bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۳۷۰۷

هوک: می‌خواستم در زوریخ با ظریف دیدار کنم، نپذیرفتند

هوک: می‌خواستم در زوریخ با ظریف دیدار کنم، نپذیرفتند

یک مقام آمریکایی سه‌شنبه گفته ایرانی‌ها درخواست او با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران را رد کرده است.

تاریخ انتشار: ۰۰:۴۰ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۹

«برایان هوک»، نماینده آمریکا در امور ایران امروز سه‌شنبه مدعی شده در ماه دسامبر خواستار دیدار با «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران شده، اما درخواست او از طرف ایرانی‌ها رد شده است.

به گزارش فارس به نقل از رویترز، وی در ادامه گفت مایل است شخصاً با مقام‌های ایران دیدار و در خصوص مسائل کنسولی و آزادی زندانیان رایزنی کند.

هوک گفت: «ما دوست داریم برای گفتگو‌های کنسولی دیدار شخصی [با مقام‌های ایران]داشته باشیم تا بتوانیم سریع‌تر پیش برویم.»

این در حالی است که «سید عباس موسوی»، سخنگوی وزارت خارجه ایران چند روز پیش گفته بود برایان هوک در مبادله زندانی میان طرف‌های ایرانی و آمریکایی کارشکنی کرده است. اشاره موسوی به مبادله «مایکل وایت»، شهروند آمریکایی بازداشت‌شده در ایران با «مجید طاهری»، پزشک ایرانی مقیم آمریکا بود.

موسوی گفت: «ما تلاش کردیم تا آمریکایی‌ها، بهانه‌های جدیدی پیدا نکنند و از سویی، متاسفانه شاهد کارشکنی‌هایی از سوی آن‌ها بودیم. حتی آقای برایان هوک که مثلا مسوول این کار [تبادل زندانیان]بود، تلاش می‌کرد تا زندانیان ایرانی و حتی همین شهروند آمریکایی یعنی آقای وایت، آزاد و مبادله نشوند.»

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا که در کشورش به دلیل ناکامی در آوردن ایران پای میز مذاکره پس از خروج از برجام مورد انتقاد محافل سیاسی و کارشناسی قرار گرفته بعد از مبادله زندانیان با ایران تلاش کرد از آن برای زمینه‌چینی جهت مذاکرات بیشتر استفاده کند.

رئیس‌جمهور آمریکا در توئیتر نوشت: «همین الان تماس تلفنی با گروگان آمریکایی مایکل وایت را قطع کردم. او بعد از آزادی از ایران اکنون در زوریخ است. اندکی دیگر سوار یک هواپیمای آمریکایی می‌شود و به خانه می‌آید... به ایالات متحده!»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه نوشت: «ما الان بیش از ۴۰ نفر از گروگان‌ها و زندانیان را بعد از به قدرت رسیدن من به خانه برگردانده‌ایم. ممنونم ایران. این نشان می‌دهد توافق ممکن است.»

دونالد ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد او در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.