املت پیتزایی نوعی املت خوشمزه و مقوی است که از ترکیب نان تست با گوجه فرنگی، تخم مرغ، پنیر پیتزا و سبزیجات معطر تهیه میشود.
فراروـ املت یکی از غذاهای ساده، خوشمزه و بسیار محبوب در بین ما ایرانی هاست که برای تمام وعدههای غذا در طول شبانهروز مناسب است و این روزها در منوی قهوهخانهها و رستورانها هم جایگاه ویژهای دارد. املت در عین حال که غذای سادهای است و مواد اولیه آن معمولاً در خانه همه پیدا میشود، نکات و فوت و فنهای زیادی دارد. املت در ایران به روشهای متفاوت و با مواد اولیه گوناگونی طبخ میشود که میتوان گفت تخم مرغ در همه آنها ثابت است.
به گزارش فرارو، املت گوجه فرنگی، املت تخم مرغ، املت لوبیا شاهپوری، املت تن ماهی، املت سبزیجات، املت سیب زمینی و... ازجمله املتهای خوشمزه و مرسومی است که در کشورمان طبخ میشود. املت پیتزایی یکی از انواع املتهاست که از ترکیب نان تست با گوجه فرنگی، سبزی معطر، تخم مرغ و... تهیه میشود و به دلیل داشتن پنیر پیتزا به این نام شهرت دارد. این املت یک وعده غذایی راحت و خوشمزه برای صبحانه و شام است. در ادامه این مطلب طرز تهیه املت پیتزایی خوشمزه همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
گوجه گیلاسی: ۲۰۰ گرم
تخم مرغ: ۳ عدد
نان تست: ۳ عدد
سیر: ۳ حبه
پنیر پیتزا: ۱ فنجان
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
ریحان و پیازچه: به میزان دلخواه
نمک، فلفل سیاه، و آویشن: به میزان لازم
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیرهای دیگر ارائه میشود. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامینهای گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث میشود که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کمتر جذب بدن شوند. از ویژگیهای یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. همچنین یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچوجه پس از پخت روغن پس نمیدهد. برای خوشمزهتر شدن پیتزا و هر نوع غذا همیشه سعی کنید از ترکیب چند نوع پنیر پیتزا با هم استفاده کنید.
۱ـ برای شروع کار ابتدا گوجهها را خوب بشویید؛ داخل یک ظرف بریزید و روی گوجه نمک، فلفل سیاه، سیر رنده شده و روغن زیتون بریزید. ظرف را تکان بدهید تا گوجهها کاملا با هم مخلوط شوند؛ سپس آنها را داخل سینی فر بگذارید و به مدت سی ثانیه داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا تنوری شوند.
۲ـ بعد از اینکه گوجهها تنوری شدند، اجازه بدهید خنک شوند؛ سپس آنها را همراه با برگ ریحان و پیازچه داخل دستگاه غذاساز بریزید تا کاملا پوره شوند.
۳ـ نان تستها را به صورت مکعبی برش بزنید و کنار بگذارید. تخم مرغها را همراه با نمک، فلفل سیاه و آویشن خوب بزنید تا مخلوط شوند؛ سپس نان تستهای خرد شده را داخل آن بریزید و خوب زیر و رو کنید تا کاملا به تخم مرغ آغشته شوند. حالا نان تستها را داخل ماهی تابه نچسب که از قبل چرب کردهاید، بریزید و سطحش را صاف کنید؛ سپس پوره گوجه فرنگی را روی آن بریزید و در نهایت روی سطح پوره را با پنیر پیتزا بپوشانید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید تخم مرغها ببندد و نان تستها از زیر برشته شوند. وقتی پنیر پیتزا کاملا آب شد، اجاق گاز را خاموش کنید. املت پیتزایی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.