شاخص هم وزن امروز با افزایش ۱۲ هزار و ۷۴۶ واحد به رقم ۷۶۵ هزار و ۱۸۷ واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران که ناشی از ارزش شرکتهای بورسی است، به بیش از ۸ میلیون و ۵۷۸ هزار میلیارد تومان رسید.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با افزایش ۱۹۹۴۶ واحد همراه شد.
به گزارش فارس، بورس اوراق بهادار تهران امروز در آخرین روز هفته در یک روند رو به رشد قرار گرفت، به گونهای که در پایان معاملات با افزایش ۱۹ هزار و ۹۴۶ واحد به رقم ۲ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۳۲۶ واحد رسید.
همچنین شاخص هم وزن امروز با افزایش ۱۲ هزار و ۷۴۶ واحد به رقم ۷۶۵ هزار و ۱۸۷ واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران که ناشی از ارزش شرکتهای بورسی است، به بیش از ۸ میلیون و ۵۷۸ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از ۱۳.۴ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۷۵۵ هزار معامله و به ارزش ۹ هزار و ۶۸۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
همه شاخصهای بورس امروز سبز شدند، به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی نسبت به روز گذشته ۰.۸۷ درصد افزایش یافتند، اما دو شاخص کل و شاخص قیمت با معیار هموزن ۱.۶ درصد افزایش یافتند.
شاخص آزاد شناور به اندازه ۰.۸۱ درصد تقویت شد، شاخص بازار اول بورس ۰.۹۷ درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس به میزان ۰.۷۵ درصد افزایش یافت.
امروز نمادهای هلدینگ معدنی خاورمیانه، بانک ملت، پالایش نفت بندرعباس، کشتیرانی، بانک پاسارگاد، بانک تجارت و شستا به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشتهاند.
در فرابورس ایران هم شاخص کل با افزایش ۳۹۲ واحد به رقم ۲۹ هزار و ۸۲ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۶۱۷ هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش پایه فرابورس ۴۷۷ هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران امروز بیش از ۷.۵ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۳۷۲ هزار معامله و به ارزش ۳۱ هزار و ۸۴۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
با این حساب، ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس به حدود ۴۱ هزار میلیارد تومان رسید. امروز نمادهای شرکتهای پتروشیمی تندگویان، انتخاب الکترونیک، بیمه پاسارگاد، فولاد ارفع، پالایش نفت لاوان، بهمن دیزل و صبا تأمین به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتهاند.
با توجه به برنامههایی که دولت امسال برای سرمایهگذاری و رشد تولید و مهار تورم دارد، بازار سرمایه به عنوان یک بازار شفاف تقویت خواهد شد و هر چه نقدینگی سرگردان از بازارهای موازی مانند ارز، سکه، طلا، آپارتمان و ملک خارج شود و وارد بازار سرمایه شود امید میرود، شرکتها بتوانند از این بازار تأمین مالی کرده و خطوط تولید خود را گسترش داده و به روز رسانی کنند.
در حال حاضر اقتصاد کشور ما بانکپایه است و ۸۵ درصد تامین مالی از بانک است و باید تأمین مالی بورسی هم در کنار تأمین مالی بانک تقویت شود و تنوع در شیوههای تأمین مالی باعث تقویت اقتصاد و سرمایهگذاری میشود.