bato-adv
کد خبر: ۵۱۴۴۱۶
گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و فرانسه

مذاکرات احیای برجام و یک اختلاف مهم

مذاکرات احیای برجام و یک اختلاف مهم
ایران خواستار آن است شش دور مذاکره در وین کنار گذاشته شود و به نقطه شروع مذاکرات پس از کنار رفتن ترامپ باز گردند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۲۳ آبان ۱۴۰۰

فرارو- هر چه به زمان برگزاری دور جدید مذاکرات برجام نزدیک می شویم تحرکات دیپلماتیک طرفین درباره این مذاکرات افزایش می یابد. رویکرد دولت ابراهیم رئیسی به مذاکرات نیز روشن تر می شود. 

قرار است مذاکرات وین هشتم آذر ماه در وین برگزار شد. آمریکا  در این مذاکرات به صورت مستقیم حضور ندارد. 

علی باقری معاون وزیر خارجه در آستانه این مذاکرات، در هفته‌ای که گذشت به چهار پایتخت اروپایی (پاریس، برلین، لندن و مادرید) سفر و در دیدار با مقامات این کشورها درباره روابط دوجانبه و‌ مذاکرات وین به گفتگو پرداخت. او همچنین در مادرید با انریکه مورا هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام دیدار کرد.

در همین راستا روز گذشته آنتونی بلینکن و ژان ایو لودریان وزرای خارجه آمریکا و فرانسه در باره مذاکرات وین گفت و گو کردند. 

وزیر خارجه فرانسه در توییتی نوشت: «من امروز عصر با "آنتونی بلینکن" همتای آمریکایی خود درباره وضعیت اوکراین، پرونده هسته‌ای ایران همزمان با نزدیک شدن به از سرگیری مذاکرات احیای برجام گفت‌وگو کردم.»

لودریان سه شنبه گذشته نیز در گفت‌وگوی تلفنی با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که ضروری است از سرگیری مذاکرات برجامی با ایران از همان نقطه‌ای که ۲۰ ژوئن (۳۰ خردادماه ۱۴۰۰) متوقف شد ادامه یابد.

قدرت‌های جهانی معتقدند باید مذاکرات از نقطه پایان یافته آن در دولت پیشین آغاز شود اما دولت جدید ایران موضع دیگری دارد و می گوید مذاکرات پیشین به بن‌بست خورده است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران روز جمعه در صفحه اینستاگرامش با بیان این‌که قصد نداریم در بن‌بست‌های باقی‌مانده از گفت‌وگوهای پیشین، بمانیم، نوشت: «اگر طرف‌های مقابل با رویکردی جدی و مثبت وارد وین شوند، دستیابی به یک توافق خوب آن هم در کوتاه مدت امکانپذیر است.»

موضع وزیر خارجه ایران مبنی بر بن بست در مذاکرات پیشین حتی با مخالفت روسیه روبه‌رو است. تمام طرف‌های برجام معتقدند که مذاکرات باید از نقطه ای ادامه یابد که متوقف شده است.

اما ایران خواستار آن است شش دور مذاکره در وین کنار گذاشته شود و به نقطه شروع مذاکرات پس از کنار رفتن ترامپ باز گردند. آیا این اتفاق رخ می‌دهد؟ 

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین