یک محقق آلمانی به "دویچه وله" میگوید که چگونه تیم Scan Pyramids اتاقی مخفی را در هرم بزرگ جیزه پیدا کردند. آن تیم به دنبال کشف اسرار پنهان بیش تری است.
فرارو- مقامهای آثار باستانی مصر هفته گذشته از کشف یک اتاقک مخفی در داخل هرم ۴۵۰۰ ساله خوفو که پیشتر به عنوان هرم خئوپس یا هرم بزرگ جیزه شناخته شده بود خبر دادند. هرم خوفو که درست خارج از قاهره واقع شده و با نام فرعون سلسله چهارم که آن را در سال ۲۶ پیش از میلاد مسیح ساخته بود نامگذاری شده یکی از سه ساختمانی است که مجموعه هرم جیزه را تشکیل میدهد.
به گزارش فرارو به نقل از دویچه وله، کشف اخیرا اعلام شده به دانشمندان پروژه Scan Pyramids نسبت داده شده است. در این پروژه بینالمللی که در سال ۲۰۱۵ میلادی آغاز شد از ترموگرافی مادون قرمز، اولتراسوند و شبیه سازیهای سه بعدی برای مطالعه ساختارها به روشی غیر تهاجمی استفاده شده است. استفاده از این تجهیزات و فناوریها سبب شد تا تیم بررسی کننده اتاق مهر و موم شده را در بالای ورودی اصلی هرم پیدا کنند.
بیش از ۸۰ محقق تیم Scan Pyramids تحت هدایت "زاهی حواس" متخصص آثار باستانی مصری به دنبال کشف اسرار بیشتر این هرم هستند.
پیش از کشف اخیر سه اتاق اصلی در داخل هرم پیشتر شناخته شده و قابل بازدید بودند: اتاق زیرزمینی، اتاق ملکه و اتاق پادشاه که حاوی تابوت خالی پادشاه بود. با این وجود، از سال ۲۰۱۷ میلادی این ظن وجود داشت که ممکن است دو حفره بزرگ دیگر در داخل وجود داشته باشد. مبنای کشف جدید محفظه پنهان اندازه گیری با توموگرافی میون بود یک تکنیک تصویربرداری سه بعدی از اجرام با حجم زیاد با استفاده از پرتوهای کیهانی. با این وجود، چگونه میتوان به آن رسید؟ اینجاست که پروفسور "کریستین گروس" از دانشگاه فنی مونیخ و یکی از اعضای برجسته پروژه Scan Pyramids وارد میشود.
حوزه تحقیقاتی او به اصطلاح آزمایشهای غیر مخرب با روشهایی مانند رادار و اولتراسوند است. گروس به "دویچه وله" میگوید: "اهرام بخشی از میراث فرهنگی جهانی هستند. به همین دلیل است که ما باید در طول تحقیقات مراقب باشیم تا آسیبی به آن وارد نشود".
او میافزاید: "دستگاههای اندازه گیری رادار و اولتراسوند نه تنها به صورت غیر مخرب بلکه در برخی موارد حتی بدون تماس قابل استفاده هستند". در طی بررسیهای هرم مشخص شد که یکی از حفرههای احتمالی بسیار نزدیک به سطح بوده و تنها ۴۰ سانتی متر با آن فاصله دارد.
محققان با استفاده از یک آندوسکوپ کوچک به قطر ۶ میلی متر ساخت ژاپن توانستند به یک گذرگاه کوچک دسترسی پیدا کنند که آنان را به سوی کشف یک راهروی بزرگ هدایت کرد که از بیرون ساختار قابل دسترسی نیست. طول آن نه متر و عرض آن دو متر تخمین زده شده است.
گروس میگوید: "همگان بسیار هیجان زده شده اند. اکنون این بر عهده محققان است که این کشف را تفسیر کرده و تحقیقات خود را ادامه دهند".
گروس میگوید: "ما در Scan Pyramids تیمی هستیم که اکثرا متشکل از دانشمندان و مهندسان است. وظیفه ما ابتدا یافتن چیزها، فراهم کردن ابزاری برای باستان شناسان و مصر شناسان برای انجام چنین اکتشافاتی است. ما تفسیر دادهها را به این متخصصان واگذار میکنیم". Scan Pyramids در حال تحول در تحقیقات باستان شناسی است. اعضای آن تیم در پی ریزی پایههایی برای یافتن پاسخهای قابل اعتماد برای اسرار باستانی هستند.
"کریستین گروس" میگوید: "من در اینجا پتانسیلی باور نکردنی میبینم استفاده از تکنیکهایی مانند این پیشتر در باستانشناسی انجام نشده بود. ما اکنون نشان دادهایم که مفهوم مان نه تنها امیدوارکننده است بلکه نتایج واقعی نیز به همراه خواهد داشت".
تحقیقات مشابه در حال حاضر در دو هرم دیگر در فلات جیزه در حال انجام است. جالب است که ببینیم اکتشافات بیشتر در مورد عملکرد درونی اهرام چه چیزی را آشکار خواهد ساخت.
حتی هرودوت مورخ یونانی نیز در مورد هرم بزرگ جیزه نوشته بود و از آن زمان تاکنون نسلهای زیادی از محققان را مجذوب خود کرده است.
هرم بزرگ جیزه قدیمیترین عجایب هفتگانه جهان باستان و تنها عجایب است که تا حد زیادی دست نخورده باقی مانده است. با زنده ماندن از آزمون زمان برای هزاران سال (تا تکمیل برج ایفل در سال ۱۸۹۹ میلادی) این بلندترین سازه در جهان بود. امروزه اهرام مهمترین جاذبههای تاریخی مصر هستند.
حتی اگر معمای چگونگی ساخت اهرام عظیم مصریان با هزاران تن بلوکهای سنگین در حدود ۴۵۰۰ سال پیش هنوز حل نشده باقی بماند اندازه گیریهای تیم Scan Pyramids به درک بهتر تاریخ ساخت و ساختار داخلی هرم کمک خواهد کرد.