bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۱۶۷۲۲
کارشناسان مسائل بین‌الملل در گفتگو با فرارو پاسخ می دهند

مذاکرات وین چطور پیش خواهد رفت؟

مذاکرات وین چطور پیش خواهد رفت؟

مجلسی کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: به نوعی می‌توان گفت دو طرف به خوبی این موضوع را می‌دانند که اساس مذاکرات زیر سوال رفته و به نوعی برای خالی نبودن عریضه این گفتگو‌ها انجام می‌شود، زیرا هیچگونه نشانه‌ای از امید برای رسیدن به توافق وجود ندارد، از سویی با توجه به خواسته‌های حداکثری ایران در قبال رفع تحریم‌ها و راستی آزمایی و عدم قبول قطعی این موضوع از سوی طرف‌های غربی، می‌توان نتیجه گرفت که ایران و غرب مانند دو خط موازی در راستای هم حرکت می‌کنند و هیچگاه به نقطه‌ای نمی‌رسند که بتوانند با هم به توافق دست پیدا کنند.

تاریخ انتشار: ۲۳:۳۲ - ۰۶ آذر ۱۴۰۰
فرارو-  درحالی که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پایان اجلاس خود در روز جمعه قطعنامه‌ای علیه ایران در آستانه مذاکرات وین صادر نکرد، اما آمریکا روز پنجشنبه تهدید کرد که در صورت عدم همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا پایان سال جاری میلادی، شورای حکام چاره‌ای جز تشکیل «جلسه اضطراری» برای رسیدگی به این موضوع نخواهد داشت.

به گزارش فرارو، «لوئیس بونو» نماینده آمریکا در سازمان‌های بین المللی مستقر در وین نیز در جلسه روز جمعه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به لفاظی علیه ایران پرداخت. مطابق بیانیه منتشر شده در وب سایت نمایندگی آمریکا در سازمان‌های بین المللی در وین، بونو ضمن اشاره به سفر اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس به تهران، ایران را متهم کرد که همکاری‌های لازم را انجام نداده است.

وی همچنین در ادامه مدعی شده است که آمریکا از این مسئله که ایران اجرای مفاد پروتکل الحاقی خود را متوقف کرده، عمیقا نگران است و این خود تاثیری منفی بر توانایی آژانس در ارائه تضمینی معتبر از عدم وجود مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در ایران دارد.

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به ابعاد حضور مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، اظهار کرد: قدرت‌های جهانی، بخشی از صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز ایران را سیاسی کرده‌اند، اما ایران به دنبال صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز است و تمام تعهدات خود را در چهار چوب پادمانی انجام داده است.

وی افزود: سازمان‌های بین‌المللی تحت نفوذ قدرت‌های بزرگ هستند و رفتار نامناسب آژانس با ایران واقعیتی است که در این مورد بار‌ها تذکر داده‌ایم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: باید برای احقاق حقوق ایران تلاش و از مخدوش کردن چهره کشورمان جلوگیری کنیم که در گفتگوی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهران با وزیر امور خارجه به همه این نکات تأکید شد.

کمالوندی خاظرنشان کرد:ایران خواسته‌هایی داشت که در مذاکره با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح شد، پیشرفت‌های خوبی نیز در مذاکرات داشتیم، اما با توجه به کمبود وقت نتوانستیم همه مسائل را به انتها برسانیم و جمع‌بندی نهایی داشته باشیم.

در وین بر سر برجام چه خواهد آمد؟چرا ایران و آژانس با یکدیگر توافق نکردند؟
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه علت عدم توافق ایران و آژانس در سفر گروسی به تهران یک دلیل عمده دارد، گفت: اروپایی‌ها می‌خواستند قبل از زمان مذاکرات ۸ آذر، با ایران از طریق آژانس به یک توافق برای بازرسی از سایت‌های هسته‌ای ایران دست پیدا کنند، اما ایران چنین موضوعی را منوط به رفع تحریم‌ها و انجام توافقات لازم وین کرده، به بیان دیگر ایران انجام بازرسی‌ها را در قالب بخشی از توافق‌های برجام در نظر خواهد گرفت، اما طرف اروپایی قصد داشت این انجام بازرسی‌ها را در قالب آژانس دنبال کند که این مسئله با مخالفت ایران روبرو شد، برای همین در سفر اخیر گروسی به ایران هیچگونه توافقی انجام نگرفت.

وی با اشاره به اینکه کشور‌های اروپایی هیچگاه نقشی سازنده در مذاکرات برجام ایفا نکردند، اظهار داشت: در مقابل، آن‌ها طی این سال‌ها به طور کامل نقش تخریبی و غیر سازنده خود را اجرا کردند، در همین رابطه کشور‌های اروپایی با توجه به گزارش گروسی در مورد پرونده هسته ایران، قصد داشتند علیه ایران در شورای حکام آژانس قطعنامه صادر کنند، که این کار انجام نشد. این در حالی است که اگر آژانس علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه صادر می‌کرد، این موضوع یک جو منفی پیش از آغاز مذاکرات وین ایجاد می‌کرد.

