عربستان سعودی طی سالهای گذشته توجه ویژهای به صنعت خودرو داشته است. طبق خبری که اخیراً منتشر شد، قرار است تولید هیوندای در عربستان با راهاندازی خط تولید این شرکت و با عقد قرارداد ۵۰۰ میلیون دلاری، کلید بخورد.
تولید هیوندای در عربستان یکی از مهمترین اخباری است که طی روزهای گذشته در خاورمیانه به گوش میرسد. صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی ۲۲ اکتبر (دو روز پیش) با شرکت خودروسازی هیوندای موتور، قراردادی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار امضاء کرد که براساس آن، شرکت هیوندای اولین کارخانه تولیدی خود را در خاورمیانه احداث خواهد کرد.
تأسیس کارخانه فوق در سال ۲۰۲۴ کلید خواهد خورد و پیشبینی میشود تولید آن از سال ۲۰۲۶ آغاز شود. تولید هیوندای در عربستان با ظرفیت ۵۰ هزار دستگاه، شامل خودروهای بنزینی و برقی انجام خواهد گرفت. این کارخانه علاوهبر اشتغالزایی که برای هزاران نفر خواهد داشت، مسیر رشد و سرمایهگذاری را عربستان را هموارتر میکند.
شرکت کرهای هیوندای موتور از لحاظ حجم فروش، سومین خودروساز بزرگ جهانی محسوب میشود و با راهاندازی خط تولید این شرکت در یکی از کشورهای خاورمیانه میتوان به آینده این منطقه امیدوارتر شد.
کاری که امروزه عربستان درحال انجام دادن آن است، سالها پیش در ایران انجام شد. پیش از آنکه صنعت خودروسازی کره جنوبی به چنین پیشرفتی دست یابد، شرکتهای مونتاژکار در ایران، مشغول مونتاژ بهروزترین خودروهای آمریکایی و اروپایی بودند.
حتی طی دهه ۸۰ و ابتدای دهه ۹۰ شمسی نیز خودروسازان ایرانی، تجربه مونتاژ محصولاتی از بنز، رنو، کیا و هیوندای را داشتند؛ اما علاوهبر اینکه دانش فنی و تکنولوژی این شرکتها به کشور منتقل نشد، بلکه با رفتن این شرکتها در پی تحریمهای بینالمللی، صنعت خودروی کشور ضربه سنگینی تجربه کرد.
تولید هیوندای در عربستان درحالی کلید میخورد که صنعت خودروی ایران با قدمت بیش از ۶۰ سال، اکنون به تولید خودروهای نا ایمن و مونتاژ خودروهای چینی روی میآورد. صنعت خودرویی که همگام با خودروسازی کرهجنوبی آغاز به کار کرد و اکنون چشم به راه خودروسازان و قطعهسازان چینی مانده است.
تجربه مشابه دیگر عربستان در منطقه، کشور ترکیه بود که از سالها پیش، مونتاژ خودرو را در پیش گرفت و از این طریق توانست دانش فنی و تکنولوژی ساخت خودرو را به متخصصان داخلی انتقال دهد. اکنون محصول «توگ» به عنوان اولین خودروی تولید شده ترکیه، محصول سالها مونتاژ و صنعت قطعهسازی این کشور است.
توگ در سال جاری، تولید ۲۸ هزار دستگاه را هدفگذاری کرده و از سال آینده، ظرفیت تولید را به ۱۷۵ هزار دستگاه خواهد رساند. هدف این کارخانه، تولید یک میلیون دستگاه تا سال ۲۰۳۲ است.
منبع:تجارت نیوز