bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۸۸۹۶۰

چرا پس از پیروزی ایران بر ولز شادی محدود خیابانی رخ داد؟

چرا پس از پیروزی ایران بر ولز شادی محدود خیابانی رخ داد؟

اولین چیزی که بعد از برد تیم ملی مقابل ولز جلب توجه کرد، تصاویر شادی ماموران یگان ویژه و لباس شخصی‌ها در خیابان همراه با پرچم ایران و رقص نور و موزیک بود. مامورانی با چهره‌های پوشیده که باتوم و گاز اشک‌آور و سلاح به دست داشتند و روی ماشین‌های زرهی غول‌آسای سیاه‌رنگ می‌رقصیدند تصاویری فراتر از خلاقیت‌های سالوادور دالی خلق کرد.

تاریخ انتشار: ۰۷:۳۴ - ۰۶ آذر ۱۴۰۱

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «تشویق ایسلندی روی ماشین زرهی» نوشت:  برد تیم ملی و حاشیه‌هایش هنوز بحث داغ شبکه‌های اجتماعی است. تصاویر، گزارش‌ها و تحلیل‌هایی که از بازی ارایه شده آنقدر زیاد، متنوع و گاهی غیر قابل باور است که در زمانی محدود قابل بررسی نیستند. بدون شک آنچه از اتفاقات روز جمعه به‌جا خواهد ماند در تاریخ بار‌ها و بار‌ها مورد استناد قرار خواهد گرفت. احتمالا خیلی از متفکران برای مثال از وضعیت‌های غیر قابل توضیح به جمعه ۴ آذر ایران اشاره خواهند کرد.

تیم ملی ایران بعد از باخت ۶ بر ۲ مقابل انگلیس در بازی نخست و با انبوهی از احساسات متناقض میان مردم وارد میدان رقابت با ولز شد. ایران این بازی را دو بر صفر برد. طبق عادت سال‌های قبل انتظار می‌رفت این پیروزی بسیاری از مسائل را حل کند. شکلی از آشتی ملی به خود بگیرد. مردم را به خیابان بکشاند، برای شادی دسته‌جمعی و در مجموع یک روز خوب برای ایرانی‌ها بسازد. اما برد تیم ملی نه تنها همه چیز را حل نکرد که ابهام‌ساز شد. نه تنها به آشتی ملی کمک نکرد که فضا را بیشتر از قبل به سمت دوقطبی برد. نه تنها به یک شادی دسته‌جمعی نینجامید که عجیب‌ترین تصاویر ممکن را به وجود آورد و در نهایت به یک وضعیت پارادوکسیکال ختم شد. درست عین تصویر رامین رضاییان بعد از گلزنی: تصویری با چشمانی اشکبار و دهانی در حال خنده.

اولین چیزی که بعد از برد تیم ملی مقابل ولز جلب توجه کرد، تصاویر شادی ماموران یگان ویژه و لباس شخصی‌ها در خیابان همراه با پرچم ایران و رقص نور و موزیک بود. مامورانی با چهره‌های پوشیده که باتوم و گاز اشک‌آور و سلاح به دست داشتند و روی ماشین‌های زرهی غول‌آسای سیاه‌رنگ می‌رقصیدند تصاویری فراتر از خلاقیت‌های سالوادور دالی خلق کرد. همان مامورانی که در خیابان حضور داشتند تا کسی جرات حضور در میدان‌ها را پیدا نکند، شیرینی و شربت پخش می‌کردند. آن‌هایی هم که خودشان را به میدان‌ها رسانده بودند دچار یک پرسش بنیادین شدند. اینکه چرا همه چیز با شادی بعد از برد ایران مقابل مراکش فرق دارد؟ چرا استایل اکثر آدم‌هایی که حضور دارند به یک طبقه خاص می‌خورد؟ چرا تعداد جمعیت حاضر در میدان انقلاب چشمگیر نیست؟ آن‌ها فراموش نکرده بودند بعد از پیروزی ایران مقابل مراکش در جام جهانی ۲۰۱۸ یا بعد از صعود به جام جهانی ۲۰۱۴ در خیابان‌های شهر‌های بزرگ و کوچک چه خبر بود. آن‌ها قفل شدن خیابان‌ها از شمال تا جنوب شهر را دیده بودند. آن‌ها یادشان نرفته بود که در آن روز‌ها مردم از هر قشر و طبقه‌ای حضور داشتند و در خیابان‌ها جای سوزن انداختن نبود. اما جشن روز جمعه با همه جشن‌های قبل فرق داشت. بخش مردم آن خیلی کمرنگ بود.

بعد از انتشار این تصاویر بود که یکی از پررنگ‌ترین بحث‌های پیرامون تیم ملی در شبکه‌های اجتماعی بین کاربران شکل گرفت. خیابان‌های خلوت پایتخت و شهر‌های بزرگ که گاهی با حضور جمعیت‌های از پیش تعیین شده نمایی از شادی دسته‌جمعی را ارایه می‌کرد این سوال را برای برخی به وجود آورد که آیا نوع مواجهه با تیم ملی از سوی مردم در یک ماه گذشته درست بود یا نه.

عده‌ای مصرانه به سیاق چند روز قبل می‌گفتند این تیم ملی، تیم ملی ما نیست. می‌پرسیدند بعد از اتفاقات اخیر مخصوصا وضعیت کردستان و سیستان چرا بازیکنان بعد از گل شادی کردند یا در مورد وریا غفوری هم‌صنفی بازداشتی‌شان که با خیلی از این بازیکنان همبازی بوده، چیزی نگفتند. در سمت مقابل طرفداران تیم ملی هم تاکید می‌کردند تیم ملی تا ابد تیم ملی است و این ارتباطی به موضع‌گیری‌های سیاسی ندارد و نباید از بازیکنان فوتبال انتظار کنشگری سیاسی داشت. این دو دسته تا قبل از شروع جام جهانی هم به همین ترتیب در تضاد با هم قرار داشتند. آن دسته از موافقان و مخالفان غیرفوتبالی هم که فهمیده بودند فوتبال بستری شده برای بیان دیدگاه‌های سیاسی در تایید یا اعتراض به حاکمیت نظرات خاص خودشان را داشتند.

در این بین دسته سومی از راه رسید که صدایش در روز‌های قبل کمتر شنیده شده بود، اما بعد از اتفاقات بازی ایران و ولز بیشتر مورد بحث قرار گرفت. این عده معترضینی بودند که گفتند نباید اجازه می‌دادیم تیم ملی را از ما بگیرند. ما نباید اجازه می‌دادیم فضای بهره‌برداری از برد تیم ملی به نفع دیگران صادر شود. آن‌ها از این نوشتند که تمام پروژه تخریب تیم ملی در نزد افکار عمومی یک بازی هماهنگ بوده برای چنین روزی. برای اینکه در این وضعیت حساس وقتی ایران برنده شد دوباره چند میلیون آدم نریزند در خیابان‌ها. این‌ها خلاصه‌ای بود از آنچه در شبکه‌های اجتماعی بعد از پیروزی تیم ملی ایران به چشم آمد.

انتشار تصاویر دختران و زنان که کاملا بدون حجاب بودند در رسانه‌های رسمی نظیر خبرگزاری رسمی دولت ایرنا یا ایسنا هم بخش دیگری از واکنش‌های کاربران را به خود اختصاص داد. عده‌ای گفتند این‌ها می‌خواهند به سیاق گذشته که در انتخابات دنبال دختر‌های شل حجاب می‌رفتند تا نشان بدهند اکثریت در صحنه انتخابات حضور دارد، بگویند همه مردم از هر قشری پشتیبان تیم ملی هستند. برخی دیگر گفتند تا پیش از این فقط آن‌هایی که حجاب کامل نداشتند، نشان داده می‌شدند نه بی‌حجاب‌ها پس انتشار این تصاویر در خبرگزاری‌های رسمی درست یک روز بعد از تصویب قطعنامه حقوق بشری ضد ایران به این معناست که ببینید در ایران همه چیز اوکی است. برخی دیگر هم نوشتند حاکمیت قصد دارد یواش یواش از ایده حجاب اجباری کوتاه بیاید و انتشار چنین تصاویری در خبرگزاری‌های رسمی زمینه پذیرش آن را برای مردم فراهم می‌کند. البته که عده‌ای هم با انتقاد از رویکر این خبرگزاری‌ها متذکر شدند چرا رسانه‌های رسمی بی‌حجابی را تبلیغ و آن را عادی‌سازی می‌کنند؟

