bato-adv
bato-adv

ذهن بر ماده: آیا مدیتیشن می‌تواند درون آشفته من را آرام کند؟

ذهن بر ماده: آیا مدیتیشن می‌تواند درون آشفته من را آرام کند؟

مطالعات نشان داده اند راهبان بودایی‌ای که مراقبه می‌کنند نسبت به افرادی که مراقبه انجام نمی‌دهند میکروبیوم‌های روده سالم‌تر و متابولیسم موثرتری دارند.

فرارو- نتیجه مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد که مدیتیشن با بهبود سلامت روده مرتبط است که خود نشانه‌ای مثبت برای سلامت کلی بدن است. تازه‌ترین پژوهشی که توسط مرکز سلامت روان شانگ‌های انجام شد و نتیجه آن از سوی انجمن پزشکی بریتانیا منتشر شد نشان داد که پژوهشگران نمونه‌های مدفوع و خون راهبان تبتی را جمع آوری کردند که نوعی مدیتیشن باستانی را انجام می‌دادند. آنان مدیتیشن را در فاصله زمانی ۳ تا ۳۰ سال انجام می‌دادند. پژوهشگران دریافتند افرادی که مدیتیشن انجام می‌دادند در مقایسه با افرادی که مدیتیشن انجام نمی‌دادند ترکیب میکروبیوتای روده با متابولیسم موثرتر، عملکرد ایمنی بهتر و کاهش اضطراب و افسردگی بیش تری داشتند.

به گزارش فرارو به نقل از گاردین، نتیجه پژوهش در سال ۲۰۲۲ میلادی در ماساسچوست نشان داد که افراد مبتلا به IBS (سندرم روده تحریک پذیر) یا IBD (بیماری التهابی روده) که در دوره مدیتیشن و یوگا ثبت نام کرده بودند نیز کاهش علائم را گزارش کردند.

روده انسان حاوی تریلیون‌ها میکرو ارگانیسم متقابل است: باکتری ها، قارچ ها، سلول‌های باستانی (مشابه باکتری ها) و چیز‌های بدی مانند ویروس ها. ایده آل این است که یک میکروبیوم متعادل و سالم داشته باشید تا همه چیز به خوبی پیش برود.

ترکیب آن ترکیبی از ارثی و محیطی است یعنی یک بنیاد ژنتیکی وجود دارد، اما محیط نیز در شکل دادن به میکروبیوم نقش دارد. می‌گویند روده مغز دوم می‌باشد یا به طور دقیق‌تر سیستم عصبی روده‌ای که روده را تنظیم می‌کند مغز دوم است. این که محور روده - مغز یک چیز است خبر تازه‌ای نیست. افراد هنگام عصبی شدن استفراغ می‌کنند. با این وجود، تمرکز فزاینده دانشمندان، پزشکان و فعالان بزرگ داروسازی و سلامتی بر سیستم گوارش ما نشان می‌دهد که روده به جریان اصلی سیستم بدن تبدیل شده است.

"لوسی هایتر" گروهی متشکل از روانشناسان، عصب شناسان و متخصصان تغذیه به نام The Gut Feeling را تاسیس کرده تا به دیگران کمک کند از طریق سلامت روده خود به تعادل مطلوب برسند. او به "گاردین" می‌گوید:"مغز و دل ما در طول روز با یکدیگر صحبت می‌کنند. هنگامی که روده ما شعله ور می‌شود سیگنال‌هایی را به مغز می‌فرستد و هنگامی که مغز ما استرس و اضطراب دارد سیگنال‌هایی را به روده می‌فرستد. این موضوع منجر به ایجاد یا بدتر شدن نفخ، یبوست، اسهال یا درد معده می‌شود".

"الکسا داف" روانشناس که کارش متمرکز بر محور روده - مغز است به "گاردین" می‌گوید:" سلامت روده بسیار گسترده‌تر از چیزی است که می‌خورید: خواب، تعادل بین کار و زندگی، ورزش، بودن در طبیعت و گذراندن وقت با عزیزان. این موارد مهم‌ترین گام‌های اولیه هستند".

او پیشنهاد می‌کند که افراد یک اپلیکیشن مدیتیشن را بر روی گوشی‌های تلفن همراه شان نصب کنند. اپلیکیشن از شما می‌پرسد که می‌خواهید چه چیزی را بهبود بخشید. گزینه‌هایی که وجود دارند این موارد هستند: کاهش استرس، بهبود تمرکز. با این وجود، گزینه "افزایش شفقت" نیز وجود دارد که جالب است. به اپلیکیشن اجازه می‌دهیم هر روز در بازه زمانی مشخصی اعلان‌هایی را برای مان ارسال کند تا به ما یادآوری نماید که جلسه‌ای چهار دقیقه را تکمیل کنیم. اپلیکیشن دستور می‌دهد در "حالتی که مظهر وقار است" بنشینیم. تمرین‌های تنفسی باعث تمرکز بر بالا و پایین رفتن قفسه سینه می‌شود. در کنار آن سعی می‌کنیم به پیاده روی برویم و طبق توصیه داف بیرون رفتن در طبیعت و استفاده از فضای سبز را در اولویت قرار دهیم. روزمان را بدون کافئین می‌گذرانیم. خواب را در اولویت قرار می‌دهیم.

مداخلات فیزیکی و رژیمی زیادی وجود دارد که به مشکلات روده کمک می‌کنند از رژیم‌های غذایی با FODMAP پایین (که مواد غذایی خاصی را حذف می‌کند عمدتا مواد دارای فروکتوز، لاکتوز و مونوساکارید بالا) گرفته تا روش‌های شدید مانند پیوند مدفوع، اما واقعیت ان است که ذهن و بدن هماهنگ با یکدیگر هستند. پس از یک ماه مدیتیشن روزانه تاثیر مثبت زیادی بر روی خلق و خوی مان مشاهده شد. در نتیجه، ما نیز به این نتیجه رسیدیم که دل و مغزمان دائماً با یکدیگر صحبت می‌کنند و این مطمئنا گفتگوی ارزشمندی بوده است.

برچسب ها: مدیتیشن
bato-adv
bato-adv
bato-adv