bato-adv
bato-adv
نتیجه یک یافته جدید پزشکی؛

سالمندان دارای تنگی دریچه آئورت، مکمل کلسیم نخورند!

سالمندان دارای تنگی دریچه آئورت، مکمل کلسیم نخورند!

در یک دستاورد جدید پزشکی، دانشمندان ارتباط مکمل‌های کلسیم با مرگ زودهنگام در افراد مسن مبتلا به بیماری دریچه قلب را شناسایی کردند.

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱

فرارو- بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده در در مجله آنلاین Heart، مکمل‌های کلسیم که اغلب به افراد مسن برای کاهش خطر شکنندگی استخوان‌ها (پوکی استخوان) داده می‌شود، با افزایش خطر مرگ در میان افرادی که تنگی دریچه آئورت دارند، مرتبط است.

به گزارش فرارو، علاوه بر این، یافته‌ها نشان می‌دهند که این مکمل‌ها، چه با ویتامین D همراه باشند یا نباشند، به نظر می‌رسد که وضعیت این بیماری که شایع‌ترین شکل بیماری دریچه قلب در بزرگسالان در کشور‌های توسعه‌یافته است، را بدتر می‌کنند. تنگی آئورت زمانی رخ می‌دهد که دریچه آئورت، دریچه اصلی خروجی قلب، سفت و باریک شود. این بدان معنی است که دیگر نمی‌تواند به طور کامل باز شود و جریان خون را از قلب به شریان اصلی (آئورت) و بقیه بدن کاهش یا مسدود کند. در حال حاضر، تنها درمان موثر، تعویض دریچه معیوب است، روشی که به نام AVR (تعویض دریچه آئورت) شناخته می‌شود.

ارتباط بین رژیم غذایی و مکمل کلسیم یا ویتامین D با خطر بیماری قلبی عروقی و مرگ، به شدت مورد بحث است. با این حال، محققان خاطرنشان کردند که شواهد ایمنی بخش آن‌ها بیشتر از مطالعات حیوانی به دست آمده است و همین امر تجویز هر دوی این مکمل‌ها در سال‌های اخیر را به ویژه در میان زنان یائسه، به شدت افزایش داده است. بنابراین، محققان می‌خواستند ببینند این مکمل‌ها چه تأثیر بالقوه‌ای بر مرگ ناشی از هر علت و بیماری قلبی عروقی، و همچنین پیشرفت تنگی آئورت در افراد مسن دارند.

آن‌ها سلامت قلب ۲۶۵۷ بیمار (میانگین سنی ۷۴؛ ۴۲ درصد زنان) را با تنگی خفیف تا متوسط آئورت بین سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۸ دنبال کردند که میانگین دوره نظارت آن‌ها بیش از ۵.۵ سال بود. شرکت‌کنندگان به گروه‌هایی که؛ هیچ مکملی مصرف نمی‌کردند (۱۲۹۲؛ ۴۹%)، آن‌هایی که مکمل ویتامین D را به تنهایی مصرف می‌کردند (۳۳۲؛ ۱۲%)، و کسانی که مکمل‌های کلسیم را با یا بدون ویتامین D دریافت کردند (۱۰۳۳؛ ۳۹%)، تقسیم شدند.

کسانی که مکمل مصرف می‌کردند به طور قابل توجهی بیشتر از افرادی که مکمل مصرف نمی‌کردند، دیابت و بیماری عروق کرونر داشتند. همچنین احتمال بیشتری داشت که از استاتین ها، وارفارین و بایندر‌های فسفات (برای محدود کردن جذب فسفر)، پیوند عروق کرونر و دیالیز کلیه استفاده کنند. در طول دوره پایش، ۵۴۰ نفر (۲۰.۵%) جان خود را از دست دادند. ۱۵۰ نفر بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی جان خود را از دست دادند، ۱۵۵ نفر به دلایل دیگر جان باختند و ۲۳۵ نفر به دلایل نامعلوم جان باختند. همچنین ۷۷۴ نفر (۲۹%) دریچه آئورت خود را تعویض کردند. علاوه بر این، بیش از یک سوم افراد در هر یک از گروه‌ها پس از ۵ سال دچار تنگی شدید آئورت شدند.

دانشمندان می‌گویند به نظر نمی‌رسد که مکمل ویتامین D به تنهایی بر بقا تأثیر بگذارد. اما مکمل کلسیم به همراه ویتامین D با خطر مرگ و میر به هر علتی به طور قابل توجهی (۳۱ ٪) مرتبط است و خطر مرگ قلبی عروقی را تقریبا دو برابر می‌کند. همچنین این مکمل‌ها با ۴۸ درصد افزایش خطر ابتلا به AVR در مقایسه با افرادی که مکمل مصرف نمی‌کردند همراه بود. مکمل‌های کلسیم خالی نیز با افزایش خطر مرگ به هر علتی (۲۴%) و تقریباً سه برابر شدن خطر AVR مرتبط بود. همچنین خطر مرگ به هر دلیلی و بیماری قلبی عروقی در میان افرادی که مکمل‌های کلسیم مصرف می‌کردند و دریچه آئورتشان تعویض نشده بود، بیشتر بود.

دانشمندان می‌گویند این یک مطالعه مشاهده‌ای است، و بنابراین نمی‌تواند علت را شناسایی کند. همچنین افرادی که مکمل‌ها را مصرف می‌کردند، عوامل خطر بیشتری برای بیماری‌های قلبی و مرگ نسبت به افرادی که مکمل مصرف نمی‌کردند داشتند و مقدار کلسیم دریافتی از رژیم غذایی و مکمل‌ها ارزیابی نشد. با این وجود محققان نتیجه می‌گیرند: «با توجه به حجم نمونه بزرگ و دوره پیگیری طولانی، مطالعه ما نشان می‌دهد که مکمل کلسیم هیچ مزیتی برای عوارض قلبی عروقی ندارد و در عوض حتی ممکن است منعکس کننده افزایش خطر کلی AVR و مرگ‌ومیر باشد، به ویژه در کسانی که تحت درمان AVR قرار نمی‌گیرند.»

پروفسور جوتا برگلر-کلاین از دانشگاه پزشکی وین در سرمقاله‌ای مرتبط به این موضوع اشاره می‌کند که سالانه میلیارد‌ها دلار برای مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی برای افراد مسن هزینه می‌شود، با این باور که این مکمل‌ها برای سلامتی آن‌ها مفید هستند. اما به نظر می‌رسد ما نیاز به بازنگری در این دیدگاه داشته باشیم، حداقل در مورد مکمل‌های کلسیم. او پیشنهاد می‌کند که یافته‌های این مطالعه جدید باید در معرض مطالعه پزشکان معالج پوکی استخوان قرار بگیرد تا در صورت داشتن بیمارانی با عوارض قلبی، احتیاط بیشتری در زمینه دستورات پزشکی خود بخرج دهند. او می‌نویسد: «در بیماران مبتلا به تنگی کلسیفیک [تنگی آئورت]و بیماران پرخطر قلبی عروقی، مطالعه حاضر به شدت به شواهدی می‌افزاید که اگر اجباری وجود ندارد، باید از مصرف طولانی مدت مکمل کلسیم اجتناب شود.»

منبع: scitechdaily

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو