bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۱۶۹۷۵

گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران کلید خورد/ روحانی: از فردا تزریق گاز به 1044 سانتریفیوژ در فردو آغاز می‌شود

گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران کلید خورد/ روحانی: از فردا تزریق گاز به 1044 سانتریفیوژ در فردو آغاز می‌شود

ما در نیویورک به دنبال این بودیم که بگوییم آمریکا راست نمی‌گوید، همه کشورها به ما می‌گفتند کلید دست خودتان است و با آمریکا مذاکره کنید ولی ما آن‌ها را قانع کردیم که ترس و مشکلی از مذاکره نداریم و بلدیم مذاکره کنیم. ما گفتیم آمریکا تحریم‌ها را کنار بگذارد سپس مذاکره می‌کنیم. این روند ادامه دارد و ما مذاکرات خود را با کشورهای مختلف ادامه می‌دهیم.

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۱۴ آبان ۱۳۹۸

فرارو- رییس‌جمهور اعلام کرد: از فردا تزریق گاز به 1044 سانتریفیوژ در فردو آغاز می‌شود.

حجت‌الاسلام حسن روحانی در بخشی از سخنرانی‌اش در مراسم افتتاح رسمی کارخانه نوآوری آزادی با اعلام آغاز گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران و با اشاره به اقدامات ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود اظهار کرد: من امروز به سازمان انرژی اتمی می‌گویم که از فردا گام چهارم کاهش تعهدات برجامی را بردارند. البته پیشاپیش به ۱+۴ اعلام می‌کنم که فعالیت ما با نظارت آژانس انرژی اتمی خواهد بود. گام چهارم ما مانند سه گام دیگر قابل بازگشت است و اگر آن‌ها به تعهدات خود در اول ژانویه ۲۰۱۷ بازگردند ما هم به این تاریخ برمی‌گردیم.

وی ادامه داد: طبق برجام ۱۰۴۴ سانتریفیوژ در فردو داریم که قرار بود آن‌ها بچرخند اما به آن‌ها گاز تزریق نکنیم اما از فردا گازدهی را در فردو آغاز می‌کنیم. ما حساسیت‌های طرف مقابل را می‌دانیم و همچنین می‌دانیم که ممکن است آن‌ها سروصدا کنند اما هر وقت آن‌ها به تعهدات خود عمل کردند این گام ما قابل بازگشت خواهد بود.

روحانی با بیان اینکه ما در عین حال به تمام مذاکرات پشت پرده متعهد هستیم، خاطر نشان کرد: ما مذاکرات را ادامه می‌دهیم. البته چون در هفته‌های اخیر به توافق نرسیدیم گام چهارم را برمی‌داریم اما در دو ماه آینده به مذاکرات ادامه می‌دهیم و اگر همه تحریم‌ها برداشته شد و ما توانستیم نفت را بفروشیم و از سود بانک‌های خود استفاده کنیم ما هم به شرایط گذشته بازمی‌گردیم. من معتقدم ما راه درستی انتخاب کردیم و دنیا باید بداند که ملت ایران هم مقاوم است و هم اهل مذاکره.

گزیده سخنان روحانی را در ادامه می‌خوانیم:

  • مقاومت در سایه کار و تلاش و علم و البته مذاکره به دست می‌آید و این‌ها با هم منافات ندارد. مقاومت برای مذاکره زمینه‌سازی می‌کند و مذاکره هم می‌تواند از مقاومت بهره‌برداری کند. ما هشت سال در دوران دفاع مقدس مقاومت کردیم و اکنون ۳۱ سال است در حال مذاکره هستیم. من در سفر اخیر خود به عراق با مقامات این کشور درباره یکی از آثار جنگی که ۳۱ سال پیش تمام شده است یعنی لایروبی اروند مذاکره کردم. ما همچنین برای آزادسازی اسرا مذاکره کردیم. ما باور نمی‌کردیم صدام به ما نامه بنویسد و حتی به امضای او شک داشتیم اما پاسخ‌های مرحوم هاشمی به نامه‌های صدام به آزادسازی اسرا منجر شد و شرایطی فراهم کرد که سازمان ملل، عراق را به عنوان تجاوزگر معرفی کرد.
  • نباید فقط دنبال یک راه حل باشیم، ما در شرایط تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی قرار داریم. در گذشته وقتی ما می‌گفتیم تحریم‌ها ظالمانه است کسی با ما همراه نبود اما اکنون جز چند کشور، سایر کشورها هم می‌گویند تحریم‌ها ظالمانه است و حتی اروپا هم آمریکا را محکوم می‌کند و امتیاز ما اکنون این است که دنیا با ما هم آوا است.
  • ما تسلیم تحریم‌ها نشدیم. ما وادار به تسلیم نشده و نمی‌شویم. ما سخت ترین شرایط را در سال ۹۷ و ۹۸ داشتیم اما مشکلات را مهار کرده و ذره‌ای از آن کم کردیم. امسال شرایط ما کمی بهتر است. وضع ما در تورم، رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری و اشتغال بهتر است که این به معنای پیروزی ما و شکست آمریکا است. پذیرش حقارت و تسلیم بد است و مقاومت افتخار ما است. اما مقاومت چه زمانی به نتیجه می‌رسد؟
  • ملت ما ایستادگی کرد و دنیا حرف ما را قبول دارد. ما راه مذاکره را باز گذاشته و نبسته‌ایم. در سفر به سازمان ملل اتاق محل اقامت رئیس جمهور ایران به مرکز توجه و گفت‌وگوها تبدیل شد. همه روسای جمهور به نوبت با رئیس جمهور ایران ملاقات کرده و حرف می‌زدند. البته رئیس جمهور ایران چون نماینده ملت ایران است مهم بود و چون ملت ایران ملت با عظمتی است رهبران سایر کشورها به رئیس جمهور ایران توجه می‌کردند. رسانه‌ها به جای مجمع عمومی سازمان ملل به دنبال این بودند که چه خبری از اتاق رئیس جمهور ایران می‌آید. البته این قدم‌ها در نیویورک به ثمر نرسید ولی ما مأیوس نیستیم و قدم‌ها را ادامه می‌دهیم.
  • ما در نیویورک به دنبال این بودیم که بگوییم آمریکا راست نمی‌گوید، همه کشورها به ما می‌گفتند کلید دست خودتان است و با آمریکا مذاکره کنید ولی ما آن‌ها را قانع کردیم که ترس و مشکلی از مذاکره نداریم و بلدیم مذاکره کنیم. ما گفتیم آمریکا تحریم‌ها را کنار بگذارد سپس مذاکره می‌کنیم. این روند ادامه دارد و ما مذاکرات خود را با کشورهای مختلف ادامه می‌دهیم.
  • در جریان سفر به سازمان ملل می‌خواستند بگویند که ایران به عربستان حمله کرده است، ما مطرح کردیم که این جنگ به ایران ربطی ندارد و گفتیم حتی اگر مدرکی دارید آن را اعلام کنید. ما حتی پیشتاز طرح صلح شدیم و من به همه روسای کشورهای منطقه نامه نوشته و از آن‌ها دعوت کردم که به این طرح بپیوندند.
  • در کنار مذاکرات ما اقدام عملی خود را نیز آغاز کردیم و گفتیم هر گاه طرف مقابل برجام را کامل اجرا کرد ما هم آن را کامل اجرا می‌کنیم و در این زمینه سه قدم برای کاهش تعهدات خود برداشتیم.
  • در گذشته عده‌ای هم با تریبون مخالف بودند و می‌گفتند صحبت باید بر روی منبر باشد. برای سنت‌گراها سخت است که شرایط جدید را درک کنند. البته زمانه، شرایط خود را تحمیل می‌کند. این رودخانه راه خود را می‌رود. البته من هم موافقم که ما هم می‌توانیم مسیر رودخانه را هدایت کنیم.
  • بیش از چهار هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان درآمد ۹۰ هزار میلیارد تومانی دارند و ۳۰۰ هزار شغل در شرکت‌های دانش بنیان ایجاد شده است. بنابراین بسیار مهم است این راه را برای افزایش قدرت خود ادامه دهیم. بسیاری از علوم به خاطر مسائل نظامی ایجاد شده‌اند و به خاطر قدرت، علم پیشرفت کرده است. برای ما مهم است که علم به کل جامعه نفع برساند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
مامردم درحسرت زندگی هستیم.!
ناشناس
Canada
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
پرونده ایران میره شورای امنیت و روسیه هم به نفع ایران رای نمیده . خواهید دید. نه وقتی انرژی اتمی آزادانه تولید میشد هیچکس در کشور جز حکومت منفعت نبرد نه حالا که متوقف شده‌ . نفس تولید انرژی اتمی در ج.اسلامی جنگیدن و تخاصم با غرب بود و همه میدونستن هیچ سودی برای کشور نخواهد داشت
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
اینم فراموش نکنیم ابتدای دهه هفتاد چطوری یک شبه قدرت پول کره جنوبی توسط سرمایه گذاران خارجی به ثلث کاهش یافت این قدرت نیست
ناشناس
Denmark
۰۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
یکی از بزرگترین اشتباهات ماها حضور تو انتخابات بود! نه اینکه استفاده ابزاری شد ازش‌(که یک امر همیشگیه!) بلکه در یک حالت زجر کش قرار دادیم مملکت رو! یکی مثل جلیلی دوره قبل تر یا رییسی این دوره انتخاب شده بودن تا الان تکلیف خیلی موضوعات یک سره شده بود!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
اروپا کاری از دستش برنمیاد ولش کنید.
ناشناس
United States of America
۰۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
اشتباها منفی‌ دادم.
انتشار یافته: ۲۴
ali
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
ترامپ 14 ماه در برجام بود و اصرار به مذاکره می کرد و اقایان طبق معمول انکار می کردند
ناشناس
United States of America
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
همین داستان در جنگ و بقیه تصمیم ها هم بود و حالا قانون پولشویی فکر کنم ما فقط باید مثل کودکان لجبازی کنیم و در اخر با زیان از جیب مردم تاوان دهیم بخاطر اینها
ناشناس
United States of America
۰۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
سران ارشد دولت روحانی شوک قیمتی را دوست داشتند دارند برای ایجاد شوک قیمتی بهانه لازم بود بازگشت تحریم ها
ترامپی که 14 ماه در برجام بود چرا مذاکره نکردید که الان میگید برگردید به برجام تا مذاکره کنیم مذاکره ام لازم نیست از شر دشمنی ورزیدن بیایم پایین مثل هند پاکستان بمب اتم و موشک قاره پیما هم داشته باشیم کاری با ما ندارند چون میدونند نوک حمله سمت آمریکا اسرائیل اروپا نیست نه در حرف و شعار نه در عمل
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
گاز بديد ببينيم به كجا مي رسيم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
در زمان‌هاي قديم، دزدي داشت قفل دكاني را مي‌بريد؛ كسي به او گفت: داري چه كار مي‌كني؟ گفت: دارم طبل مي‌زنم. گفت: پس صداي طبل كو؟ جواب داد: فردا صداي شنيدن اين طبل را مي‌شنوي!!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
از واژه کلید خوشم نمیاد وروحانی هراز چند گاهی از این اسم منزجر استفاده میکنه وفکر میکنه که هنوز مردم کشته مرده این کلید لعنتی هستن بابا بسه حالمون و بهم زدی
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
آهای روحانی با کی داری حرف میزنی ؟اولا من نمیدونم که شما کجا ایستاده گی کردید وکی دنیا حرف شما رو قبول کرده که کشور در حالت بدترین تحریمها قرار داره در ضمن ضمیر جمع بکار نبر (دنیا حرف مارو قبول کرد) باید بگی من ونه ما ودر ثانی حرف شمارو هم قبول نکرده وگرنه باید تحریمی در کار نباشه
ناشناس
United States of America
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
مسخره است همه نوع تحریمی را برقرار کردن و میگن از برجام خارج میشیم اخوی اینها خیلی وقته خارج شدن بهتر است با سرعت و نصب تمام سانترقیوژها و برداشتن دوربین های نظارتی اقدام کنید تا متوجه شوند شما جدی هستید با چهار تا سانترفیوژ که کار درست نمیشه و دست بردارید از اینگونه بچه بازی ها و بزرگ نمایی های خبری
ناشناس
Denmark
۰۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
یاد بچگی ها میندازه ! تا ۱۰ میشمرم!
..... ۹، ۹.۵، ۹.۷۵ ، ۹.۸۵ .......
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
کی باشه تو هم بفرستند پیش داداش، صلوات ختم کن
محمد
Romania
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
چشمم به گذر تاریخ است که خرداد 1400 نفس راحتی پس از سالها بکشم و بگویم الحمدلله که این هم گذشت.
ان شاءالله بعدی لااقل اگر کاری نمی کند، شر درست نکند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
منافع این کار را برای مردم توضیح دهید
دانشجوی شریف
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
کره جنوبی و ژاپن هم شدند الگوی ما؟؟ این ها که غلام حلقه به گوش و بی اختیار امریکا هستند!مردم آزاده حاضرند نان خالی بخورند اما آقای خودشان باشند نه نوکر دست به سینه اجنبی!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
پاسخ به دانشجوی شریف:
درست میگی البته اگر همه نان خالی بخورند.
نه عده ای کباب بره و عده ای نان خشک .
Nima
Canada
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
اولا تشکر از فرارو
اولین سایت است که در داخل ایران نظرات من را انتشار داده است سپاسگزارم.
بقیه سایت های داخلی فکر می کنند منبر هستند فقط وظیفه تولید و انتشار اطلاعات دارند. فرارو اولین سایت دو طرفه ای است که بنده تجربه کردم.
شخصا بیش از اصل خبرها که تکراری است کامنت ها را می خوانم تا از فضای ایران فاصله نگیرم. بقیه مطالب بالا با زمانی که من ایران بودم تفاوتی نکرده سالیان سال است تکرار می شود.
سپاس از فرارو

