فدراسیون فوتبال ایران این روزها درگیرودار انتخاب سرمربی جدید برای تیم ملی فوتبال ایران است و مطابق با وعده قبلی، همین امروز و فردا باید سرمربی جدید معرفی شود. در کنار این موضوع، اتفاق جدیدی که اسم فدراسیون فوتبال ایران را دوباره در رسانهها مطرح کرده، مربوط به فاششدن پاداش جام جهانی ۲۰۲۲ قطر است که با حذف ایران در همان مرحله گروهی همراه شد. در جدیدترین دستورالعملی که در این بین فاش شده، مشخص شده است پاداش برد برابر هر یک از سه تیم همگروه ایران ۲۰ هزار دلار در نظر گرفته شده است.
تا اینجا و از جایی که جامی حیثیتی و سیاسی بود، اختصاص این عدد و رقم برای بازیکنان و اعضای کادر فنی چندان عجیبوغریب به نظر نمیرسد، ولی بخش بحثبرانگیز ماجرا مربوط به جایی است که عنوان شده رئیس و اعضای هیئترئیسه فدراسیون فوتبال، دبیرکل و خزانهدار هم به اندازه بازیکنان و دیگر اعضای کادر فنی برای خودشان پاداش در نظر گرفته و حتی بالاتر از نام بازیکنان، اسم خودشان را برای دریافت این پاداش در دستورالعمل گنجاندهاند.
با حسابی سرانگشتی میتوان پی برد که این اعضا که اتفاقا تعدادشان کم هم نیست، معادل یک میلیارد تومان برای خودشان پاداش در نظر گرفته و آن را برداشت کردهاند. ایران در جام جهانی فقط ولز را شکست داد و با دو باخت دیگر به کار خود پایان داد، ولی همان یک برد باعث شد تا اعضای هیئترئیسه به اندازه بازیکنانی همچون مهدی طارمی و سردار آزمون پاداش بگیرند.
این عدد و رقم در شرایطی برملا شده که اتفاقا یکی از بندهای اخراج جنجالی شهابالدین عزیزیخادم اختصاص رقم پاداش برای اعضای هیئترئیسه بوده که رقمش در مقایسه با کاری که فدراسیون مهدی تاج کرده، چندان ملموس هم نیست. البته خزانهدار فدراسیون فوتبال بلافاصله بعد از فاششدن این رقم و عدد عنوان کرده مهدی تاج بهعنوان رئیس چنین پاداشی را دریافت نکرده تا از این مهلکه جان سالم به در ببرد. هرچند این موضوع به آن معناست که دیگر اعضای هیئترئیسه برای جام جهانیای که اتفاقا تیم ملی در دیدار نخستش برابر انگلیس تحقیر شد، پاداش درخوری گرفتهاند.
این ماجرا فقط بخشی از موضوعی است که حسابی زیر ذرهبین رفته؛ چون دفاعیه اعضا این است که چنین پاداشی مصوبه داشته و به این نکته اشاره نشده که مصوبه را همین افراد ذینفع امضا کردهاند. حالا چنین موضوعی با توجه به داشتن مصوبه، قانونی لحاظ میشود و درست یا نادرستش هم باید به کارشناسان امور سپرد؛ ولی این دستورالعمل بخش جنجالی دیگر هم دارد که مربوط به تحقیر جزئی ایرانیهایی است که در فدراسیون فوتبال ایران در جام جهانی ایفای نقش کردهاند. در بخشی از بند مذکور ذکر شده که اعضای خارجی کادر تیم ملی که خارجی هستند یعنی فیزیوتراپ، مدیر رسانه و آنالیزور، تمامی این رقم پاداش را دریافت میکنند، اما وقتی پای ایرانیها در میان است، برای آنها درصد کمتری لحاظ شده است. برای مدیر رسانه ایرانی تیم ملی به همراه فیزیوتراپ و آنالیزور ایرانی به ترتیب نزدیک به ۴۰ و ۵۰ درصد از پاداش مصوب را لحاظ کردهاند.
این نگاه در فدراسیون که باید به خارجیها پاداش کلی را داد، ولی خودیها نیاز به دریافت چنین پاداشی ندارند، بخشی دیگر از شاهکار جدیدی است که رو شده. احتمالا اینطور در نظر گرفتهشده که فیزیوتراپ خارجی بهتر بازیکنان را فیزیوتراپی کرده یا مدیر رسانهای خارجی تیم ملی ارتباط بیشتری با رسانههای ایرانی دارد! به هر روی، درست در روزهایی که قیمت ارز نوسان شدیدی دارد و ارتباط مستقیمی روی زندگی روزمره مردم گذاشته، پولپاشی فدراسیون فوتبال برای اعضای هیئترئیسه، آنهم به همان اندازه بازیکنان؛ یکی دیگر از آن اتفاقاتی است که هضمش دستکم در این بازه زمانی چندان باورپذیر نیست.