رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه با بیان اینکه ۱۰ درصد از محصولات صادراتی به عراق توسط تجار این کشور به سوریه صادر میشود، اظهار کرد: ایران دسترسی زمینی به سوریه ندارد و به دلیل واسطهگری و تجارت غیرمستقیم ایران و سوریه بخشی از آمار تجارت ایران با این کشور در گمرکات ثبت نمیشود.
به گزارش نبض بازار، کیوان کاشفی درباره بازار سوریه و حجم معاملات کم ایران با این کشور با وجود مراودات سیاسی مناسب، گفت: ترکیه در بازار سوریه شرایط مناسبتری دارد به این دلیل که تولید و صادرات قویتری در همه بازارها از جمله سوریه دارد و دیگر آنکه ترکیه و سوریه همسایه هستند. اکنون یکی از مهمترین مشکلات در مسیر تجارت با سوریه مباحث حمل و نقلی است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه عنوان کرد: هزینههای حمل و نقلی برای کشور بالا است و مسیر طولانی نیز برای تجارت با سوریه باید طی شود. مطابق آمارها بین ۸ تا ۱۰ درصد از تجارت ایران با عراق به صورت غیرمستقیم به سوریه منتقل میشود.
وی با بیان اینکه در بازار سوریه به وفور کاشی و سرامیک و مصالح ساختمانی ایرانی وجود دارد، بیان کرد: این کالاها به عراق صادر و تجار عراقی با یک دست واسطه انها را به بازار سوریه صادر میکنند. ایران دسترسی زمینی به سوریه ندارد و اگر بخواهد از بندرعباس کار صادرات را انجام دهد گاهی سه ماه زمان میبرد تا بتوان کالا را به سوریه ارسال کرد و از بنادر دیگر نیز حدود ۸ هزار دلار هزینه و یک ماه زمان نیاز دارد.
کاشفی اظهارکرد: با وجود همه محدودیتهایی که ایران در تجارت خارجی با آن مواجه است ایران توانسته است در دو سال گذشته میزان صادرات ایران به سوریه روندی صعودی داشته است و تقریبا سه برابر شده است و برنامهریزی شده است که تا سال ۲۰۲۳ میزان صادرات به این کشور به ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار افزایش یابد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه تاکید کرد: زیرساختهای لازم در حال انجام است تا بتوان میزان صادرات به سوریه را افزایش داد؛ منوط به آنکه تحریمها را تقلیل داد. نگاه منطقی نشان میدهد که ایران ظرفیت مناسبی برای تجارت با سوریه دارد و تاثیرات این شرایط در سال آینده میلادی بهتر دیده خواهد شد.
وی با بیان اینکه در ۷ ماه ابتدایی سال جاری ۱۲۰ میلیون دلار صادرات به سوریه انجام شده است، تصریح کرد: پیشبینی ما این است که تا پایان سال میزان صادرات به ۲۲۰ میلیون دلار افزایش یابد و این آمار به راحتی قابلیت افزایش تا سه برابری نیز خواهد داشت.
کاشفی گفت: به دلیل واسطهگری و تجارت غیرمستقیم ایران و سوریه بخشی از آمار تجارت ایران با این کشور در گمرکات ثبت نمیشود و این امیدواری وجود دارد که دسترسی زمینی ایران به سوریه فراهم شود و از طریق عراق بتوان ظرف دو سه روز کالای ایرانی را به سوریه فرستاد که هم هزینه و هم زمان صادرات را کاهش میدهد.