هفته گذشته زمانی که قیمت دلار به محدوده ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان نزدیک شد، فاز معاملهگران به سمت فروش ارز تغییر کرد. با این حال، برخی معاملهگران اعتقاد دارند که در هفته جاری، اوضاع به کام خریداران خواهد بود.
در اولین روز تابستان، خریداران دلار قدرتنمایی کردند و توانستند محدوده ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان را فتح کنند. روز سهشنبه، اسکناس آمریکایی ۲۳۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای ۲۴ هزار و ۲۳۰ تومان رسید.
به گزارش دنیای اقتصاد؛ این دومین افزایش متوالی دلار بود و از نگاه برخی معاملهگران، نشاندهنده فاز جدید رفتاری در بازار ارز بود.
تاثیر انتظارات مذاکراتی بر دلار
هفته گذشته زمانی که قیمت دلار به محدوده ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان نزدیک شد، فاز معاملهگران به سمت فروش ارز تغییر کرد. با این حال، برخی معاملهگران اعتقاد دارند که در هفته جاری، اوضاع به کام خریداران خواهد بود. برخی از فعالان اعتقاد دارند که تغییر رفتار معاملهگران ناشی از تغییر سمت و سوی انتظارات نسبت به مذاکرات هستهای بود.
در واقع معاملهگران در گذشته احساس میکردند که توافق هستهای نزدیک است و به زودی انجام خواهد شد. با این حال، در روزهای دوشنبه و سهشنبه این احساسی در بازار برجسته شد که رسیدن به توافق هستهای و لغو تحریمها دشوار خواهد بود.
خبرها در رسانههای داخلی نیز درباره مذاکرات هستهای متناقض است و این مساله نیز به ابهامهای انتظاری معاملهگران ارزی افزوده است. پرستیوی به نقل از منابع نزدیک به مذاکرات در وین عنوان کرده است که آمریکا کماکان از انجام تعهدات خود برای بازگشت به برجام و لغو تحریمها خودداری کرده و حاضر به لغو تحریم تسلیحاتی و لغو دستور اجرایی ترامپ در این زمینه نشده است.
در مقابل، دیروز سخنگوی دولت عنوان کرده است که هفته آینده ممکن است آخرین دور مذاکرات در وین باشد و مذاکرات احیای برجام ارتباطی به سیاست داخلی و نتایج انتخابات ندارد.
جبران نزول ابتدای هفته
گروهی از فعالان باور دارند دلار در روز شنبه دچار افت قیمت هیجانی شد و پس از آن به تدریج شرایط طبیعی خود را بازیابی کرده و به نزدیکی همان محدودهای بازگشته است که پنجشنبه گذشته در آن قرار داشت. به باور شماری از فعالان، در صورتی که قیمت دلار طی روزهای آتی بالای محدوده ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان تثبیت شود، خریداران بیشتری به بازار وارد خواهند شد.
اگر قیمت دلار به زیر مرز ۲۴ هزار تومانی بازگردد، بازار میتواند رفتار هفتههای قبل را از سر بگیرد و در دامنه ۲۳ هزار و ۵۰۰ تا ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان حرکت کند. در حالی که برخی فعالان باور داشتند، افزایش قیمت دلار ناشی از تغییر انتظارات نسبت به مذاکرات هستهای است، گروه دیگری از بازیگران ارزی عنوان میکردند که بازار پیش از آغاز افت بزرگ خود نیاز به یک افزایش قیمت دارد. از نگاه آنها معاملهگران پیش از لغو تحریمها بهدنبال آن هستند که دلارهای خود را در نقاط بالا تخلیه کنند.
دلار، سکه را افزایشی کرد
روز سهشنبه سکه ۸۰ هزار تومان افزایش دیگر را تجربه کرد و به بهای ۱۰ میلیون و ۴۱۰ هزار تومان رسید. فلز گرانبهای داخلی روز دوشنبه نیز ۸۰ هزار تومان رشد را به ثبت رسانده بود. به گفته فعالان، عامل اصلی رشد سکه، افزایش بهای دلار بود. از نگاه آنها، تثبیت دلار بالای محدوده ۲۴هزار و ۲۰۰ تومان در بالا رفتن انتظارات افزایشی تاثیر داشت.