محققان آزمایشگاه فیزیک کاربردی جان هاپکینز به تازگی با طراحی یک بازوی رباتیک جدید، به یک مرد نیمه فلج کمک کرده اند تا بتواند خودش غذا بخورد.
فرارو-محققان آزمایشگاه فیزیک کاربردی جان هاپکینز به تازگی با طراحی یک بازوی رباتیک جدید، به یک مرد نیمه فلج کمک کرده اند تا بتواند خودش غذا بخورد.
به گزارش فرارو، این فرد فقط لازم بود با یک حرکت آهسته توسط دستان خود عملیات مورد نظر را انتخاب میکرد. به عنوان مثال: محل برش را انتخاب کنید. سپس بازوهای مجهز به چنگال و چاقو غذا را از قسمت انتخابی بریده و به دهان او منتقل میکردند.
به گفته محققان، فرد نیمه فلج با استفاده از این فناوری تنها در مدت ۹۰ ثانیه میتواند یک دسر را به طور کامل بخورد. این بازوی رباتیک از طریق یک رابط مغز و رایانه، قادر به دریافت سیگنالهای مغزی انسان است. سپس این رابط سیگنالهای دریافتی را به دستورات حرکتی تبدیل کرده و کارهای موردانتظار را انجام میدهد. در ویدئوی منتشر شده از آزمایشهای انجام شده بر روی یک بیمار که حدود ۳۰ سال قادر به استفاده از انگشتان نیست، این دستگاه یک تکه کیک را با چاقو میبرد و آن را با چنگال در دهان بیمار قرار میدهد.
این تکنیک نتیجه ۱۵ سال تحقیقات رباتیک و علوم عصبی آزمایشگاه فیزیک کاربردی (APL) دانشگاه جان هاپکینز میباشد. " فرانچسکو تنور" یکی از محققان اصلی این پروژه میگوید: «این رویکرد برای استفاده از قابلیتهای رابط مغز و سیستم رباتیک ایجاد شده است که در آن کاربر میتواند رفتار یک پروتز هوشمند را شخصیسازی کند.» او سپس توضیح میدهد: «هرچند این فناوری هنوز در مرحله ابتدایی قرار دارد، اما بسیار مشتاق هستیم تا به کاربرانی که تواناییهایی محدودی دارند حس واقعی کنترل بر روی ماشینهای کمکی را ارائه کنیم.»
این یک گام بزرگ در جهت دستیابی به مهارتهای بیشتر برای گذراندن زندگی روزمره افراد معلول میباشد. همانطور که ویدئو نشان میدهد، این روند هنوز بسیار آهسته پیش میرود و مطمئنا در بررسی مواد غذایی سفتتر از یک کیک با مشکل مواجه خواهد شد. دیوید هندلمن، نویسنده اول و کارشناس ارشد رباتیک APL میگوید: «برای اینکه رباتها وظایف انسانی را هر چه بهتر انجام دهند، به مهارتهای شبیه ساز انسانی مانند اسکلت ربات پیچیده نیاز خواهیم داشت.»
منبع: engadget