bato-adv

۱۴ توصیه کاربردی برای کاهش وزن

۱۴ توصیه کاربردی برای کاهش وزن
میزان مصرف فیبر را در رژیم غذایی خود افزایش دهیم. فیبر اغلب برای کاهش وزن توصیه می‌شود. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که فیبر می‌تواند احساس سیری را افزایش دهد و به ما در کنترل وزن خود در طولانی مدت کمک کند. برای این منظور می‌توانیم در میان وعده‌ها بیشتر از سبزی‌ها و میوه‌ها استفاده کنیم.

در بیشتر موارد علت چاقی خوردن و نوشیدن بیش از حد، کم تحرکی یا ترکیبی از این دو است. در تعدادی از موارد بعضی بیماری‌ها و دارو‌های خاص نظیر دارو‌های دیابت، دارو‌های روان گردان، دارو‌های ضد افسردگی، استروئید‌ها و دارو‌های فشار خون نیز باعث افزایش وزن می‌شود.

گاهی نیز تعدادی از افراد از نظر ژنتیکی مستعد چاقی هستند که در این موارد نیز علت چاقی دریافت کالری از طریق خوردن و آشامیدن، بیش از میزان سوازندن کالری است. در اینجا ۱۴ توصیه کاربردی که به ما کمک می‌کند وزن متعادلی داشته باشیم را با هم مرور میکنیم:

توصیه‌های کاربردی برای کنترل و کاهش وزن

۱. کاهش وزن باید تدریجی و حدود نیم کیلوگرم در هفته باشد.

۲. از رژیم‌های خیلی سخت و خود سرانه پرهیز شود.

۳. همواره از یک رژیم غذایی متعادل و متناسب با شرایط جسمی خود (سن و جنس و فعالیت بدنی) پیروی کنیم.

۴. در هنگام خرید مواد غذایی مانند لبنیات و برچسب ترکیبات آن دقت کرده و انواع کم چرب را انتخاب کنیم

۵. از مواد غذایی دارای کالری زیاد مانند غذا‌های آماده، تنقلات مثل چیپس و بستنی پرهیز کنیم.

۶. میزان مصرف فیبر را در رژیم غذایی خود افزایش دهیم. فیبر اغلب برای کاهش وزن توصیه می‌شود. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که فیبر می‌تواند احساس سیری را افزایش دهد و به ما در کنترل وزن خود در طولانی مدت کمک کند. برای این منظور می‌توانیم در میان وعده‌ها بیشتر از سبزی‌ها و میوه‌ها استفاده کنیم.

۷. روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشیم.

۸. افزودن پروتئین به رژیم غذایی یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین راه‌های کاهش وزن است.

۹. بعد از هر قاشق غذا، قاشق و چنگال را کنار بگذاریم.

۱۰. مدت جویدن غذا را طولانی کنیم.

۱۱. از بشقاب‌های کوچک برای غذا خوردن استفاده کنیم؛ بشقاب غذا باید طوری کشیده شود که پر به نظر بیاید و منجر به پرخوری نشود.

۱۲. پس از صرف غذا میز یا سفره غذا را ترک کنیم.

۱۳. روزانه دست کم ۳۰دقیقه فعالیت بدنی و ورزشی داشته باشیم.

۱۴. از مصرف روغن‌ها و چربی‌های جامد خودداری و برای پخت و پز نیز از روغن‌های گیاهی مایع استفاده کنیم؛ بهترین روغن در این زمینه روغن کانولا (روغن کلزا) و یا روغن زیتون است.

منبع: بهداشت نیوز

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین