bato-adv
bato-adv

۴ دلیل زیرپوستی کم‌آبی که ربطی به نوشیدن آب ندارد

۴ دلیل زیرپوستی کم‌آبی که ربطی به نوشیدن آب ندارد

جلوگیری از کم آبی بدن برای اطمینان از این که بدن شما در بهترین حالت خود احساس و عملکرد دارد بسیار مهم است. در حالی که آب آشامیدنی بخش مهمی از معادله به منظور جلوگیری از کم آبی شدن است، اما این تنها قطعه از پازل نیست.

فرارو- آب برای زندگی ضروری است. تقریبا ۶۰ درصد بدن انسان از آب تشکیل شده است. آب نه تنها در ساخت سلول‌ها نقش اساسی دارد بلکه برای تنظیم دمای بدن، هضم سالم و تعادل الکترولیت‌ها نیز حیاتی است. هنگامی که بدن شما مایع مورد نیاز خود را دریافت نمی‌کند ممکن است دچار کم آبی شود که به اشکال مختلف ظاهر خواهد شد.

به گزارش فرارو به نقل از eatingwell.com؛ علائم خفیف کم آبی معمولا شامل خشکی پوست، خشکی دهان، تیره شدن یا تکرر ادرار، احساس خستگی و سرگیجه هستند. با این وجود، عوارض جدی کم آبی شدیدتر می‌تواند شامل گیجی، غش و تنفس سریع همراه با افزایش ضربان قلب و شوک باشد.

جلوگیری از کم آبی بدن برای اطمینان از این که بدن شما در بهترین حالت خود احساس و عملکرد دارد بسیار مهم است. در حالی که آب آشامیدنی بخش مهمی از معادله به منظور جلوگیری از کم آبی شدن است، اما این تنها قطعه از پازل نیست.

در ادامه به چهار دلیل شگفت انگیز می‌پردازیم که نشان می‌دهند ممکن است دچار کم آبی شده باشید:

۱- برنامه خواب

چه ۶ یا ۱۰ ساعت در روز بخوابید هم پرخوابی و هم کم خوابی می‌تواند باعث کم آبی بدن شود. نتیجه مطالعه‌ای با استفاده از روش مشاهده‌ای که در سال ۲۰۱۹ میلادی در نشریه Sleep منتشر شد نشان داد که از بین بزرگسالان چین و آمریکا که مورد مطالعه قرار گرفتند افرادی که ۶ ساعت یا کمتر در شب می‌خوابیدند نسبت به افرادی که ۸ ساعت می‌خوابیدند در معرض خطر کمبود آب بدن قرار داشتند.

با تکیه بر نتایج تحقیقی که پیش‌تر در سال ۲۰۱۳ میلادی در نشریه Nature Neuroscience منتشر شد مشخص شده بود که دلیل آن که کم خوابی ممکن است باعث بروز کم آبی در بدن شود احتمالا به اختلال در سیگنال شبانه روزی طبیعی وازوپرسین که به بدن می‌گوید مایعات را در اواخر چرخه طبیعی خواب نگه دارد مربوط می‌شود.

در حالی که هیچ ارتباط ثابتی در زمانی که بزرگسالان ۹ ساعت یا بیش‌تر در شب می‌خوابیدند یافت نشد پژوهشگران نسبت به تبعات پرخوابی نیز هشدار می‌دهند. ما همیشه از طریق پوست و سیستم تنفسی خود مایعات را از دست می‌دهیم حتی زمانی که در حالت استراحت هستیم. پرخوابی به سادگی به معنای ساعات بیش‌تر از دست دادن مایعات بدون تجدید است و بدن را کم آب می‌کند.

۲- پرواز در هواپیما

سفر ممکن است بسیاری از بخش‌های سلامت شما از جمله هیدراتاسیون را مختل کند. براساس نتیجه مطالعه‌ای تحقیقاتی در سال ۲۰۲۰ میلادی که در نشریه Nutrients منتشر شده کابین‌های هواپیما محیط‌های کنترل شده‌ای هستند که رطوبت بسیار کم تری نسبت به هوای معمولی دارند. این موضوع می‌تواند سطح مایعات و هیدراتاسیون شما را تحت تاثیر قرار دهد و پس از پرواز شما را کم آب کند. در حالی که ممکن است نتوانید از پرواز اجتناب کنید هوشمندانه سفر نمایید و سعی کنید پیش از پرواز خود آب بدن تان را تامین کنید و در طول سفر نیز به این کار ادامه دهید.

۳- مصرف بیش از حد قند

در دستورالعمل رژیم غذایی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ میلادی برای امریکایی‌ها توصیه شده که مصرف شکر اضافه شان را محدود کنند، زیرا مصرف بیش از حد شکر می‌تواند بر چندین بخش از سلامتی تاثیر بگذارد که به طور شگفت انگیزی هیدراتاسیون یا آب رسانی به بدن یکی از آن موارد است. عادت نوشیدن نوشابه‌های حاوی قند بالا می‌تواند منجر به کم آبی شود. ممکن است غیرقابل تصور به نظر برسد، زیرا نوشابه به شکل مایع است، اما مصرف بیش از حد شکر می‌تواند باعث شود سلول‌ها آب خود را به بدن بریزند و این منجر به تکرر ادرار خواهد شد. تمام این موارد باعث کاهش آب بدن می‌شوند.

علم برای حمایت از این موضوع هنوز در حال تکامل است و مطالعات انسانی مورد نیاز است، اما تحقیقات حیوانی از این استدلال حمایت می‌کنند. نتیحه مطالعه‌ای صورت گرفته در سال ۲۰۱۶ میلادی که در در مجله آمریکایی فیزیولوژی تنظیمی، یکپارچه و مقایسه فیزیولوژی منتشر شد نشان داد که آبرسانی مجدد با یک نوشیدنی شبیه نوشابه باعث بدتر شدن کم آبی در حیوانات می‌شود و در عین حال کم آبی مرتبط با آسیب کلیه را تشدید می‌کند.

۴- نوشیدن مشروبات الکلی

درک این نکته مهم است که نوشیدن مشروبات الکلی می‌تواند منجر به کم آبی بدن شود. نتیجه مطالعه‌ای صورت گرفته در سال ۲۰۱۸ میلادی که در مجله Psychopharmacology منتشر شد نشان می‌دهد که الکل می‌تواند هورمون وازوپرسین را که برای نگه داشتن آب در بدن عمل می‌کند سرکوب نماید. زمانی که این اتفاق رخ می‌دهد این موضوع می‌تواند بر ادرار تاثیر بگذارد. این عمل مقدار ادرار تولیدی را افزایش می‌دهد و بنابراین، فرد را دچار تکرر ادرار خواهد کرد.

برچسب ها: کم آبی بدن
bato-adv
bato-adv
bato-adv