«خب ما اظهارات مقامات تهران را شنیدیم. ما تمایل داریم که از وسوسه مذاکره علنی بپرهیزیم. دست کم در این برهه زمانی، ما نمیخواهیم تدابیری که ممکن است روی میز باشد را علنی کنیم. یک دلیلش این است که ما در حال رایزنی با متحدان و شرکای خود و اعضای کنگره هستیم تا بار دیگر مطمئن شویم که هم راستا هستیم و تنها زمانی که احساس کنیم دارای یک رویکرد هماهنگ نسبت به این چالش فوری هستیم، با ایرانیها وارد تعامل میشویم».
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از گفتگو و رایزنی واشنگتن با شرکا و متحدان خود و اعضای کنگره برای اتخاذ رویکردی هماهنگ در قبال ایران خبر داد و اعلام کرد که فعلاً گزینههای پیشنهادی علنی نمیشود.
به گزارش مهر، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بامداد امروز پنج شنبه (به وقت تهران) در یک نشست خبری در واکنش به گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر آغاز تولید اورانیوم فلزی از سوی ایران گفت: «تمایل ندارم در مورد گزارش آژانس اتمی یا دست کم یک گزارش کذایی که آن را ندیدهام صحبت کنم. اما از منظری وسیعتر این [اقدام ایران]و هر آنچه که طی ماهها و هفتههای اخیر در مورد رفتار ایران گفتهایم- گامهایی است که [تهران]برای دور شدن هرچه بیشتر از برجام برداشته است. این مایه نگرانی ماست و همین امر ضرورت برخورد ما با این چالش را مطرح میکند».
وی در ادامه گفت که آمریکا در حال گفتگو و رایزنی با شرکا و متحدان خود و همچنین اعضای کنگره است تا تضمین کند که رویکرد واشنگتن در قبال ایران هماهنگ و همگام بوده و از بالاترین شانس موفقیت برخوردار است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکرار زیاده خواهیهای واشنگتن مبنی برلزوم پایبندی مجدد ایران به برجام پیش از بازگشت آمریکا به آن گفت که پیشنهاد مطرح شده دراین باره ماههاست که روی میز است و مدعی شد که «آمریکا به درخواستهای خود برای بازگشت ایران به برجام ادامه میدهد چرا که به باور آمریکا این اقدام راه را برای دیپلماسی میگشاید!»
ند پرایس در پاسخ به پرسشی در مورد سیاست «هویج و چماق» آمریکا برای بازداشتن ایران از لغو محدودیتهای برجامی گفت: «خب ما اظهارات مقامات تهران را شنیدیم. ما تمایل داریم که از وسوسه مذاکره علنی بپرهیزیم. دست کم در این برهه زمانی، ما نمیخواهیم تدابیری که ممکن است روی میز باشد را علنی کنیم. یک دلیلش این است که ما در حال رایزنی با متحدان و شرکای خود و اعضای کنگره هستیم تا بار دیگر مطمئن شویم که هم راستا هستیم و تنها زمانی که احساس کنیم دارای یک رویکرد هماهنگ نسبت به این چالش فوری هستیم، با ایرانیها وارد تعامل میشویم».
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به پرسشی در خصوص برنامه واشنگتن برای ضربالاجل ۲۲ فوریه ایران و هرگونه هماهنگی با تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) برای بازدارندگی یا مجازات ایران گفت: «همین جمعه گذشته بود که وزیر خارجه بلینکن با تروئیکای اروپایی گفتگو کرد و ایران یکی از موضوعات آن گفتگو بود».
وی در ادامه افزود: «در روزهای ۲۱ و ۲۲ فوریه پیشنهاد ما همچنان روی میز خواهد بود و چنانچه ایران پایبندی کامل خود به برجام را از سر بگیرد، ایالات متحده آمریکا آماده طی کردن مسیر دیپلماتیک و بازگشت به برجام است».
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه با تکرار شرط نابجا و غیرقابل قبول واشنگتن برای بازگشت به برجام گفت که «آمریکا درباره باور خود به فرمول پایبندی در ازای پایبندی کاملاً صریح بوده است: ایران پایبندی کامل خود به برجام را از سر بگیرد، ایالات متحده نیز همان کار را خواهد کرد».
این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی مطرح میشود که «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه در گفتگو با شبکه «سی جی تی ان» چین در خصوص ترتیب بازگشت تمامی اعضای برجام به پایبندی کامل تأکید کرد: «اوضاع و شرایط کاملاً شفاف است. این ایران نبود که برجام را ترک کرد، بلکه آمریکا بود که چنین اقدامی را انجام داد. ایالات متحده تصمیم گرفت که به مشارکت خود در برجام پایان دهد، آنها میز مذاکره را ترک و تحریمها را مجدداً اعمال کردند و حتی تحریمهای جدیدی علیه ایران وضع کردند؛ بنابراین اگر سیاست آنها بازگشت به برجام و تبدیل شدن به یکی از طرفین این توافق است، قطعاً باید تحریمها را لغو کنند و به پایبندی کامل بازگردند».
این دیپلمات ایرانی در ادامه افزود: «آنچه ما (در جهت کاهش تعهدات) انجام دادیم، قطعاً جبران و اصلاح تخطی آمریکا از این توافق و علیه وضع مجدد تحریمهای ضد ایرانی بود. همانطور که گفتم، کاهش تعهدات ایران در حقیقت یک اقدام جبرانی و راه چاره بر اساس پاراگراف ۳۶ برجام بود».