در مورد تحریم، فرمول ساده است
ج. اسلامی حکومتی مذهبی که به برخی قوانین بین المللی احترام نمی گذارد و ساختار سازمان بین الملل را تا مجبور نشود قبول ندارد.
ج. اسلامی در تکتولوژی های صلح آمیز مثل ساخت لوازم منزل، ماشین، صنعت، بخش معدن و ... حرفی در حوزه صادرات ندارد و از تمام حوزه های علمی و تکنولوژیک سراغ خطرناک ترین آنها یعنی انرژی هسته ای که احتمالا تولید بمب اتمی را دارد، رفته.
کشور های قدرتمند و تولید گر مثل اروپا، امریکا، ژاپن، کره جنوبی، کانادا و استرالیا به جمهوری اسلامی اعتماد ندارند.
به همین دلیل این کشور انقلابی را تحریم کردند .
صرفا برای تقریب به ذهن شما فکر کنید داعش یا طالبان به دنبال ساخت موشک های دور برد بودند شما چه می کردید؟ فرض کنیم طالبان پشت سر هم بیانه بدهد ما به دنبال موشک صلح آمیز هستیم چون ما اخلاق گراییم در قرآن گفته به دنبال صلح باشید رهبر ما هم فتوا داده واکنش شما عوض می شد؟؟

