bato-adv
32میلیون ایرانی به‌طور متوسط روزانه 93 دقیقه بازی دیجیتالی می‌کنند

15 بازی پرطرفدار بین ایرانی‌ها

15 بازی پرطرفدار بین ایرانی‌ها
 ۳۲ میلیون نفر بازیکن بازی‌های دیجیتال در کشورند که ۶۲ درصد آ‌نها مرد و ۳۲ درصدشان زن هستند. طبق این آمار، از هر ۱۰۰ ایرانی ۳۸ نفر بازیکن این بازی‌ها هستند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۰۷ دی ۱۳۹۹

براساس داده‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، تعداد بازیکنان بازی‌های دیجیتال در یک‌دهه اخیر دوبرابر شده و از ۱۶میلیون به ۳۲میلیون نفر رسیده است. سرانه بازی هر ایرانی ۳۱دقیقه و سرانه بازی بازیکنان ۹۳دقیقه در روز است. بازه زمانی این پیمایش مربوط به سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹ است، اما در آن تأکید شده که با توجه به افزایش قابل توجه آمار فروش و دانلود بازی‌ها در داخل و خارج از کشور در دوران کرونا، مطمئنا آمار‌های جدید که در پیمایش‌های آتی سنجیده خواهد شد، بیشتر و بالاتر از نتایج رسمی اعلام‌شده خواهد بود.

به گزارش شهروند، آمار‌های جالب عرصه بازی حالا به‌طور خلاصه به مهم‌ترین نتایج به دست‌آمده در این پیمایش اشاره می‌کنیم. آمار‌هایی که بسیار جذاب است و ممکن است با مرورِ آنها، سرتان سوت بکشد:

  •  ۳۲ میلیون نفر بازیکن بازی‌های دیجیتال در کشورند که ۶۲ درصد آ‌نها مرد و ۳۲ درصدشان زن هستند. طبق این آمار، از هر ۱۰۰ ایرانی ۳۸ نفر بازیکن این بازی‌ها هستند.
  •  میانگین سنی این بازیکنان ۲۲ سال است. ۴۴ درصد بازیکنان ایرانی جوان (بازه سنی ۱۸ تا ۳۴)، ۲۵ درصد کودک (۳ تا ۱۱ سال)، ۱۷ درصد نوجوان (۱۲ تا ۱۷ سال)، ۱۳ درصد میانسال (۳۵ تا ۵۴ سال) و یک‌درصد کهنسال (بالای ۵۵ سال) هستند.
  •  به‌طور متوسط بازیکنان بازی‌های دیجیتال در کشور، روزانه ۹۳ دقیقه بازی می‌کنند و بر این اساس سرانه مصرف بازی‌های دیجیتال در کل کشور، ۳۵ دقیقه برآورد شده است.
  • ۶۵ درصد بازیکنان، آنلاین بازی می‌کنند.
  • ۴۹ درصد بازیکنان، هر روز بازی می‌کنند.
  • ۹۲ درصد این جامعه ۳۲ میلیون نفری، روی پلتفرم موبایل بازی می‌کنند؛ ۱۷ درصد با تبلت، ۸۷ درصد با گوشی هوشمند. (برخی همزمان روی چند پلتفرم بازی می‌کنند، به همین دلیل مجموع آمار بالای ۱۰۰ درصد است).
  • مجموع هزینه‌کرد بازیکنان ایرانی در سال ۹۸ در پلتفرم‌های کنسول و رایانه، ۴ هزار میلیارد تومان (۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای خرید سخت‌افزار و ۱۳۰۰ میلیارد تومان هزینه برای نرم‌افزار) و در پلتفرم موبایل بیش از ۲۹۰ میلیارد تومان بوده است.
  • در بخش سخت‌افزار، کشور ما سهم چندانی ندارد؛ اما در بخش نرم‌افزار، از مجموع هزینه‌کرد‌های بازیکنان، ۹ میلیارد تومان سهم بازی‌های کنسولی بومی و ۲۱ میلیارد تومان سهم بازی‌های رایانه‌ای بومی بوده است. همچنین در بازی‌های موبایلی، از ۲۹۰ میلیارد هزینه‌کرد بازیکنان، ۸۰ میلیارد سهم بازی‌های موبایلی بومی (توسعه‌یافته یا بومی‌سازی‌شده) بوده است.

پرطرفدارترین بازی‌ها بین ایرانی‌ها به این ترتیب است:

۱. PES، ۲. clash of clans

۳. FIFA، ۴. call of duty، ۵. PUBG

۶. Clash Royale، ۷. Grand Theft Auto، ۸. آمیرزا، ۹. Counter-Strike

۱۰. Candy Crush، ۱۱. Quiz Of Kings

۱۲. منچرز، ۱۳. باقلوا، ۱۴. Subway Surfers، ۱۵. Need for Speed

به بازی‌سازان بومی کمک کنیم

حضور فعال ۳۲ میلیونی ایرانی در فضای بازی‌های رایانه‌ای، فرصت مغتنمی است که می‌توان از آن استفاده بهینه کرد. «محمدمهدی تندگویان» معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در این‌باره می‌گوید: «با توجه به اقدامات خوب بازی‌سازان داخلی، جوانان با استقبال از بازی‌های ایرانی عملا می‌توانند به بازی‌سازان ایرانی کمک کنند و همچنین ما را هم در انجام رسالت‌مان یاری دهند.».

تندگویان به اهمیت استفاده از این بستر برای انتقال پیام هم اشاره می‌کند و می‌افزاید: «۹۰ رصد گیمر‌ها در سنین جوانی، نوجوانی و کودکی به سر می‌برند و باید بتوانیم از این فضا برای دادن پیام‌هایی که ممکن است به صورت عادی زیاد مورد توجه این سنین قرار نگیرد، استفاده و در حین انجام بازی پیام را چه خودآگاه و چه ناخودآگاه به آن‌ها منتقل کنیم تا در ضمیرشان نهادینه شود».

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین