نویسندگان این مقاله ۱۷ مطالعه با بیش از ۹۱ میلیون نفر فرد مورد بررسی قرار گرفته با سن بالای ۴۰ سال را مورد ارزیابی قرار دادند. حدود ۵.۵ میلیون نفر از آنان به زوال عقل مبتلا شدند.
فرارو- آلودگی هوای ناشی از ترافیک میتواند احساس سلامتی شما را مانند برخورد با خودرو از بین ببرد و مشکلاتی مانند آسم، آلرژی و بیماریهای تنفسی مانند برونشیت و کووید-۱۹ را ایجاد کرده و وضعیتتان را بدتر کند. اکنون نتیجه یک مقاله تازه نشان میدهد که میان آلودگی هوای ناشی از ترافیک و یک بیماری وحشتناک دیگر یعنی زوال عقل ارتباطی نزدیک وجود دارد.
به گزارش فرارو به نقل از دیلی بیست، نتیجه متا آنالیزی که روز چهارشنبه در مجله "عصب شناسی" (Neurology) منتشر شد نشان داد افرادی که در مناطقی با میزان آلودگی ناشی از ترافیک بالاتری زندگی میکنند با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل مواجه هستند. در حالی که این پیوند به طور قطعی ثابت نمیکند که آلودگی ناشی از ترافیک باعث ایجاد این وضعیت عصبی میشود، نویسندگان مقاله منتشر شده حاصل از نتیجه مطالعه خاطر نشان ساختند که افراد باید قرار گرفتن در معرض هوای بد را کاهش دهند.
از آنجایی که گزارش سازمان بهداشت جهانی نشان داد که بیش از ۹۰ درصد جمعیت جهان در مناطقی زندگی میکنند که سطح آلودگی هوا بالاتر از حد توصیه شده است، "احسان ابوالحسنی" عصب شناس دانشگاه مک گیل که در این مطالعه شرکت داشته میگوید نتایج این ارزیابی شواهد بیش تری را برای اجرای مقررات سخت گیرانهتر به منظور بهبود کیفیت هوا و تسریع گذار از سوختهای فسیلی به انرژیهای پایدار ارائه میدهد.
نویسندگان این مقاله ۱۷ مطالعه با بیش از ۹۱ میلیون نفر فرد مورد بررسی قرار گرفته با سن بالای ۴۰ سال را مورد ارزیابی قرار دادند. حدود ۵.۵ میلیون نفر از آنان به زوال عقل مبتلا شدند. پژوهشگران هنگام مقایسه میزان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا برای افراد مبتلا به این بیماری و افراد غیر مبتلا به بیماری زوال عقل دریافتند افرادی که در مناطقی بدون آلودگی هوا یا با آلودگی هوای کمتر به سر میبردند کمتر مبتلا به زوال عقل شده بودند. علاوه بر این، نتایج بررسی نشان داد که خطر ابتلا به زوال عقل به ازای هر میکروگرم در هر متر مکعب ذرات ریز موجود در هوایی که افراد استنشاق میکنند به میزان ۳ درصد افزایش مییابد.
در حالی که نتیجه این بررسی نگران کننده است تنها نشان دهنده یک ارتباط بین آلودگی ناشی از ترافیک و زوال عقل است. این متا آنالیز برای خطرات زوال عقل مانند سن، جنس، سیگار کشیدن و تحصیلات تنظیم شده است، اما این ارتباط میتواند به دلیل عوامل بیرونی دیگر مانند رژیم غذایی نیز باشد. در بررسی دیگری مشخص شد که نرخ ابتلا به زوال عقل ممکن است تا سال ۲۰۵۰ میلادی به میزان سه برابر افزایش یابد.
با این وجود، مقاله تازه منتشر شده بر نکتهای تاکید دارد که ما برای چندین دهه از آن باخبر بودیم: آلودگی ناشی از ترافیک خودرو بد است و میتواند باعث ایجاد مشکلات زیادی برای سلامتی شود. ما یادگیری بیشتر در مورد بسیاری از جنبههای این موضوع را آغاز کردهایم. برای این منظور نویسندگان مقاله تازه اشاره کردهاند که برای درک کامل ارتباط بین آلودگی ترافیک و زوال عقل به تجزیه و تحلیل بیشتری نیاز است.
"ابوالحسنی" میگوید: "امیدواریم این یافتهها افراد را توانمند سازند تا نقش فعالی در کاهش مواجهه با آلودگی داشته باشند. با درک خطر زوال عقل از طریق قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا افراد میتوانند اقداماتی را برای کاهش مواجهه خود با آلودگی هوا انجام دهند از جمله استفاده از انرژی پایدار، انتخاب مناطقی برای زندگی با آلودگی کمتر و حمایت از کاهش آلودگی ناشی از ترافیک در مناطق مسکونی".