خیر، جلوی آنها را می گرفتید، برداشت کشورهای پیشرفته از ج. اسلامی چیزی نزدیک طالبان و داعش است متاسفانه، درست یا غلط.

پس افزایش فعالیت های هسته ای حکومت ایران یعنی افزایش تحریم ها و گرفتار تر شدن مردم ایران چه در داخل چه در خارج.

قویتر شدن امروز در دنیا به تکنولوژی اتمی نیست به سرمایه گذاری هایی شبیه کره جنوبی در بخش موبایل و تلوزیون و لوازم منزل و یا ژاپن در صنعت خوردو است
شما زمانی قوی می شوید که از طریق علم تولید تکنولوژی کنید و توان فروش آنرا داشته باشید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
خدا رو شکر فهمیدیم قوی شدن در بخش تولید تلویزیونه... واقعا تحلیل اعجاب انگیزی بود
احسنت
سهیل
United States of America
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
نیمای عزیز، اون بخش از صحبت های شما در مورد نحوه نگرش کشورهای پیشرفته به ما تقریبا درسته. ولی تحلیل شما کمی اشتباهه. درسته که ایران قصد تولید بمب هسته ای نداره و ما همه اون رو باور داریم. ولی غنی سازی اورانیوم یعنی اینکه شما قابلیت رسیدن به کلاهک هسته ای رو خواهید داشت. و این یعنی بازدارندگی. پس اونها زورشون رو میزنن و ما هم زور خودمون رو میزنیم. مثل بازی. مثل ورزش حرفه ای. ولی اسم این بازی سیاسته. خیلی هم خشنه. خیلی هم دردناکه
حوت
Germany
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
دوست عزیزمون فراموش کردن که بگن همه این کشورهای تولید گر یا نیروی نظامی قدرتمندی دارن ( انگلیس فرانسه آلمان آمریکا چین هند و...) یا اینکه تحت حمایت نظامی کشورهای قدرتمند هستند ( کره و ژاپن قطر و ...که تحت حمایت مستقیم آمریکا هستن و البته برای کشوری که چهل سال پیش انقلاب کرده و تصمیم به استقلال گرفته مسلما الگو نخواهند بود ) فراموش کردن که بگن لازمه پیشرفت صنعتی و شکوفایی ایجاد امنیت هست چه داخلی چه خارجی( هرم مازلی رو مطالعه بفرمایید) و داشتن توانمندی نظامی ایجاد بازدارندگی و امنیت خارجی هست . فراموش کردن که بگن ایران در قلب خاورمیانه در قلب نا امنی ها و بین افغانستان و پاکستان و عراق و یمن و سوریه و عربستان و امارات قرار گرفته نه در اتحادیه اروپا بین سوییس و فرانسه و بلژیک و هلند و آلمان! به عنوان کسی که تو آلمان زندگی میکنم اینم بگم خدمتتون که امنیت اتحادیه اروپا اول بخاطر اتحاد مردم اروپا هست که نه سر شیعه رو میبرند نه سنی رو لعن و نفرین میکنن مقایسه کنید لطفاً با مردم خاورمیانه!
قیاس شما مع الفارق هست دوست عزیز
تکنولوژی و پیشرفت اقتصادی صد در صد و قطعاً نیازه ولی تا ثبات و امنیت برقرار نباشه هیچ‌گاه پیشرفت اقتصادی نخواهیم داشت
bato-adv
bato-adv