حدود نیم قرن پیش سیمینقلعه واقع در شمال تهران، تفرجگاه دارآبادیها بود.
اگرچه دارآبادیها ارتفاعات مشرف به این آبادی قدیمی شمیران را با نام سیمین قلعه میشناسند، اما روی این تپه تاریخی بر خلاف نامش هیچ اثری از قلعه نیست؛ بنابراین باید راز این نام را در روایتهای محلی و اسناد تاریخی به دست آمده از دل این تپه باستانی جستوجو کرد.
به گزارش همشهری آنلاین، میگویند چون این تپه در دل خود گنجها و آثار باستانی فراوان داشت، محلیها نامش را سیمینقلعه گذاشتند و اکنون این نام قرنهاست که به ارتفاعات بخش جنوب غربی دارآباد اطلاق میشود. کاوشهای باستانی ۶ دهه پیش در این تپه تاریخی نیز ادعای دارآبادیها را تایید میکند. در این جستوجوها، سفالهای تاریخی، اشیای عتیقه و آثار تمدنی بسیاری کشف شد که قدمت برخی از آنها آنها به دوران اشکانیان، ساسانیان و مادها و پارتها میرسید.
اکنون سیمینقلعه که تپه ماهوری است پوشیده از فضای سبز، در بخش جنوب غربی محله درآباد و روی بلندیهای مشرف به این محله قابل مشاهده است. این تپه تاریخی زمانی نه چندان دور با زمینهای کشاورزی دارآبادیها و اراضی بیابانی اطراف آن احاطه شده بود و حتی تا دهه ۴۰ و ۵۰ نیز محلی برای دورهمیهای خانوادگی و تفریح و گذران اوقات فراغت در ایام تعطیل بود. هرچند حالا دیگر سالهاست که این تپه تاریخی در محاصره ساختمانها قرار گرفته است.