bato-adv
bato-adv

(عکس) اشعه ایکس راز فسیل ۲۴۰ میلیون ساله را افشا کرد

(عکس) اشعه ایکس راز فسیل ۲۴۰ میلیون ساله را افشا کرد

تکنیک‌های اشعه ایکس می‌تواند برای بررسی بقایای فسیلی به خوبی حفظ شده بسیار موثر باشد، اما کاربرد این تکنیک‌ها اغلب به نحوه نگهداری فسیل‌ها بستگی دارد که مکان به مکان متفاوت است. در این مطالعه، Engelschiøn و همکارانش نشان دادند که فسیل‌های سازند به‌ویژه برای تصویربرداری رادیوگرافی مناسب هستند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۳۷ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۲

بر اساس مطالعه‌ای که در ۳۱ مه ۲۰۲۳ در مجله PLOS منتشر شد، اشعه ایکس یک فسیل خزنده دریایی که قبلاً شناسایی نشده بود را شناسایی کرد و این تکنیک می‌تواند بینش‌های منحصربه‌فردی را در آینده در مورد زندگی باستانی ارائه دهد.

به گزارش خبرآنلاین، تکنیک‌های اشعه ایکس می‌تواند برای بررسی بقایای فسیلی به خوبی حفظ شده بسیار موثر باشد، اما کاربرد این تکنیک‌ها اغلب به نحوه نگهداری فسیل‌ها بستگی دارد که مکان به مکان متفاوت است. در این مطالعه، Engelschiøn و همکارانش نشان دادند که فسیل‌های سازند به‌ویژه برای تصویربرداری رادیوگرافی مناسب هستند.

تمرکز این مطالعه یک خزنده دریایی فسیلی است که بقایای آن در شیل فشرده و محصور شده است که حدود ۲۴۰ میلیون سال پیش، زمانی که سوالبارد توسط یک اقیانوس پوشیده شده بود، زندگی می‌کرد. پس از مرگ، به کف دریا فرو رفت و در گل مدفون شد، سپس به مرور زمان بسیار مسطح شد. در ابتدا در سال ۲۰۰۸ حفاری شد، هویت این فسیل از آن زمان تاکنون مورد بحث قرار گرفته است. تصویربرداری اشعه ایکس از نمونه، جزئیات جدیدی از جمله ویژگی‌های جمجمه و دندان‌ها را نشان داد که به محققان اجازه داد به این نتیجه برسند که این خزنده به احتمال زیاد متعلق به گونه ایکتیوسور Phalarodon atavus است.

(عکس) اشعه ایکس راز فسیل ۲۴۰ میلیون ساله را افشا کرد

نویسندگان همچنین کانی‌شناسی فسیل‌های این سازند را مورد بررسی قرار دادند و اشکال متعددی از کانی‌های سولفاتی، به ویژه از جمله باریت سولفات را شناسایی کردند، که کنتراست پرتو ایکس بسیار بالایی به فسیل‌ها می‌دهد و امکان تصویربرداری رادیوگرافی با کیفیت بالا را فراهم می‌کند. شکل گیری این مواد معدنی کمی درک شده است، اما می‌تواند با شرایط ایجاد شده توسط فعالیت‌های آتشفشانی باستانی مرتبط باشد. بنابراین، این مطالعه نه تنها کاربرد تکنیک‌های اشعه ایکس را برای مطالعه این فسیل‌ها نشان می‌دهد، بلکه شرایطی را نیز شناسایی می‌کند که می‌تواند فسیل‌هایی را که برای این تکنیک‌ها مناسب هستند، در سوالبارد و به طور بالقوه در جا‌های دیگر تشکیل دهند.

نویسندگان می‌افزایند: "سنگ‌های سوالبارد پر از خزندگان دریایی پهن شده است. کشف کنتراست استثنایی اشعه ایکس به این معنی است که ما می‌توانیم در مورد این شکارچیان باستانی خیلی بیشتر از آنچه قبلاً فکر می‌کردیم یاد بگیریم. "

منبع: PHYS

برچسب ها: فسیل 240 ساله