بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری ۱.۵ درصد صعود کرد و به ۱۸۴۰ دلار و ۹۱ سنت رسید.
طلا روز چهارشنبه در پی عقب نشینی دلار و تنشهای ژئوپلیتیکی پیرامون اوکراین که تقاضا برای این فلز ارزشمند را تقویت کرد، برای نخستین بار در چهار روز معامله گذشته افزایش یافت و بیش از یک درصد صعود کرد.
به گزارش ایسنا، پالادیم پرچمدار افزایش قیمت در میان فلزات ارزشمند بود و حداکثر هفت درصد صعود کرد. شرکت سیتی ریسرچ در یادداشتی اعلام کرد احیای تدریجی تولید جهانی خودرو میتواند تقاضا برای این فلز را در سال میلادی جاری تقویت کند. هر اونس پالادیم آخرین بار ۵.۷ درصد افزایش یافت و به ۲۰۰۶ دلار و ۲۰ سنت رسید.
بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری ۱.۵ درصد صعود کرد و به ۱۸۴۰ دلار و ۹۱ سنت رسید. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا ۳۰ دلار و ۸۰ سنت معادل ۱.۷ درصد افزایش یافت و در ۱۸۴۳ دلار و ۲۰ سنت بسته شد.
افت ارزش دلار، طلا را برای خریداران غیرآمریکایی ارزانتر کرد و همزمان، عقب نشینی بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا از اوج دو ساله، تقاضا برای این فلز ارزشمند را تقویت کرد.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA در این باره گفت: افت بازده اوراق قرضه به شکسته شدن قیمت بالاتر طلا کمک کرد، اما در مجموع طلا ممکن است تا زمان نشست سیاست پولی هفته آینده بانک مرکزی آمریکا همچنان در محدوده ۱۸۰۰ تا ۱۸۴۰ دلار معامله شود.
انتظاراتی که برای آغاز تحکیم سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا در مارس وجود دارد، سال میلادی جاری قیمت طلا را تحت فشار کاهشی قرار داده است، زیرا افزایش نرخهای بهره، هزینه نگهداری این فلز ارزشمند را بالا میبرد.
به گفته مویا، طلا ممکن است از تنشهای ژئوپلیتیکی در اوکراین و خاورمیانه پشتیبانی شود.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت: روسیه ممکن است در مدت کوتاهی به حمله جدیدی علیه اوکراین دست بزند، اما واشنگتن تا زمانی که بتواند دیپلماسی را دنبال میکند.
طلا همچنین از افزایش قیمتهای نفت که نگرانیها نسبت به تشدید فشارهای تورمی را برانگیخته و جایگاه این فلز ارزشمند به عنوان پناهگاه امن دارایی در برابر تورم را تقویت میکند، سود برده است.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ۴.۴ درصد افزایش یافت و به ۱۰۲۴ دلار و ۵۰ سنت رسید. هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۲.۷ درصد افزایش، ۲۴ دلار و هشت سنت بود.