کارشناسان درجریان عملیات محافظت از یک مومیایی ۳ هزار ساله مصر باستان در موزه اصلی شهر پرت اسکاتلند، به نقاشیهای جالبی در تابوت آن دست یافتند.
برای اولین در طول یکصد سال گذشته، این مومیایی از تابوت بیرون کشیده شد تا به طور کامل مورد آزمایش و ارزیابی قرار گیرد.
قسمت زیر تابوت، محیطی غنی از نظر پزشکی است که جنبهای از خاک، گیاهان و حشرات را نشان میدهد.
به گزارش ایرنا، نشریه آرتدیلی در این خصوص نوشت: کارشناسان این موزه اطمینان دارند که بررسی علمی مواد به کار رفته در مومیایی و صمغ مورد استفاده برای باندپیچی کردن جسد، جزئیات بیشتری را در مورد این مومیایی و مکانی که در آن نگهداری شده است، فاش میکند.
شاید مهیجترین پیشرفت در این زمینه، کشف چهرههای نقاشی شده در سطوح داخلی و خارجی سطح زیرین تابوت باشد. این چهرههای نقاشی شده معرف الهههای مصر باستان هستند.
برای مصریان باستان، حفظ جسد بسیار حائز اهمیت بود. اگرچه این مومیایی و تابوت آن درطول قرنها به دست سارقان قبور و به دلیل سیلاب، آسیبهای بسیاری دیده اند، هنوز تا حد زیادی سالم مانده اند و به مراقبت و عملیات محافظت از رنگها نیاز دارند تا بتوان آنها را برای سالهای بیشتری حفظ کرد و امکان بازدید از رنگ آمیزیهای زیبا روی تابوت را فراهم آورد.
یک خیریه فرهنگی محلی در اسکاتلند درتلاش است تا برای عملیات محافظت از این مومیایی، پول جمع آوری کند. قرار است مومیایی در سال ۲۰۲۲ در اسکاتلند به نمایش درآید.
«مارک هال» مدیر مجموعههای موزه پرت اسکاتلند گفت: تماشای پدیدار شدن این نقش ها، ما را بسیار شگفت زده کرد.
وی افزود: دلیلی برای بلند کردن جسد و مشاهده قسمت زیرین تابوت نمیدیدیم و انتظار نداشتیم که به چیزی در زیر مومیایی دست یابیم. از اینرو، دیدن این نقاشی ها، پاداشی واقعی است و چیزی فوق ویژه برای سهیم کردن با مردم به ما میدهد.
قرار است تحقیقات و بررسیهای بیشتری روی نقاشیها برای دستیابی به اطلاعاتی در مورد تاریخچه این مومیایی انجام شود.
مومیایی در سال ۱۹۳۶ از سوی انجمن علوم طبیعی و باستان شناسی «آلوآ» (Alloa) در اسکاتلند به موزه پرت اهدا شد.