شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز دوشنبه ۱۱ اسفندماه با کاهش سه هزار و ۹۴۴ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۸۱ هزار و ۶۵۹ واحد رسید. این اتفاق درحالی افتاد که شب گذشته هیئت مدیره سازمان بورس تصمیماتی برای حمایت از بازار سرمایه گرفت و با افزایش حدنصاب سرمایهگذاری در سهام برای صندوقهای درآمد ثابت، سیگنال مثبتی به سهامداران داد، اما این سیگنال نتوانست بورس را به روند صعودی برگرداند و امروز هم شاهد کاهش ۳۳ صدم درصدی شاخص کل و ۲۳ صدم درصدی شاخص هموزن بودیم
فرارو- شاخص بورس امروز با وجود اخبار مثبت شب گذشته کار خود را با روند نزولی آغاز کرد و در ابتدای معاملات سه هزار و ۸۰۰ واحد کاهش داشت، اما در ادامه شرایط بهتری را شاهد بودیم. تا جایی که بعد از گذشت ۳۰ دقیقه از آغاز معاملات، روند نزولی شاخص کل به هزار و ۷۰۰ واحد محدود شده. در این ساعات شاهد جمعآوری صفهای فروش و حتی افزایش قیمت سهام در برخی نمادها هستیم که از جمله آنها میتوان به فولاد، فخوز، اپال و کاوه اشاره کرد که بیشترین تاثیر را بر رشد شاخص کل گذاشتهاند. هرچند فملی، شستا و وغدیر همچنان تاثیر منفی روی شاخص کل دارند و مقصر اصلی کاهش ۱۴ صدم درصدی آن هستند. شاخص هموزن هم در این ساعات ۱۳ صدم درصد کاهش پیدا کرده است.
به گزارش فرارو، در ساعات ابتدایی بازار امروز دوشنبه ۱۱ اسفندماه از مجموع ۲۸۰ نماد معامله شده در بورس، شاهد کاهش قیمت سهام در ۲۵۲ نماد هستیم و حدود ۲۸ نماد روند صعودی در پیش گرفتهاند. در بازار فرابورس هم از مجموع ۱۷۰ نماد معامله شده در ساعات ابتدایی، ۱۵۲ نماد ارزش سهام خود را از دست دادهاند و ۱۸ نماد با رنگ سبز به تابلو بازار آمدهاند. هرچند امروز هم حدود ۸۵ درصد نمادها قرمزرنگ هستند، اما بررسیها نشان میدهد شرایط کمی بهتر از روزهای گذشته است و صفهای فروش کمتری در بازار تشکیل شده.
بررسی نقشه بازار امروز نشان میدهد چند نماد بزرگ در کنار دو نماد تازه وارد گارد صعودی گرفته و از صف فروش جدا شدهاند. در ساعات ابتدایی معاملات امروز صندوقهای سرمایهگذاری ETF بالاترین آمار معاملات را به خود اختصاص داده و بهترین شرایط را تجربه میکنند. حتی صندوقهای دولتی هم امروز سبزپوش شده و شاهد افزایش سه درصدی قیمت واحدهای دارا یکم و پالایش هستیم. دیگر صندوقهای سهامی بین دو تا پنج درصد افزایش قیمت را پشت سر گذاشتهاند. استخراج کانههای فلزی تحت تاثیر معاملات عجیب اپال در رتبه دوم برترین گروه صنعت از نظر ارزش معاملات قرار دارند. اپال امروز هم با فشار فروشندهها روبرو شد و در سومین روز معاملات ثانویه شاهد ریزش صف خرید بود اما خریدارها قدرت بیشتری داشتند و مجدد شاهد تشکیل صف خرید برای اپال بودیم. فملی در گروه فلزات اساسی حجم معاملات چشمگیری را شاهد است. این نماد به سختی توانسته صف فروش را جمعآوری کند و در دقایق ابتدایی بازار خود را به قیمت روز گذشته برساند. فولاد، فخور، کاوه و ارفع دیگر نمادهای سبزرنگ گروه هستند. کزغال که روز گذشته روند صعودی آن بعد از عرضه اولیه متوقف شده بود و شاهد تشکیل صف فروش برای آن بودیم، امروز شرایط متفاوتی را تجربه میکند و در ساعات ابتدایی بازار شاهد رنج مثبت در این نماد بودیم. در گروه فرآوردههای نفتی شپنا و شتران همچنان در صف فروش قرار دارند اما شبندر و شبریز با جمعآوری صف فروش به رنگ سبز درآمدهاند. در بین بانکها، نمادهای بزرگ وبملت وبصادر و وتجارت همچنان قرمزپوش هستند اما دو نماد ونوین و سامان روند صعودی به خود گرفتند. شستا هم امروز موفق شده از صف فروش جدا شود. در بین محصولات شیمیایی هم شاهد افزایش قیمت سهام در برخی نمادها از جمله فارس هستیم. در سوی مقابل، سیمانیها، سرمایهگذاریها، خدمات فنی مهندسی، بیمهها، داروییها، حمل و نقل، غذاییها، خودروییها و عرضه برق و گاز از جمله گروههایی هستند که همچنان در مدار نزولی حرکت میکنند.
هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه شب گذشته تصمیماتی برای حمایت از بازار گرفتند که از جمله مهمترین آنها میتوان به افزایش حدنصاب سرمایهگذاری صندوقها در سهام است. بر این اساس صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت ملزم به سرمایهگذاری حداقل ۱۵ درصد و حداکثر ۲۵ درصد از ارزش کل داراییهای خود در سهام شرکتهای بورسی هستند. این اولین بار در امسال است که حدنصاب حداقل برای سرمایهگذاری صندوقهای درآمد ثابت در سهام تعیین میشود. صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت باید تا پایان اسفندماه حدنصاب تعیین شده را رعایت کنند. آنها تا آخر سال وقت دارند تا حداقل سه درصد سرمایهگذاری خود در سهام را افزایش دهند. از آنجا که ارزش کل دارایی صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان ارزیابی میشود، رعایت حدنصاب حداقل ۱۵ درصد به این معنا است که تا پایان سال شاهد سرمایهگذاری ۴۵ هزار میلیارد تومانی صندوقهای درآمد ثابت در بازار سهام خواهیم بود.
هرچند در ابتدای معاملات امروز نشانههای امیدوارکنندهای از جمعآوری صفهای فروش به چشم میآمد، اما در ادامه رفته رفته به تعداد صفها اضافه شد و حالا در ساعت پایانی معاملات شاهد تشکیل صف فروش برای بیش از ۴۶۰ نماد هستیم که سهم ۷۱ درصدی از بازار سرمایه دارند. در طرف مقابل ۲۰ نماد در بازار قرمزرنگ امروز شاهد صف کشیدن خریداران هستند. ارزش کل صفهای فروش در این ساعات حدود پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و ارزش کل صفهای خرید حدود ۴۶۰ میلیارد تومان است.
صدرنشین فهرست سنگینترین صفهای فروش امروز یک نماد از بازار فرابورس است. بانک دی با صف فروش ۱۶۱ میلیارد تومانی در ساعات پایانی معاملات به این عنوان دست پیدا کرده. برکت با صف فروش ۱۴۰ میلیارد تومانی در رتبه دوم و خساپا با صف فروش ۸۶ میلیارد تومانی در رتبه سوم قرار دارد. روز گذشته هم این سه نماد در صدر فهرست سنگینترین صفهای فروش بودند. از دیگر نمادهای اینچنینی میتوان به شفارس، خگستر، پتایر، خودرو، خبهمن، سمگا، بپاس، غصینو و گدنا اشاره کرد.
زور فروشندهها به صف خرید اپال نرسید. هرچند آنها موفق شدند امروز هم مثل روز گذشته صف خرید اپال را جمعآوری کنند، اما در نهایتا در ساعات پایانی معاملات امروز شاهد ثبت سفارش خرید ۱۸۵ میلیارد تومانی در سقف قیمت برای اپال هستیم که آن را به سنگینترین صف خرید تبدیل کرده. فهرست صفهای خرید امروز محدود به نمادهای عرضه اولیه است و نماد دیگری چندان به چشم نمیخورد. از جمله آنها میتوان به رافزا، غگیلا، کرمان و شصدف اشاره کرد.
فرابورس ایران از یک عرضه اولیه دیگر در روز چهارشنبه خبر داده و قرار است ۱۰ درصد سهام شرکت ریلپرداز نوآفرین با نماد حآفرین در روز ۱۳ اسفندماه عرضه شود. در این عرضه اولیه هر کس میتواند برای خرید حداکثر ۷۰۰ سهم با قیمت ۵۲۸۵ تا ۵۳۸۵ ریال سفارش ثبت کند. با این حساب حداکثر نقدینگی لازم برای شرکت در عرضه اولیه حآفرین ۳۷۷ هزار تومان خواهد بود. در عرضه اولیه قبلی یعنی اپال مشارکت به حدی پایین بود که به تمام متقضیان حداکثر سهم تخصیص پیدا کرد و حتی تعداد زیادی سهام عرضه اولیه به کارگزاری متعهد فروخته شد. این اتفاق ممکن است برای حآفرین هم تکرار شود.
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز دوشنبه ۱۱ اسفندماه با کاهش سه هزار و ۹۴۴ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۸۱ هزار و ۶۵۹ واحد رسید. این اتفاق درحالی افتاد که شب گذشته هیئت مدیره سازمان بورس تصمیماتی برای حمایت از بازار سرمایه گرفت و با افزایش حدنصاب سرمایهگذاری در سهام برای صندوقهای درآمد ثابت، سیگنال مثبتی به سهامداران داد، اما این سیگنال نتوانست بورس را به روند صعودی برگرداند و امروز هم شاهد کاهش ۳۳ صدم درصدی شاخص کل و ۲۳ صدم درصدی شاخص هموزن بودیم. البته امروز شرایط بهتر از روزهای قبل بود. به خصوص برای صندوقهای سهامی و نمادهای شاخصساز فولاد، فخوز، اپال و کاوه که بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند، اما زورشان به فملی، شستا و خودرو نرسید.