bato-adv
bato-adv

علت ایجاد جرم در گوش چیست؟

علت ایجاد جرم در گوش چیست؟

اکثر مردم یک جفت هدفون داخل گوشی دارند، چه با سیم و چه بلوتوث. اما این ابزار ضروری عصر مدرن می‌تواند برای گوش مضر باشد. در صورت استفاده طولانی مدت از هدفون داخل گوش، خروج جرم از گوش، به طور طبیعی متوقف می‌شود یا به داخل گوش برمی گردد. همچنین این هدفون ها، احتمال ورود باکتری یا کثیفی به گوش، به دام انداختن جرم و ایجاد عفونت را افزایش می‌دهند.

گوش‌های پر از جرم علاوه بر آزاردهنده بودن، می‌تواند باعث درد، کاهش شنوایی، وزوز گوش و سرگیجه شود و بر خلاف تصور، تمیز کردن گوش‌هایتان با گوش پاک‌کن ممکن است باعث بدتر شدن تجمع موم شوند. جرم گوش در داخل گوش شما تولید می‌شود تا به محافظت از گوش‌ها در برابر میکروب‌ها و تمیز نگه داشتن آن‌ها کمک کند. در حالی که معمولاً جرم گوش خود به خود خارج می‌شود، اما ممکن است باعث انسداد گوش شود.

به گزارش روزیاتو، عوامل زیادی وجود دارد که ممکن است مانع تخلیه طبیعی جرم گوش‌ها شود، از هدفون و سمعک گرفته تا شنا کردن. در ادامه، همه عواملی که باعث تجمع جرم گوش می‌شوند را بررسی می‌کنیم.

گوش پاک کن

بسیاری از مردم رضایت خود را از استفاده از یک غنچه پنبه برای خلاص شدن از شر گوش‌های خود می‌دانند. اما گوش پاک کن‌ها ممکن است بیشتر از اینکه مفید باشند، ضرر داشته باشند. گوش پاک کن، جرم را بیشتر به داخل گوش فشار می‌دهد و باعث انسداد می‌شود. فشار دادن جرم گوش به داخل حتی منجر به پارگی پرده گوش یا کاهش شنوایی می‌شود.

شنا کردن

عفونت یا اوتیت گوش خارجی (Otitis externa)، یک عفونت باکتریایی، التهاب یا تحریک ناشی از آب در کانال گوش است. مجرای گوش لوله‌ای است که از دهانه گوش به پرده گوش می‌رود. وقتی آب در مجرای گوش باقی می‌ماند، باکتری‌ها می‌توانند رشد کنند و به دلیل التهاب مجرای گوش می‌تواند باعث تجمع جرم گوش شود.

این عفونت عمدتا کودکان را درگیر می‌کند و از فردی به فرد دیگر سرایت نمی‌کند.

عفونت گوش خارجی فقط به دلیل فرو رفتن در آب استخر ایجاد نمی‌شود. قرار گرفتن در مکان‌های گرم و مرطوب، آسیب به مجرای گوش و تمیز کردن یا خاراندن مجرای گوش با انگشتان یا گوش پاک کن نیز می‌تواند از دلایل این عفونت باشد.

هدفون داخل گوش

اکثر مردم یک جفت هدفون داخل گوشی دارند، چه با سیم و چه بلوتوث. اما این ابزار ضروری عصر مدرن می‌تواند برای گوش مضر باشد. در صورت استفاده طولانی مدت از هدفون داخل گوش، خروج جرم از گوش، به طور طبیعی متوقف می‌شود یا به داخل گوش برمی گردد. همچنین این هدفون ها، احتمال ورود باکتری یا کثیفی به گوش، به دام انداختن جرم و ایجاد عفونت را افزایش می‌دهند.

علاوه بر آن، این هدفون ها، بر جریان هوا تأثیر می‌گذارند و از خشک شدن جرم گوش جلوگیری کنند وچسبندگی آن تراکمش را افزایش می‌دهد.

شرایط پوستی

اما فقط چیز‌هایی که در گوش خود قرار می‌دهید نیستند که می‌توانند باعث انسداد آن شوند. بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس نیز می‌تواند در گوش اختلال ایجاد کنند. هر دو بیماری باعث پوسته پوسته شدن پوست می‌شوند و اگر جرم داخل گوش جمع شود، می‌تواند روی آن تأثیر بگذارد.

اگر اگزما دارید، زمانی که گوشتان در معرض تعرق، رطوبت بالا یا نوعی ضربه مانند خراشیدگی قرار می‌گیرد، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه در داخل گوش خود هستید. طبق گفته انجمن ملی اگزما، اگزمای گوش عفونی به دلیل خیس شدن طولانی مدت گوش‌ها ایجاد می‌شود.

سمعک

اگر از سمعک استفاده می‌کنید، احتمالاً تجمع منظم جرم گوش را تجربه خواهید کرد. سمعک‌ها می‌توانند تولید جرم گوش را توسط غدد سرومینوس (غدد عرق در مجرای شنوایی خارجی) افزایش دهند؛ بنابراین اطمینان از تمیز کردن مرتب آن بسیار مهم است. اگر سمعک‌ها به طور مداوم تمیز نشوند، موم و مواد زائد دوباره وارد گوش می‌شوند.

گوش گیر

مانند هدفون‌های داخل گوش، گوش گیر‌ها می‌توانند روند تمیز کردن طبیعی گوش را مختل کنند. انواع مختلفی از گوش گیر‌ها وجود دارد که کارشناسان توصیه می‌کنند در صورت داشتن مشکل با جرم گوش از برخی از انواع آن اجتناب کنید. متخصصان گوش و حلق و بینی در جنوب انگلستان، فوم و گوش‌گیر‌های مخروطی لاستیکی نرم را بدترین عامل مشکلات گوش می‌دانند.

گوش‌گیر‌های سیلیکونی یا سفارشی، که با قالبی متناسب با گوش شما ساخته می‌شوند، فقط سوراخ گوش را پر می‌کنند و به سختی کانال را مسدود می‌کنند، بنابراین انتخاب بهتری هستند.

مو در گوش

کارشناسان می‌گویند هدف از مو در گوش این است که به عنوان یک مانع در برابر باکتری‌ها عمل کند و آن‌ها را از گوش دور نگه دارد. اما مو‌های زیاد داخل گوش، می‌تواند مشکل ساز شود. مو‌های زائد می‌تواند مانع از خروج جرم گوش شود.

هورمون‌های خاصی مانند تستوسترون می‌توانند با سیستم فولیکول مو تداخل داشته باشند. این امر می‌تواند باعث شود مردان با افزایش سن، مو‌های زبرتر و ضخیم‌تری در گوش‌های خود پیدا کنند.

برچسب ها: جرم در گوشش
bato-adv
bato-adv
bato-adv