bato-adv
bato-adv

(ویدئو) صادرات نخل ایران به قطر؛ ماجرا چیست؟

(ویدئو) صادرات نخل ایران به قطر؛ ماجرا چیست؟

محسن رشید فرخی رییس انجمن ملی خرما با صراحت بیشتری سخن گفت. او اظهار کرد: "متاسفانه باید این خبر را تایید ‌کنم صادرات نخل از ایران به‌ کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در شهرهای جنوبی کشور به‌ویژه بوشهر، صورت گرفته است و هنوز هم ادامه دارد"

تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۱۸ آبان ۱۴۰۰

فرارو- اخیراَ در فضای مجازی ویدئویی منتشر شده که نشان می‌دهد نخل‌های خرما در شهرستان دشتی در استان بوشهر بعد از کنده شدن از ریشه به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر شده است. این ویدئو بازتاب وسیع در رسانه‌ها دشته است. 

به گزارش فرارو، مقامات مسئول در این رابطه موضع گیری‌های ضد و نقیضی دارند. 

دادستان شهرستان دشتستان در توضیحاتی به تکذیب ادعای فروش درخت‌های نخل این شهرستان و صادرات به کشور‌های حوزه خلیج فارس پرداخت.

یاسر حیدری با بیان اینکه این نخل‌ها غیرمثمر و دارای محصول با کیفیت پایین بوده‌اند، گفت: "فردی که صاحب این درخت‌های نخل بوده، حدود 18 درخت را به دلیل بی‌کیفیت بودن محصول به قیمت هر کدام حدود یک میلیون و 500 هزار تومان می‌فروشد و کارشناسان جهاد کشاورزی نیز غیرمثمر بودن و نداشتن صرفه اقتصادی نخل‌ها را تایید کرده‌اند."

حیدری با تکذیب ادعای صادرات نخل‌ها به کشور‌های حوزه خلیج فارس گفت: «حسب مصاحبه صورت گرفته کارشناسان جهاد با فرد موردنظر، این نخل‌ها در فضای سبز منطقه مورد استفاده قرار گرفته است.»

دادستان دشتستان این را هم گفت که صادرات نخل صرفا با مجوز جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد و جهاد کشاورزی تنها در مورد محصولات غیرمثمر چنین مجوزی صادر می‌کند و این اقدام هم تشریفات پیچیده‌ای دارد.

او  با بیان اینکه فروش نخل در شهرستان دشتستان رواج ندارد، تاکید کرد: "فیلم پخش شده در کلیپ که نشان دهنده بارگیری و صادرات نخل در اسکله است نیز مربوط به سالیان قبل بوده و ارتباطی به این نخل‌ها ندارد."

نخل‌ها برای جام جهانی به قطر صادر می‌شوند 

اما در همین رابطه خسرو عمرانی معاون جهاد کشاورزی بوشهر اظهارت دیگری مطرح کرد. او صادرات نخل را رد نکرد.

خسرو عمرانی، به رکنا گفت: «صادرات نخل در سال های اخیر به هیچ وجه ممنوع نبوده است و تنها صادرات ارقامی از نخل از جمله خاصویی، شکر و کبکاب که جزو ذخایر ژنتیکی کشور هستند، ممنوع است؛ اما مجوز صادرات برای ارقامی که جزو ذخایر ژنتیکی کشور محسوب نمی شود، صادر می شود.»

او درباره دیگر ضوابط لازم برای صدور مجوز صادرات نخل توضیح داد: "وزارت جهاد کشاورزی زمانی مجوز صادرات نخل را صادر می کند که امکان تغییر کاربری نخلستان به فضاهای غیرکشاورزی وجود نداشته باشد. همچنین کشاورز باید تعهد رسمی بدهد که بعد از صادرات نخل های خود، نسبت به جایگزینی آنها با ارقام تجاری و اقتصادی اقدام کند. ضمن این که ما فقط به نخلستان هایی اجازه صادرات نخل می دهیم که ارقام نخل موجود در آنها غیرتجاری و غیراقتصادی باشد."

این مقام مسئول در سازمان جهاد کشاورزی بوشهر با بیان این که از ابتدای سال 97 تا کنون دقیقا 3 هزار و 747 اصله نخل از استان بوشهر به کشور قطر صادر شده است، اظهار کرد: "قطری ها از این نخل ها برای توسعه فضای سبز مربوط به جام جهانی استفاده می کنند. ما معتقدیم که اساسا جام جهانی قطر یک فرصت اقتصادی برای تمام کشور ما است و استان بوشهر نیز می تواند در حوزه توسعه فضای سبز جام جهانی از این فرصت استفاده کند."

البته این مقام مسئول تاکید کرد که نخل‌هایی که در ویدئو بحث برانگیز قطع شده‌اند صادر نشده و در فضای سبز منطقه مورد استفاده قرار گرفته‌اند. 

متاسفانه باید تائید کنم

اما محسن رشید فرخی رییس انجمن ملی خرما با صراحت بیشتری سخن گفت. او اظهار کرد: "متاسفانه باید این خبر را تایید ‌کنم صادرات نخل از ایران به‌ کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در شهرهای جنوبی کشور به‌ویژه بوشهر، صورت گرفته است و هنوز هم ادامه دارد"

رشیدفرخی در گفتگو با ایلنا ادامه داد: «به این نکته توجه کنیم که درخت نخل توانایی سازگاری با رطوبت کم و کم‌آبی را دارد. پس این اظهارات که این درختان خشک و غیرمثمر هستند از اساس درست نیست اگر چنین است چرا این درختان از ریشه کنده می‌شوند؟ حتی اگر بپذیریم این درخت‌ها غیرمثمر هستند کندن و جابه جا کردن آن نباید صورت بگیرد چراکه باعث تخریب محیط زیست می‌شود از این‌رو لازم است که این مسئله را قاچاق تلقی شود و با کسانی که اقدام به چنین کاری می‌کنند به شدت مقابله کنیم.»

او تاکید کرد: «این زنگ خطر باید جدی گرفته شود چرا که ممکن است در آینده بهترین درخت‌های ما فروخته شوند. رییس انجمن ملی خرما در پاسخ به این پرسش که هر نخل 15 میلیون ریال خرید و فروش می‌شود آیا این قیمت واقعی است؟ بیان کرد: من از قیمت فروش اطلاعی ندارم اما نباید سرمایه‌های کشور به‌دلیل عدم مدیریت صحیح به حراج گذاشته شود و به هدر برود هر قیمتی برای آن در نظر گرفته شود قابل بحث و گفت‌وگو نیست.»

برچسب ها: نخل ایران قطر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
فروش فوری به دلیل مهاجرت
ناشناس
United States of America
۱۶:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
نشنیدی میگن خاک فلان جا رو به توبره کشیدن؟ حالا حکایت این سرزمین هست متاسفانه از بی کفایتی بعضی دولتمردان نه تنها خاک این سرزمین که آب و خاک و سنگ و درخت و زن و بچه مردم رو هم به توبره کشیدن!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
خاک و ماهی و کف اقیانوس و معادن و خلاصه هر چی هست داره تاراج میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
همون بهتر که می برن. اینجا بمونن سال بعد خشک می شن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
بابا یک اگهی بدهید و بنویسید یک کشور با تمام متعلقاتش به فروش می رسد.
انتشار یافته: ۷
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
خیلی وقته خاک تو سرمون شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
خاک آب و حالا درخت فروشی !!!
bato-adv
bato-adv
bato-adv