bato-adv
bato-adv

طرز تهیه چلو دیزی، غذای خوشمزه کاشانی

طرز تهیه چلو دیزی، غذای خوشمزه کاشانی

چلو دیزی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به شهر کاشان بر می‌گردد و به دلیل داشتن گوشت و حبوبات در ترکیباتش بسیار مقوی است.

فراروـ  پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، مرصع پلو و... از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. چلو دیزی یکی از غذا‌های مشهور و سنتی شهر کاشان است که برخلاف اسمش، شباهتی به آبگوشت یا دیزی ندارد و به دلیل داشتن گوشت در ترکیباتش به این اسم مشهور شده است و در شهر کاشان غذایی بسیار پر طرفدار است.

به گزارش فرارو، چلو دیزی به دلیل داشتن گوشت و لوبیا چشم بلبلی بسیار مقوی و در عین حال خوشمزه است. در ادامه این مطلب طرز تهیه چلو دیزی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه چلو دیزی

برنج: ۲ پیمانه
گوشت خورشتی: ۵۰۰ گرم
لوبیا چشم بلبلی: ۱ پیمانه
پیاز بزرگ: ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری: به میزان لازم
چوب دارچین: ۲ تکه
روغن: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

گوشت

۱ ـ نکات مربوط به گوشت

معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می‌شود، بیش‌تر از مضرات آن گفته می‌شود؛ اما همان‌طور که می‌دانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه‌ها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ و منبع غنی آهن است که برای پیشگیری از کم‌خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک می‌کند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می‌بخشد.

گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین‌های گروه B است. این گروه از ویتامین‌ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند. همان‌طور که ملاحظه می‌کنید، گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف شود و مصرف ۱ الی ۲ بار آن در هفته برای بدن بسیار مفید است. برای تهیه چلو دیزی به طور معمول از گوشت گوسفند استفاده می‌کنند که معمولا قسمت سر دست و یا راسته برای این غذا مناسب‌تر است. گوشت گوسفند به دلیل اینکه چربی بیشتری دارد، برای تهیه این غذا مناسب‌تر از گوشت گوساله است.

۲ ـ نکات مربوط به پیاز

پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم‌تری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

طرز تهیه چلو دیزی

۱ ـ برای شروع کار ابتدا پیاز را پوست و سپس خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و اجازه بدهید پیاز سرخ شود. وقتی پیاز شروع به طلایی شدن کرد، کمی زردچوبه روی پیاز بریزید؛ سپس گوشت را اضافه کنید. گوشت را همراه با پیاز و زردچوبه و کمی فلفل سیاه و ادویه کاری تفت بدهید و در آخر چوب دارچین را اضافه کنید.

۲ ـ بعد از اینکه حدود پنج دقیقه گوشت را تفت دادید، دو لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود یک ساعت و نیم زمان بدهید تا گوشت بپزد. بعد از این مدت زمان لوبیا چشم بلبلی را که از ۱۲ ساعت قبل خیس داده بودید، به قابلمه اضافه کنید و یک ساعت دیگر زمان بدهید تا لوبیا چشم بلبلی همراه با گوشت بپزد.

۳ ـ در این مرحله دیگر گوشت و لوبیا چشم بلبلی پخته است و آب داخل قابلمه کم شده است. چوب دارچین‌ها را از قابلمه خارج کنید و برنج را که از قبل با آب ولرم خیس داده‌اید، به گوشت و لوبیا اضافه کنید و کمی نمک بریزید. اجازه بدهید برنج با آب گوشت بجوشد و نرم شود. بعد از اینکه آب داخل قابلمه کاملا کشیده شد، یک دمکنی روی درب قابلمه بگذراید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا برنج دم بکشد. چلو دیزی خوشمزه و مقوی شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

bato-adv
bato-adv
bato-adv