فلاحت‌پیشه با اشاره به رویکرد دولت رئیسی و مذاکره کنندگان ارشد ایران در دور جدید گفتگوها، تصریح کرد: با توجه به مواضعی که تیم جدید مذاکره‌کننده ایران دنبال می‌کند، این کار دو نتیجه عمده به همراه داشته، اول اینکه با ادامه این وضعیت بلاتکلیفی، تحریم‌ها همچنان ادامه داشته که این موضوع تنها به ضرر مردم ایران است که باید این تحریم‌ها را تحمل کنند، بدون اینکه معلوم باشد در آینده قرار است چه اتفاقی رخ می‌دهد، دوم هم اینکه با این رویکرد دیپلماسی هسته‌ای دولت رئیسی عوامل آشوب‌ساز از جمله اسرائیل و برخی دیگر از کشور‌ها شروع به فتنه‌انگیزی کرده و مدام می‌خواهند جلوی ادامه برجام و احیای آن را بگیرند.

این کارشناس مسائل سیاسی خارجی اضافه کرد: نکته مهم است این است که در حال حاضر بسیاری از کشور‌های برای خود بر سر مذاکرات برجام و ادامه آن در حال تعریف کردن منافع مرتبط با خود هستند و این موضوع با توجه به مواضعی که دو طرف برجام دارند، لطمات بسیاری را به روند مذاکرات زده است.
 
در وین بر سر برجام چه خواهد آمد؟توافقی در کار نخواهد بود
فریدون مجلسی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه رویکرد طرف‌های برجامی در آستانه آغاز مذاکرات وین فاصله زیادی با هم دارد، گفت: برگزاری مذاکرات وین در شرایطی که ایران و غرب در دورترین فاصله نسبت به یکدیگر ایستاده‌اند، تقریبا توافق را غیر ممکن کرده، در این رابطه با توجه به مواضعی که دولت رئیسی نیز اتخاذ کرده، شانس رسیدن به تفاهم تقریبا به صفر رسیده است.

وی افزود: در حال حاضر ایران و آمریکا با یکدیگر به دلیل مسائل ایدئولوژیک و گفتمانی مشکلات بسیار زیادی دارند، بنابراین نمی‌توان امیدی به برقراری ارتباط بین دو کشور داشت، زیرا که برای تفاهم بر سر احیای برجام، باید با آمریکا به توافق رسید.

مجلسی اظهار داشت: در دیدار اخیر که رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهران با مقامات دولت رئیسی داشت، بر سر همین اختلافاتی که عنوان شد، توافقی صورت نگرفت، با توجه به مواضع کشور‌های اروپایی، در گفتگو‌های ۸ آذر به نظر نمی‌رسد، توافقی در کار باشد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل اضافه کرد: به نوعی می‌توان گفت دو طرف به خوبی این موضوع را می‌دانند که اساس مذاکرات زیر سوال رفته و به نوعی برای خالی نبودن عریضه این گفتگو‌ها انجام می‌شود، زیرا هیچگونه نشانه‌ای از امید برای رسیدن به توافق وجود ندارد، با توجه به مواضع دو طرف می‌توان نتیجه گرفت که ایران و غرب مانند دو خط موازی در راستای هم حرکت می‌کنند و هیچگاه به نقطه‌ای نمی‌رسند که بتوانند با هم به توافق دست پیدا کنند.

این دیپلمات سابق کشورمان خاطر نشان کرد: در نهایت می‌توان نتیجه گرفت که مذاکرات ۸ آذر در ماه‌های آینده فرسایشی خواهد بود، اما در نهایت نتیجه ای به دنبال نخواهد داشت.
ابومالش
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
صبر و متانت را باید از اقای سعید جلیلی این نابغه بر خاسته از دانشگاه امام صادق اموخت.ایشان پنج سال با خانم اشتون مذاکره می کرد و در هربار تاریخ مذاکره بعدی را مشخص می کرد و سپس بدنبال کارش می رفت
حاج محمود
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
مردم مذاکره نمیخان فقط مقاومت در برابر ضلم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
فقط خدا کنه دوباره بازگشت به عقب صورت نگیرد
هرچه میخواهد بشود زودتر معلوم شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
و همینطور این داستان ادامه دارد ....
ناشناس
United Arab Emirates
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
بستگی داره به .............
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
Turkiye
۰۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
از فردا سریال شروع می شود و تا آخر دولت رئیسی ادامه خواهد یافت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
برو تا هشت سال ديگر
البته اگر كشوري باقي مونده باشه تا اونموقع
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
من کارشناس نیستم اما برعکس نویسندگان مقاله معتقدم که توافق انجام خواهد شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
وقتی میدونین که امریکا شرط های شمارو قبول نمیکنه مذاکره فایده ای نداره
Naser
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
به سبک استاد جلیلی بیانیه ای قراِئت خواهد شد و محل بعدی مذاکرات تعیین خواهد شد
یک ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
با توجه به کارنامه ۱۸ساله که از زمان هسته ای شروع شده هیچگونه توافقی صورت نمیگیره و غرب فقط مذاکره رو جهت توجیه عدم توافق ایران از روش دیپلماتیکه و باز شدن مسیر به صورت فیزیکی و خشن همین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
شیطونه میگه بریم یه تسخیر سازمان انرژی اتمی انجام بدیم. اخه چی از جون ملت میخوای ول نمیکنید این هسته ای رو؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
اصلا هسته ای در کار نیست عزیز. فقط خیمه شب بازیه
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
مثل استادش جناب جلیلی بعد از مذاکره میخواد بگه ظرفیت ها باید ازاد بشه...و پشت سرش ده .بیست تا تحریم جدید به قبلی ها اضافه خواهد شد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv