یا پخته شده، له شده و دوباره سرخ شده مصرف کرد. در حالی که آنها در پنج نوع مختلف وجود دارند، ولی از لحاظ چگالی و ظاهر مواد مغذی دارای تشابه بسیاری هستند.
ارزش غذایی لوبیا چیتی
در مورد ارزش غذایی، لوبیا چیتی تقریبا دارای ۱۴۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم و همچنین ۹ گرم پروتئین و ۲ گرم فیبر رژیمی است. مقدار بسیار کمی چربی در این لوبیا وجود دارد، اما مقدار بسیار بالای از ویتامینهای گروه B. و مقادیر متوسطی از ریز مغذی منیزیم (۱۴٪ از DV)، سدیم (۱۶٪)، فسفر (۲۱٪)، ویتامین A، ویتامین C، روی (۱۰٪)، آهن (۱۶٪)، پتاسیم (۹٪) و کلسیم (۵٪) دارد. این مشخصات مواد مغذی ممکن است تغییر کند، در صورتی که لوبیا جوان یا بالغ، پخته شده، جوش داده شده، نمکی یا بدون نمک باشد، اما این مواد مغذی اساسی در این نوع لوبیا موجود هستند.
خواص لوبیا چیتی
مزایای زیادی برای مصرف لوبیا چیتی به عنوان یک وعده غذایی است، از جمله توانایی آنها در کاهش خطر ابتلا به دیابت و سرطان سینه و همچنین سم زدایی بدن و دیگر موارد که تعدادی از آنها عبارتند از:
• پایین آمدن خطر ابتلای به سرطان سینه
• بهبود فرآیند هضم
• محافظت در مقابل ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی
• تقویت انرژی
• بهبود سلامت عصبی
• پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن از طریق فعالیت آنتی اکسیدانی
• پایین بودن سطوح کلسترول در بدن
• بهبود حافظه و توانایی شناختی
• کنترل فشار خون
• سم زدایی از بدن
• کُند کردن روند ریزش مو
• کم کردن خشکی پوست
• کمک به پیشگیری از ابتلا به کم خونی (آنمی)
• کمک در فرایند کاهش وزن
چگونه لوبیا چیتی را نگهداری کنیم؟
هنگامی که لوبیای خشک شده را به صورت عمدهای خریداری میکنید، احتمالا بخواهید آنها را برای ماهها ذخیره کنید و به تدریج آنها را در وعدههای غذایی خود مورد مصرف قرار دهید. پس از این دستور العمل ساده اطمینان پیدا میکنید که شما تا یک سال آینده لوبیا تازه و خوشمزهای را برای استفاده در انواع غذاها دارید.
مرحله ۱: لوبیای خشک شده را از کیسه خریداری شده جدا کنید. آنها را به یک ظرف ذخیره سازی محکم انتقال دهید.
مرحله ۲: تمام لوبیای شکسته را از مخلوط جدا کنید.
مرحله ۳: ظرف را در جای خشک و خنک قرار دهید تا از نور مستقیم خورشید دور شود.
عوارض جانبی احتمالی ناشی از مصرف لوبیا چیتی
برخی از عوارض جانبی مصرف این نوع لوبیا، به خصوص هنگامی که شما این ماده غذایی را بیش از حد مصرف میکنیم، از جمله ناراحتی روده و نفخ شکمی وجود دارد. با افزایش سطح فیبر رژیمی و بعضی از عناصر ایجاد کننده گاز، لوبیا در نهایت به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند، اما در ابتدا میتواند نشانههایی از علائم را در شما بدتر کند. علاوه بر این، اگر شما مشکلات خاصی در حوزه سلامتی دارید مانند سرطان تیروئید یا اختلال تیروئید، لوبیا چیتی میتواند سطوح ید را در بدن تان تحت تأثیر قرار دهد که ممکن است در درمان دخالت داشته یا علائم این بیماریها را در فرد مبتلای به آن تشدید کند.