رئیس نظام صنفی کشاورزی گفت: با توجه به ذخایر برنج داخلی و خارجی در انبارها پیش بینی میشود که قیمت برنج در ماه رمضان تغییری نداشته باشد.
محمدشفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی گفت: بنابر آمار سالانه ۳ میلیون تن برنج در کشور مصرف میشود که با احتساب تولید ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن داخل کسری نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، او گفت: با توجه به میزان مناسب واردات و مانده تولید داخل در انبارها پیش بینی میشود که ازدیاد تقاضا ماه رمضان تاثیری در بازار داخل نداشته باشد.
به گفته رئیس نظام صنفی کشاورزی، دلالان و واسطهها در زمان برداشت اقدام به خرید محصول و نگهداری در انبارها کردند تا بتوانند قیمت را افزایش دهند که در نهایت گرانیهای اخیر موجب شد بسیاری از مردم توان خرید برنج با کیفیت را نداشته باشند.
بررسیها از سطح بازار نشان میدهد که قیمت هر کیلو برنج طارم ۷۰ تا ۹۰ هزار تومان، فجر ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان، شیرودی ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان و نیم دانه ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان است.
با توجه به کمبود منابع آبی تنها ۲ استان گیلان و مازندران اجازه تولید را دارند، درحالیکه کشاورزان برخی مناطق چارهای جز کشت ندارند.
به گفته رئیس نظام صنفی کشاورزی، سود منطقی عمده فروشی تا خرده فروشی ۱۰ تا ۱۵ درصد است که متاسفانه برخی سوداگران و دلالان برای کسب درامد بیشتر به این سودها قانع نیستند.
دست اندرکاران بخش کشاورزی براین باورند که هم اکنون در عرضه برنج هیچ گونه کمبودی نداریم که بر التهاب قیمت در بازار دامن بزند و تمهیدات دولت مبنی بر قیمت گذاری و توزیع هوشمند تا حدودی بر کنترل و تعادل قیمت در بازار اثر گذار است.
پس بهتره سکوت کنی