فرارو- اگر صبح بدون نوشیدن یک فنجان قهوه تیره نمیتوانید از خانه بیرون بروید تنها نیستید. با این وجود، آیا مصرف کافئین شما بر فشار خونتان تاثیر میگذارد؟
به گزارش فرارو به نقل از یاهونیوز، طرح این پرسش طبیعی است به خصوص با توجه به آن که مصرف کافئین میتواند باعث افزایش ضربان قلب شود.
دکتر «سیموس ویلتون» متخصص قلب از دانشکده پزشکی جان هاپکینز میگوید که قهوه و سایر نوشیدنیهای کافئین دار باعث سفت شدن ماهیچههای دیواره شریانها و کاهش قطر رگهای خونی میشوند فرآیندی به نام انقباض عروق که فشار خون را افزایش میدهد.
با این وجود، مطالعات نشان دادهاند که افزایش فشار خون ناشی از نوشیدن قهوه تنها چند ساعت به طول میانجامد و افرادی که قهوه مینوشند که احتمالا این میزان افزایش را تحمل میکنند. بررسیای صورت گرفته نشان داد که پس از دو هفته نوشیدن قهوه افزایش فشار خون از بین رفته بود. با این وجود، دکتر ولتون میگوید اگر فشار خون خود را به دقت کنترل میکنید باید در نوشیدن قهوه جانب احتیاط را رعایت کنید.
افزایش مداوم فشار خون که «فشار خون بالا» نامیده میشود از عوامل مختلفی از جمله بیماریهایی مانند دیابت و نوع و سبک زندگی مانند چاقی، رژیم غذایی نامناسب و سیگار نشئت میگیرد. هم چنین، این موضوع میتواند در خطر حمله قلبی، سکته مغزی و زوال عقل نقش داشته باشد. با این وجود، به نظر نمیرسد کافئین این وضعیت را بدتر کند.
در سال ۲۰۱۷ میلادی یک نشریه تخصصی در حوزه قلب و عروق با عنوان Expert Review of Cardiovascular Therapy گزارشی درباره نتیجه پژوهشی منتشر کرد که قهوه را با فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط میدانست و اشاره کرده بود که «مطالعات اخیر و به خوبی کنترل شده اثر خنثی یا مفید پس از نوشیدن قهوه را در بیماران مبتلا به فشار خون، بیماریهای قلبی و عروقی، آریتمیهای قلبی یا دیابت نشان داد».
دکتر ویلتون میگوید: «قهوه فوایدی برای سلامتی دارد نوشیدن قهوه در حد اعتدال با کاهش خطر نارسایی قلبی، دیابت نوع دو و بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است».
با این وجود، پزشکان توصیه میکنند مصرف قهوه را در میزان دو یا سه فنجان در روز حفظ کنید و از افزودن شیرین کننده ها، خامه ها، شربتها و سایر افزودنیهایی که میتوانند مصرف قند شما را افزایش دهند و کالری مصرفی اضافی ایجاد کنند صرف نظر کنید و برای نوشیدن به سراغ لیوان بزرگ خود نروید. دکتر ویلتون میافزاید: «این مهم است که نه تنها به تعداد فنجانهای قهوهای که در روز مینوشید بلکه به اندازه و سهم هر وعده نوشیدن نیز توجه داشته باشید».
همه ی این تبلیغها فقط جنبه ی اقتصادی دارد و امروزه درباره قهوه چنین است و مصرف روزانه قهوه نه تنها هیچ فایدهای برای سلامتی ندارد بلکه زیانآور است. کمترین زیان آن این است که استرس را بالا میبرد و الگوی خواب را بهم میریزد.