واکنش‌های سیاسیون، تیتر کیهان که چهار روز بعد از آنکه بازیکنان را بی‌غیرت خوانده بود آن‌ها را غیرتمند خطاب کرد، سوتی سردبیر یکی از رسانه‌های اصولگرا که نشان داد حتی اصطلاحات فوتبالی را نمی‌شناسد، اما حتما قصد دارد از برد تیم ملی بهره‌برداری سیاسی کند، اشتباه عطاءالله مهاجرانی در تشخیص چهره حشمت مهاجرانی سرمربی اسبق تیم ملی و چیز‌هایی از این دست دیگر سوژه‌های داغ کاربران در شبکه‌های اجتماعی بود. به نحوی که می‌توان گفت حجم بحث‌های فوتبالی و تحلیلی از برد ارزشمند تیم ملی حتی یک‌دهم چنین محتوا‌هایی نبود.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
والا ما که حکومتی نبودیم رفتیم و خیلی از مردم عادی هم بودن با هر نوع پوششی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
من فکر نمیکنم این تناقض ها برنامه ریزی شده باشه ...
اتفاقا این تناقض ها به خاطر وضعیت نابسامان ما در برنامه ریزی هست حتی در دشمنی ...
اینه که ما رو به این مرحله ی اسفناک در تاریخ رسونده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
اعتمادی به اعتمادوفرارونیست.
بااین تیتروتحلیل دیگرامیدی به بازگشت به بدنه مردم وجامعه نداشته باشید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
اينا پليس نما هستند برادر!
مگه فرمانده پليس نگفت كه كلاه نيروهاي ضد شورش خط سفيد وسط رو نداره؟؟؟!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
خداییش خیلی نامردید
همه ملت خوشحالن
جز تو فرارو مثل اینکه
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
بیچاره اصلاحطلبان و تحلیل های آبکیشون!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
خیلی بیشعوری فرارو!
اتفاقا مردم بسیار خوشحال بودند
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
شما چرا از برد ایران ناراحت شده اید؟
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
توصیه می شود که روزنامه اعتماد و سایت فرارو به دلیل شدّت سوختگی تواماً از آب سرد و پماد استفاده کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
شما به ندیدن مردم عادت دارید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
خداییش خیلی سوختید
احمد.....
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
چراچرت وپرت،بلغور میکنی؟!!! مردم کاملا خودجوش توی خیابانهابودند.هیچ برنامه ریزی قبلی هم درکارنبود.کلا مرض دارید تاکسانی راکه برای امنیت مردم ،تلاش میکنند،زیرسوال ببرید!مگرنیروهای امنیتی،آدم نیستند ودل ندارند؟! اعتراض بااغتشاش ووحشی گری فرق دارد.وحشی هایی که به جان ومال مردم، تجاوزکردند،حسابشان ازمردم جداست وباید سزای وحشی گری خودرابدهند.فرارو،میدانم که چاپ نمیکنی! اما حدااقل خودت بخوان.مردم رابراساس رفتارشان باید قضاوت کرد،نه براساس شغل وحرفه شان.توقع دارید باوحشی هایی که جوان مردم رابه جرم بسیجی بودن، شکنجه کردند وبابدترین وضع، کشتند،مماشات کرد؟!! حساب مردم معترض کشورم باوحشی هایی که به جان ومال مردم، رحم نمیکنند واغتشاش به راه می اندازند، جداست. فراروجان،خواندی؟ حالا باخیال راحت! حذفش کن!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
مردم کاملا خودجوش توی خیابانهابودند!!!!!!! ... استیکر خنده و ریسه نداشتم.....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
من با تمام وجودم آرزوی موفقیت برای تیم ملی ایران دارم ولی اگر ایران به مرحله بعد صعود کرد به خاطر مردم مظلوم ایران به خیابان ها نمیروم
سعید از تهران
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
مردم ایران به خیابان میروند و شادی برای برد تیم ملی میکنند . منافقین از این شادی دق کردند
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
ما می ریم و شادی می کنیم.
تا کور شود هر آن که نتواند دید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
چه سودسخن، برای گوش هایی که نمی شنوند و چشم هایی که نمی بینند!
آریو برزن
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
رقص و شادیتون تمون شد؟؟برگردید سرکارتون....
NASER
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
تصاویر شادی شرم اور بود
در بعضی جاها نیروی نظامی یک اسلحه در دست ادای شادی در می اوردند
شادی پادگانی ندیده بودیم که دیدیم

البته همین عده محدود ملتند و باقی اندک شمار ضد انقلابند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
خوشحالی همه مردم نبود
همه مردم در کل ایران خوشحال نیستند یک عده خوشحالی سفارشی کردند و رفتند . یک عده هم با هزینه بیت االمال بردند قطر برای خوشحالی اونجا .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
چرت مینویسی فرارو
کل ملت ریختن بیرون برا شادی بعد تو میگی محدود
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
شادی دستوری
bato-adv
bato-adv
bato-adv