از شهرهای آیندهگرایانهای که با هوش مصنوعی کنترل میشوند تا مراکز تفریحی و لوکسی که قرار است در اطراف سایتهای باستانی در صحرا ساخته شوند را میتوان در میان این پروژهها پیدا کرد. برای این منظور استودیوهای معماری مطرحی از سراسر جهان فراخوانده شدهاند تا این پروژهها را طراحی کنند و به سرانجام برسانند.
مسئولان عربستان سعودی در سالهای اخیر تصمیم گرفتهاند که این کشور را به یکی از کانونهای جهانی طراحی و معماری تبدیل کنند. در همین راستا در طی چند سال گذشته موجی از پروژههای کلان و جاهطلبانۀ معماری در این کشور کلید خورده است؛ پروژههایی که قرار است چشمانداز شهری این کشور متحول کنند.
به گزارش فرادید، از شهرهای آیندهگرایانهای که با هوش مصنوعی کنترل میشوند تا مراکز تفریحی و لوکسی که قرار است در اطراف سایتهای باستانی در صحرا ساخته شوند را میتوان در میان این پروژهها پیدا کرد. برای این منظور استودیوهای معماری مطرحی از سراسر جهان فراخوانده شدهاند تا این پروژهها را طراحی کنند و به سرانجام برسانند.
اینجا تصاویر و توضیحاتی را دربارۀ تعدادی از این پروژههای جاهطلبانۀ معماری ملاحظه خواهید کرد.
پروژۀ نئوم قرار است یک شهر عمودی موسوم به «خط» (The Line) را در دل خود داشته باشد؛ شهری به طول ۱۷۰ کیلومتر و عرض تنها ۲۰۰ متر. این شهر بدون ماشین قرار است از انرژی ۱۰۰ درصد پاک استفاده کند و تکنولوژی پیشرفتۀ هوش مصنوعی هدایت بخش مهمی از کارکردهای آن را به عهده داشته باشد. ساکنان این شهر تنها با پیادهروی امکان دسترسی به همۀ امکانات روزانه و همچنین مناظر و محیطهای طبیعی را خواهند داشت.
یکی دیگر از شهرهای پروژۀ بزرگ نئوم شهر تروجنا است. این شهر قرار است مرکزی توریستی و «برفی» در دل کوهستانهای منطقۀ تبوک باشد. امکانات این شهر قرار است شامل تفریحات برفی مثل اسکی در تمام طول سال، خدمات سلامت، هتلها و ویلاهای لوکس و از این قبیل باشد. این شهر در ارتفاع بیش از ۱۵۰۰ متری ساخته خواهد شد و مسئولان عربستان درخواست کردهاند که بازیهای آسیایی زمستانی سال ۲۰۲۹ در آنجا برگزار شود.
شهر اوکساگون قرار است بعد از تکمیل شدن در سال ۲۰۳۰، با حدود ۴۸ کیلومتر مربع وسعت، بزرگترین ساختار شناور جهان باشد. این شهر قرار است یک بندر پیشرفته در دریای سرخ و درست در جنوب کانال سوئز باشد. این شهر یک مرکز پیشرفته برای ابداع، تجارت و تکنولوژیهای پاک خواهد بود.
صحرای العلا یکی از مناطق باستانی و تاریخی عربستان است. پروژۀ «العلا» قرار است این چشمانداز صحرایی پر از ماسه و صخره را به مرکزی برای فرهنگ و هنر تبدیل کند. قرار است در این صحرا نوعی همنشینی میان آثار باستانی و هنر معاصر صورت بگیرد. گالریها و هتلهای لوکس و آثار هنری مدرنی که در دل صحرا ساخته میشوند بخشهایی از این پروژه هستند.
این پروژه اگرچه کوچکتر از پروژههای قبلی است، اما به لحاظ جلوۀ بصری چیزی کم از آنها ندارد. قرار است این پروژه شامل ویلاهای مجللی باشد که در دل صخرههای سربرآورده از میان صحرا ساخته میشوند. چشمانداز بکر و مسحورکنندۀ این ویلاها که شبیه غارهایی مدرن هستند، ساکنان آنها را در پیوندی همزمان با پیشرفتهترین تکنولوژیها و طبیعیترین منظرهها قرار میدهد.