bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۷۶۱۴۷
دیپلماسی فعال مقامات آمریکایی درباره ایران

تکرار مواضع آمریکا درباره ایران و ابتکار جدید برای برجام

تکرار مواضع آمریکا درباره ایران و ابتکار جدید برای برجام

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه خبر داده «ایالات متحده در حال بررسی تمامی گزینه‌ها برای ترغیب ایران به مذاکره است. یکی از این گزینه‌ها این است که دو طرف گام‌های کوچکی برداشته و راه برای مذاکره هموار کنند.»

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۱ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۹

فرارو- وزیر امور خارجه آمریکا با تکرار مواضع پیشین ایالات متحده درخصوص گنجانده شدن مسائل دیگر در برجام، گفت تهران ابتدا باید به پایبندی به توافق هسته‌ای بازگردد تا واشنگتن نیز همین کار را انجام دهد. در همین حال رویترز گزارش داده است که دولت جدید آمریکا در حال بررسی گزینه‌های متعددی درخصوص احیای برجام است که یکی از آنها شامل گام‌های کوچک واشنگتن و تهران در جهت پایبندی به تعهدات است. 

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا بامداد سه‌شنبه در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» گفت: «اگر ایران به الزامات توافق هسته‌ای پایبند شود، ما هم از آن تبعیت می‌کنیم. مشکل که اکنون با آن مواجه هستیم، این است که ایران اخیراََ محدودیت‌ها را یکی پس از دیگری برداشته است».

بلینکن افزود: «اگر ایران به توافق هسته‌ای پایبند شود، آنگاه ما با متحدانمان برای توافقی طولانی‌تر و قوی‌تر همکاری می‌کنیم. ما همچنین مسئله موشک‌های ایران و رفتار ثبات‌زدای تهران در منطقه را مطرح خواهیم کرد».

او با اذعان به اینکه بعد از خروج آمریکا از برجام بود که ایران لغو محدودیت‌های برجامی را شروع کرد، مدعی شد: «نتیجه این شد که آنها (ایران) اکنون بیش از گذشته به داشتن توانمندی تولید مواد شکافت‌پذیر برای سلاح اتمی در کوتاه‌مدت، نزدیک شده‌اند. توافق [هسته‌ای] این زمان را به یک سال عقب رانده بود اما بر اساس گزارش‌ها، اکنون سه یا چهار ماه زمان باقی است».

وزیر خارجه آمریکا در ادامه اظهارات خود افزود: «اولین چیزی که بسیار حیاتی است، بازگشت ایران به پایبندی به الزاماتش است. آنها فاصله زیادی با این امر دارند اما اگر این اتفاق بیافتد، دیپلماسی وجود دارد و ما آن مسیر را می‌پیماییم».

بلینکن در پاسخ به این سوال مجری سی‌ان‌ان که «پس ایران باید گام اول را بردارد تا آمریکا پاسخ دهد؟»، گفت: «این چیزی است که رئیس‌جمهور (بایدن) درباره آن صریح بوده است. لازم است آنها به پایبندی (به برجام) بازگردند و اگر این کار را کنند، ما نیز انجام می‌دهیم».

همچنین جن ساکی سخنگوی کاخ سفید نیز روز گذشته همین موضع را تکرار کرد. او گفت: «اگر ایران به پایبندی کامل به تعهدات خود تحت برجام بازگردد، آمریکا اقدام مشابه انجام خواهد داد و سپس از آن، به عنوان پلتفرمی برای ایجاد توافقی بزرگتر و قدرتمند استفاده خواهد شد که به دیگر حیطه‌های نگران کننده رسیدگی می‌شود.»

مقامات آمریکایی در روزهای اخیر دیپلماسی فعالی را در قبال ایران دنبال می‌کنند هفته گذشته وزرای خارجه آمریکا و سه کشور اروپایی درباره برجام گفت‌وگو کردند، روز گذشته نیز بلینکن با گابی اشکنازی وزیر خارجه اسرائیل مذاکره کرد. 

همچنین رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با وزرای خارجه امارات و قطر گفت و گو کرده است.

موضع دولت بایدن درباره برجام در حالی برای چندمین بار تکرار می‌شود که رهبر انقلاب روز یکشنبه در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با تاکید بر اینکه آن طرفی که حق دارد شرط معین کند، ایران است خاطرنشان کردند: «اگر می‌خواهند ایران به تعهدات برجامی برگردد آمریکا بایستی تحریم‌ها را کلا در عمل لغو کند و ما بعد راستی‌آزمایی کنیم، آن‌وقت به تعهدات برجامی برمی‌گردیم.»

گام های کوچک آمریکا 

در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه خبر داده «ایالات متحده در حال بررسی تمامی گزینه‌ها برای ترغیب ایران به مذاکره است. یکی از این گزینه‌ها این است که دو طرف گام‌های کوچکی برداشته و راه برای مذاکره هموار کنند.»

رویترز درباره این طرح جدید آمریکا درباره برجام توضیح داد که این «رویکرد محتاطانه» می‌تواند وخیم‌تر شدن روابط آمریکا و ایران را آهسته کند و همچنین تداوم اجرا نشدن برخی محدودیت‌های هسته‌ای توسط تهران را نیز متوقف نماید.

بر اساس این گزارش، گزینه مذکور می‌تواند واشنگتن را قادر سازد که به تهران اجازه دهد از منافع اقتصادی بهره‌مند شود اما نه به میزان لغو کامل تحریم‌ها.

منابع مذکور رویترز با بیان اینکه بایدن هنوز درباره سیاست خود در قبال ایران و توافق هسته‌ای تصمیم نگرفته، گفتند: «آنها (آمریکا) با جدیت در حال فکر کردن به این قضیه هستند و ایده‌هایی را مد نظر دارند که شامل بازگشت مستقیم به برجام و (تعهد) کم در ازای (تعهد) کم به عنوان یک گام موقت، می‌شود».

این خبرگزاری به نقل از منبع دیگری ادعا کرد که اگر دولت بایدن به این جمع‌بندی برسد که بازگشت به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای زمان زیادی طول می‌کشد، آنگاه رویکرد میانه‌تری اتخاذ خواهد شد.

یک دیپلمات غربی نیز مدعی شد اعطای وام از طریق صندوق بین‌المللی پول یا تسهیلات اعتباری اروپا برای ایران نیز گزینه‌هایی است که می‌تواند در کوتاه‌مدت از سوی دولت جدید آمریکا اجرا شوند.

پیشتر نیز بلومبرگ گزارش مشباهی منتشر کرده بود که آمریکا می‌خواهد فشار اقتصادی به ایران را کاهش دهد اما برخی تحریم‌ها را همچنان حفظ کند اما ایران می‌گوید همه تحریم‌ها باید لغو شوند و در عمل نیز لغو تحریم‌ها ملموس باشد.

برچسب ها: آمریکا برجام
نام حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
ابتدا امریکا غیر قانونی از برجام خارج شده سپس ایران پس از گذشت مدت مدیدی از خروج امریکا و بی عملی اروپا و نا امیدی از رفع تحریمها کم کم از تعهداتش عقب نشینی کرد و حالا این امریکاست که باید قدم اول را بردارد و قدمها می تواند پلکانی باشد و ایران نیز پلکانی به تعهداتش برگردد
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
آمریکا باید بدود، با قدمهای کوچک مشکلی حل نخواهد شد. تعلل آمریکا موجب خواهد شد که ایران طی چند روز آینده اجرای پروتوکل الحاقی را هم متوقف کند. خاموش شدن دوربینها در سایتهای اتمی ایران، خواب را بر چشمهای ناپاک آمریکا حرام خواهد کرد.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
مورچه چیه، کله پاچه اش چی باشه. مگر برجام در کل چی بوده که حالا ریزه ریزه بشه! آمریکا آمریکاست و هرگز دست از خشونت علیه دیگر کشورها بر نمی دارد و بر نخواهد داشت.
نیکو
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
غرب پرستی بد است اما نوکر شرق بودن و کاسه لیس چین و روسیه شدن هم بد است
نامی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
اگر ایران از مواضع خودیک متر عقب غریبها 10متر میان جلو....اونا در آینده واسه نفس کشیدن هم میگن باید مذاکره کنیم...
انتشار یافته: ۱۳
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
انشالله این دولت زودبرودوتوافق باامریکا نکند والا ملت وکشورراتقدیم بایدن میکنند اصلاح طلبهای غربپرست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
حتما سیم تو هم به یکی از آقازاده ها وصله و شکمت سیر شده خبر از حال مردم نداری دیگه!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
شرق پرستی هم کل ایران رو حراج میکند و جز ذلت چیزی ندارد
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
آدم شاخ در میاره از اینکه یک سری هنوز فکر میکنند سیاست خارجی مملکت دست دولته.

این حجم از "به کوچه علی چپ زدن" در تاریخ سابقه نداشته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
حالا شما بیا وضع مردم و خوب کن حرف الکی که فایده نداره غرب پرست و شرق پرست هیچکدام کاری برای مردم نخواهند کرد
نم ستاره
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
بابا نمی خوان تحریم و بردارن نمی خوان ابزار فشارشون و از دست بدن خودمونم بکشیم تحریم و برنمیدارن بشون مزه کرده
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
مجلس محترم با دو مصوبه خروج از برجام (با عنوان گول زننده طرح لغو تحریمها) و الزام دولت به محو اسراییل . تمامی آنچه که آمریکاییها برای رسیدن به اهدافشان نیاز داشتند را در طبق اخلاص تقدیمشان کرد . اگر بایدن تا کنون هیچ اظهار نظر. صریحی در خصوص برجام نکرده به دلیل این است که منتظرند تا این لوایح تصویب و به مرحله اجرا در آید . سپس با استناد به آن متحدین اروپایی و چه بسا چین و روسیه را برای کشاندن پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت و صدور قطعنامه های تحریمی و کشاندن ایران زیر بند هفت متقاعد کنند . چه بهانه ای بهتر از اینکه ایران کشوریست که به سرعت به سمت استفاده نظامی از انرژی هسته ای می رود و هم زمان نابودی یک کشور دیگر را هم قانونا تصویب نموده است . همین دو بند برای متقاعد کردن کل دنیا برای همراهی با تحریمها کفایت می کند . نتیجه اینکه بعد از همه این کش و قوس ها و تحریمها و خسارتهای مضاعف و .... مجددا درخواست یک برجام جدید. و این بار با شرایط جدید را پیش روی ایران می گذارند . آن هم در زمانی که دوران روحانی به سر آمده و اصولگرایان بر سر کار هستند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
نترس جوون.ترامپ انچنان تحریم کرد ایرانو که تحریمای بند هفت منشور سازمان ملل شوخیه.در ضمن امکان جنگ با ایران حتی اگه اجماع هم بشه وجود نداره بدلیل اینکه کرونا انچنان اقتصاد دنیارو شکننده کرده که قطعا احتمال درگیری در خاورمیانه و رخدادن اَبر بحران انرژی کاملا منتفیه.بماند که جنگ باعث شدیدترین بحان انرژی در چین میشه و قطعا مانع میشه.و روسیه هم دل پری از بایدن داره و باهاش کار نمیکنه
bato-adv
bato-adv
bato-adv