bato-adv
bato-adv

راز و رمز سلیقه خریداران ایرانی فروشگاه‌های آنلاین

راز و رمز سلیقه خریداران ایرانی فروشگاه‌های آنلاین

مشتریان فروشگاه‌های اینترنتی محل کار را به عنوان بهترین جا برای خرید آنلاین می‌دانند. اغلب مشتریان این فروشگاه‌ها وسط ظهر سراغ خرید کردن می‌روند. طوری که ثبت سفارش‌ها عموما در ساعات ۱۲ تا یک ظهر انجام می‌شود. همچنین روز‌های شنبه اوج شلوغی فروشگاه‌های آنلاین است. هر چه به پایان هفته نزدیک‌تر می‌شویم، تعداد سفارشات به حداقل می‌رسد

تاریخ انتشار: ۱۶:۰۹ - ۲۵ آذر ۱۳۹۸

فرارو- شما چه ساعتی از فروشگاه‌های اینترنتی خرید می‌کنید؟ گزارش‌ها نشان می‌دهد بیشترین ساعات مراجعه و خرید از فروشگاه‌های اینترنتی، مربوط به روز‌های اول هفته و ساعات ظهر است که اغلب سر کار هستند و در تایم ناهار استراحت می‌کنند. این مورد تنها یکی از نکاتی است که می‌توان از گزارش‌های فصلی فروشگاه‌های اینترنتی به دست آورد. دیجیکالا اخیرا گزارش عملکرد خود در شش ماه اول امسال را منتشر کرده و با تقریب قابل قبولی می‌توان آن را به فروشگاه‌های اینترنتی تعمیم داد. این گزارش علاوه بر نکاتی از رفتار خریداران فروشگاه‌های آنلاین و درآمد فروشنده‌ها در مارکت‌پلیس‌های اینترنتی، خبر‌های خوبی هم برای تولیدکننده‌های داخلی دارد. گزارشی که نشان می‌دهد سهم فروش برند‌های ایرانی در برابر برند‌های خارجی حسابی بالا رفته و حالا صدر جدول پرفروش‌ترین برند‌های تلوزیون و یخچال‌فریزر از چنگ برند‌های کره‌ای خارج شده است. برند‌هایی که سال‌هاست در بازار لوازم خانگی ایران پادشاهی می‌کنند، حالا جایگاه خود را به برند‌های داخلی داده‌اند. این گزارش نشان می‌دهد اغلب خریداران از فروشگاه‌های آنلاین، سراغ محصولات دیجیتال رفته‌اند و این می‌تواند یک نقشه راه برای فروشگاه‌های اینترنتی باشد. هرچند این فروشگاه‌ها هنوز راه زیادی در پیش دارند. گزارش‌ها نشان می‌دهد فروشگاه‌های اینترنتی در کشور‌هایی مثل چین، انگلستان و آمریکا سهم ۱۵ تا ۲۵ درصدی از بازار خرده‌فروشی را به خود اختصاص داده‌اند. این رقم در کشور ما حدود یک تا دو درصد تخمین زده می‌شود.

اول؛ تایم ناهار در محل کار، بهترین زمان برای سر زدن به فروشگاه‌های آنلاین است. اغلب مشتریان این فروشگاه‌ها وسط ظهر سراغ خرید کردن می‌روند. طوری که ثبت سفارش‌ها عموما در ساعات ۱۲ تا یک ظهر انجام می‌شود.

دوم؛ روز‌های شنبه اوج شلوغی فروشگاه‌های آنلاین است. هر چه به پایان هفته نزدیک‌تر می‌شویم، تعداد سفارشات به حداقل می‌رسد. شاید تاخیر بیشتر در صورت ثبت سفارش در روز جمعه یکی از عوامل این موضوع باشد.

سوم؛ اغلب کاربران فروشگاه‌های آنلاین، خریدهایشان را با اپلیکیشن موبایل انجام می‌دهند. طوری که ۵۰ درصد تعداد سفارش‌های ثبت شده، مربوط به اپلیکیشن موبایل است.

چهارم؛ اغلب خریداران، وقتی می‌خواهند کالا‌های گران‌قیمت سفارش دهند، با کامپیوتر یا لپتاپ سراغ سایت فروشگاه‌ها می‌روند و خرید از سایت را به اپلیکیشن و نسخه وب موبایل ترجیح می‌دهند. چراکه سهم مبلغ سفارشات از سایت، بیشتر از سهم تعداد آنهاست.

پنجم؛ بیشترین سهم بازدید از فروشگاه‌های آنلاین مربوط به باز کردن سایت روی گوشی موبایل است. این مورد نشان می‌دهد خیلی از کاربرانی که با گوشی موبایلشان سایت فروشگاه‎های آنلاین را باز می‌کنند، قصد خرید ندارند.

ششم؛ ۴۰ درصد خریداران فروشگاه‌های آنلاین را مشتریان ثابت تشکیل می‌دهند. آن‌هایی که زیاد بین خریدهایشان فاصله نمی‌اندازند. در این بین ۶۰ درصد از مشتریان ثابت هر ماه از فروشگاه‌های آنلاین خرید می‌کنند.

هفتم؛ شمالی‌ها مشتری اصلی فروشگاه‌های آنلاین هستند. طوری که تراکم مشتریان به ترتیب در استان‌های تهران، البرز، مازندران و گیلان بیشتر از بقیه استان‌های کشور است.

هشتم؛ با وجود تنوع دسته‌بندی‌ها در فروشگاه‌های آنلاین، همچنان محصولات دیجیتال در صدر محبوب‌ترین‌ها هستند. طوری که ساعت هوشمند وی‌سریز مدل A۱ به عنوان محبوب‌ترین کالای مشتریان معرفی شده است. مچ‌بند هوشمند شیائومی مدل Mi Band ۲ و شارژر همراه ۱۰ هزار میلی‌آمپری شیائومی در مقام دوم و سوم قرار دارند.

نهم؛ فروشنده‌ها در مارکت‌پلیس‌های ایرانی در نیمه اول سال ۹۸ حسابی پول به جیب زده‌اند. طوری که در بین ۳۰ هزار فروشنده مارکت‌پلیس‌های ایرانی، هر کدام به طور میانگین ماهانه ۲۳ میلیون تومان فروش داشته‌اند. بیشترین رقم مربوط به یکی از فروشنده‌هاست که توانسته در مردادماه بیش از ۲۰ میلیارد تومان فروش داشته باشد.

دهم؛ گوشی‌های ساده نوکیا همچنان پرستیژ خود را حفظ کرده‌اند. پرفروش‌ترین محصول فروشگاه‌های آنلاین از نظر تعداد، مربوط به گوشی غیرهوشمند نوکیا ۱۰۶ است. مقام دوم هم به نوکیا ۱۰۵ اختصاص دارد.

یازدهم؛ هشت محصول پرفروش کالایی‌های در دسته‌بندی کالا‌های دیجیتال قرار دارند. طوری که بعد از گوشی‌های غیرهوشمند نوکیا نوبت به فلش هشت گیگابایتی سن‌دیسک، هواوی Y۷ Prime، مبدل OTG ریمکس، گوشی غیرهوشمند نوکیا ۱۳۰، محافظ کابل شارژ و چراغ USB می‌رسد.

دوازدهم؛ اگر کالا‌های پرفروش را از نظر ارزش ریالی رتبه‌بندی کنیم، صدر جدول به گوشی‌های هوآوی و سامسونگ می‌رسد. در این بین گوشی هوآوی Y۷ Prime بیشترین فروش را در بین محصولات فروشگاه‌های آنلاین به نام خود ثبت کرده است.

سیزدهم؛ در فهرست پرفروش‌ترین محصولات فروشگاه‌های آنلاین بعد از هوآوی Y۷ Prime نوبت به هوآوی Y۹، سامسونگ Galaxy A۵۰، سامسونگ Galaxy A۱۰ و سامسونگ Galaxy A۲۰ می‌رسد که رتبه‌های دوم تا پنجم را تشکی می‌دهند.

چهاردهم؛ گوشت و روغن، در صدر پرفروش‌ترین کالا در سوپرمارکت‌های آنلاین قرار دارند. طوری که روغن سرخ‌کردنی ۱.۸ لیتری بهار در صدر بیشترین تعداد فروش و گوشت چرخ‌کرده یک کیلویی مهیاپروتئین بیشترین مبلغ فروش را در نیمه اول سال به خود اختصاص داده‌اند.

پانزدهم؛ مهیا پروتئین، پرفروش‌ترین برند سوپرمارکت‌های آنلاین است. این برند همچنین مقام سوم پرفروش‌ترین برند ایرانی را در فروشگاه‌های اینترنتی به خود اختصاص داده است. با این حال خیلی از مشتریان این فروشگاه برند مهیاپروتئین را نمی‌شناسند. طوری که در بین پرجستجوترین برند‌های ایرانی، خبری از مهیا پروتئین نیست.

شانزدهم؛ سهم کالا‌های ایرانی از فروش آنلاین حسابی در حال افزایش است. طوری که آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد حدود ۶۸ درصد فروش مارکت‌پلیس‌ها مربوط به کالا‌های ایرانی است. در این بین پارس‌خزر، ایکس‌ویژن و مهیا‌پروتئین، به ترتیب پرفروش‌ترین برند‌های داخلی فروشگاه‌های آنلاین را تشکیل می‌دهند.

هفدهم؛ دوره سلطنت سامسونگ در بازار تلویزیون به پایان رسیده است. آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد سامسونگ جایگاه خود به عنوان پرفروش‌ترین برند تلوزیون در فروشگاه‌های آنلاین را از دست داده و حالا برند ایرانی ایکس‌ویژن به صدر جدول آمده است.

هجدهم، برند‌های ایرانی عنوان پرفروش‌ترین برند یخچال فریزر در فروشگاه‌های آنلاین را از ال‌جی گرفته‌اند. طوری که امرسان و ایستکول به ترتیب در مقام اول و دوم قرار دارند و ال جی تا مقام سوم پایین آمده است.

نوزدهم؛ رقابت برند‌های موبایل در فروشگاه‌های آنلاین، به نفع هوآوی تمام شده است. در یکی دو سال گذشته عموما سامسونگ با اختلاف زیادی پرفروش‌ترین برند موبایل در این فروشگاه‌ها بوده، اما در شش ماه اول امسال، هوآوی رشد عجیبی را پشت سر گذاشته و به پرفروش‌ترین برند موبایل تبدیل شده است.

بیستم؛ شاید یخچال‌‎های هتلی به نظر کارایی چندانی در آشپزخانه نداشته باشند، اما این مدل‌ها سه مقام اول در جدول پرفروش‌ترین یخچال‌فریزر‌های فروشگاه‌های آنلاین را به خود اختصاص داده‌اند.
 
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین