در لیست آشنایی با میوههای استوایی؛ سفر به مناطق گرمسیر کره زمین، نام پاپایا نیز جای میگیرد. این میوه نیز همانند بیشتر میوههای دیگر به صورت نارس، سبز رنگ خواهد بود، ولی زمانی که به طور کامل برسد، به زرد مایل به نارنجی تغییر رنگ میدهد. پاپایا همانند میوه انبه تا حدودی بافت گوشتی و شیرینی دارد. در ادامه بیشتر با این میوه آشنا خواهید شد.
پاپایا، یکی از میوههای استوایی گوشتی و شیرینی است که در برخی از میدانهای میوه و ترهبار مشاهده میشود. علاوه بر بافت گوشتی شیرین، پاپایا دارای دانههای سیاه رنگ ریزی است که مزه بسیار تلخی دارند. این میوه را میتوان همانند آووکادو به صورت خام نیز مصرف کرد. در نظر داشته باشید که پاپایا از جمله میوههایی است که هم به صورت خام و هم به صورت پخته یا حتی نرسیده و کال مزایا و خواص مختلفی دارد. البته به گفته بسیاری از پزشکان بهتر است پاپایا را به صورت رسیده و پخته بخورید تا با انقباضهای ناشی از این میوه درگیر نشوید.
به نظر شما میوه پاپایا بدون هسته چه طعمی دارد؟ آیا تا به حال این میوه را خوردهاید یا در مورد طعم آن چیزی شنیدهاید؟ پیش از این نیز به طعم شیرین این میوه اشاره کردیم. پاپایا جزو میوههایی است که بافت گوشتی شیرینی دارد و به همین دلیل مورد نظر بسیاری از افراد قرار گرفته است.
این میوه استوایی تا حدودی شبیه خربزه یا حتی کدو حلوایی است و در واقع رنگ پاپایا زرد مایل به نارنجی خواهد بود. این میوه خربزه شکل اگر رسیده باشد، بسیار آبدار و شیرین است، ولی اگر کال باشد مزه و طعم آن فرق میکند.
بدونشک بیشتر مواد خوراکی که طعم شیرین دارند، طبع گرمی خواهند داشت. پاپایا نیز یکی از همین مواد غذایی است که طعم شیرین و طبع گرمی دارد.
اکنون که با پاپایا کمی آشنا شدید، شاید برایتان سوال شود که این میوه را چگونه میتوان استفاده کرد یا اینکه پاپایا برای چه چیزی خوب است؟ از پاپایا در موارد زیر استفاده میشود:
تهیه سالاد
تهیه اسموتی
درست کردن برخی غذاها
خوردن پاپایا به صورت میوه خام
اکنون که با این میوه استوایی آشنا شدهاید شاید برایتان سوال شود که خواص میوه پاپایا چیست؟ از آنجایی که پاپایا سرشار از مواد معدنی و پروتئین است، بدونشک تاثیر زیادی بر روی تقویت سیستم بدن خواهد داشت و میتوان گفت میوه پاپایا خواص بسیاری دارد.
با توجه به اینکه این میوه کالری کمی دارد، با خوردن پاپایا خیلی سریع سیر میشوید، ولی هیچ کالری اضافی دریافت نخواهید کرد. همچنین میزان فیبر بالای این میوه، باعث کاهش اشتها شده و دیگر به خوردن خوراکیهای دیگر میل نخواهید داشت.
با خوردن پاپایا و در نتیجه کاهش حجم غذای مصرفی روزانه میتوانید به کاهش وزن خود کمک کنید. ناگفته نماند پاپایا همانند کرفس خاصیت چربیسوزی ندارد، ولی به دلیل مقوی بودن، میتواند نیاز غذایی بدن را رفع کرده تا به خوراکیهای دیگر میل و اشتهایی نداشته باشید.
از آنجایی که این میوه سرشار از ویتامین A است و این ویتامین برای پوست بسیار مفید خواهد بود، میتوان گفت پاپایا برای درمان مشکلات پوستی کاربرد دارد. مصرف این میوه باعث ترشح چربی طبیعی در پوست شده و دیگر دچار خشکی پوست یا مشکلات مختلف پوستی نمیشوید.
همچنین پاپایا دارای ویتامین C است که این ویتامین نیز برای جوانسازی پوست بسیار مناسب خواهد بود. بدینترتیب ماسکهای پاپایا میتوانند کلاژنسازی پوست را افزایش داده و باعث سلامت و جوانی صورت شوند.
همانطور که میدانید ویتامین C برای بدن مهم و ضروری است و مانع از ابتلا به بیماریهای مختلف خواهد شد. وجود این ویتامین در پاپایا موجب تقویت سیستم ایمنی شده و بدین وسیله بدن در برابر عوامل بیماریزا مقاوم میشود.
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد پاپایا توان هضم بالای آن است، از اینرو پاپایا به هضم غذای کودکان نیز کمک میکند، به طوریکه شما میتوانید از یک سالگی این میوه را به صورت پخته به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنید.
در در ادامه لیستی از فایده پاپایا برای کودکان را ارائه دادهایم.
فیبر زیاد این میوه باعث بهبود وضعیت روده کودکان میشود.
پاپایا به رفع مشکل یبوست کودکان کمک میکند.
مصرف این میوه مانع از بیماریهای کلیوی در کودکان خواهد شد.
پاپایا مشکل یرقان یا زردی کودکان را رفع میکند.
خواص پاپایا برای کاهش التهاب
خواص پاپایا برای کاهش التهاب
التهاب نشانه مبارزه بدن با عوامل عفونت است که معمولا با قرمزی و تورم همراه خواهد بود. مصرف میوه پاپایا به دلیل خواص ضد التهابی علائم التهاب در بدن را کاهش میدهد. همچنین این میوه به دلیل وجود کاروتن برای درمان عفونتهای قارچی سودمند خواهد بود. خوردن این میوه به کاهش درد و التهاب ناشی از بیماری آرتریت کمک میکند.
افزایش میزان کلسترول خون یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است، چراکه این کلسترول در دیواره شریانهای خونی رسوب کرده و به رگها و در نهایت قلب فشار بیشتری وارد میکند. مصرف میوه پاپایا از اکسیداسیون کلسترول جلوگیری کرده و مانع از رسوب آنها در رگها میشود. همچنین این میوه حاوی مواد معدنی و ویتامینهایی است که برای بهبود فعالیت قلب مفید هستند.
تجمع رادیکالهای آزاد در بدن موجب اختلال در فعالیت سلولها شده و زمینه ایجاد تومورهای سرطانی را فراهم میکند. میوه پاپایا به دلیل وجود آنتی اکسیدانهایی مانند فلاونوئید، سطح رادیکالهای آزاد در بدن را کاهش میدهد و به همین دلیل در کمتر شدن خطر ابتلا به انواع سرطان سودمند خواهد بود. همچنین عصاره پاپایا از رشد بیشتر سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.
اغلب مشکلات گوارشی مانند یبوست و سوء هاضمه در اثر فعالیت نادرست سیستم گوارش اتفاق میافتند. مصرف پاپایا به دلیل وجود ترکیباتی مانند آنزیم پاپائین به هضم غذا کمک کرده و تجزیه پروتئین و لیپیدها را سرعت میبخشد. در نتیجه میتوان گفت این میوه برای درمان مشکلات گوارشی و تقویت سیستم گوارش سودمند خواهد بود.
بیماری تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) به معنای از بین رفتن سلولهای بینایی است که با افزایش سن اتفاق میافتد. ویتامین A یکی از مهمترین ترکیبات در ساختار لکه زرد چشمی است که در پاپایا نیز یافت میشود. خوردن میوه پاپایا به تقویت بینایی کمک کرده و از تخریب سلولهای چشمی با افزایش سن جلوگیری میکند.
یکی از خواص پاپایا کمک به کاهش درد دندانها است. در صورتی که دچار دندان درد هستید، خمیر ریشه پاپایا را بر روی دندان و لثه بمالید.
ممکن است درباره خواص میوه پاپایا در بارداری سوالاتی داشته باشید؟ میتوان گفت با توجه به اینکه دوره بارداری یکی از مهمترین و سختترین دورههای زندگی خانمها به حساب میآید، باید در این دوران به رژیم غذایی اهمیت بسیاری داده شود. برخی از خانمها برایشان سوال است که آیا با خوردن پاپایا میتوانند به رشد فرزند خود کمک کنند یا ممکن است او را به خطر بیندازند؟
همانطور که گفتیم پاپایای خام و نپخته ممکن است بدن را دچار انقباض کند که این انقباضها تاثیرات منفی بر روی رحم زنان داشته و حتی در برخی موارد باعث زایمان زودرس میشود. بدینترتیب بهتر است در دوران بارداری از خوردن پاپایا اجتناب کنید یا حداقل پاپایا را به صورت پخته مصرف کنید.
منبع: اسنپ فود