خوردن میوههایی مانند گرمک، طالبی، خربزه، موز و سیب زمینی حاوی پتاسیم هستند، در فصل گرم تابستان توصیه میشود، زیرا نیاز بدن به آب را در گرما تامین میکنند.
عضو انجمن تغذیه ایران گفت: جایگزین کردن آب و الکترولیتهای مناسب و متعادل برای بدن یک اقدام مهم و ضروری در روزهای گرم سال است، مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم باعث برقراری این تعادل دما در بدن میشود.
سعید قوام زاده افزود: در فصل گرما با افزایش دما، بدن اقدام به تعریق میکند بخصوص که در خارج از منزل یا مقابل نور خورشید باشیم. در این شرایط بدن مقدار فراوانی آب، سدیم، پتاسیم، الکترولیتها را از دست میدهد. دریافت منابع غذایی پر پتاسیم باید در برنامه غذایی قرار گیرد.
وی اظهارداشت: خوردن میوههایی مانند گرمک، طالبی، خربزه، موز و سیب زمینی حاوی پتاسیم هستند، در فصل گرما توصیه میشود، زیرا نیاز بدن به آب را در گرما تامین میکنند.
قوام زاده ادامه داد: برخی نوشیدنیها مانند چای و قهوه، نوشابههای گازدار و انرژی زا باید در فصل گرما کمتر مصرف شوند، این نوشیدنیها دمای بدن را بالا میبرد و همین موجب احتیاج به مکانیسم تعریق برای کاهش دما خواهند شد.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: مایعات خنک نیز موجب شوک دادن به سیستم ایمنی میشود، باید غذاهای حاوی پروتئین موجب تولید اوره بیشتر در بدن شده و به همین خاطر دمای بدن را افزایش میدهد و موجب دفع بیشتر آب از بدن نیز میشود.
به گفته قوام زاده، میوههای سرشار از فیبرهای نامحلول و بویژه انواع محلول، بهتر است بیشتر استفاده شود، خوردن سالاد و سبزی خوردن، گوجه فرنگی و خیار، انبه، هندوانه و خربزه میتواند بصورت متعادل آب و الکترولیتها را به بدن برساند، زیرا این خوراکیها موجب نگهداری حجم بالایی از آب و الکترولیتها در لوله گوارشی میشود.
الکترولیتها مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم و منیزیم هستند. آنها در بافت، خون و سایر مایعات بدن وجود دارند و برای عملکرد اعصاب و عضلات، تنظیم فشار خون و آبرسانی بسیار مهم هستند. برخی از نوشیدنیها به طور طبیعی غنی از الکترولیت هستند، در حالی که برخی دیگر برای تهیه الکترولیتها فرمولاسیون خاصی دارند. الکترولیتها موادی با بار الکتریکی هستند. بسیاری از عملکردهای بدن به جریان الکتریکی کوچکی که الکترولیتها تأمین میکنند، تکیه دارند. مصرف مواد غذایی یا نوشیدنیهای الکترولیتی به ایجاد تعادل این الکترولیتها در بدن کمک میکند.