کله پاچه پلو یکی از غذاهای شیرازیها است؛ اگر جز افرادی باشید که به طعم کله پاچه علاقه دارند؛ این غذا یک انتخاب ایده آل محسوب میشود.
کله پاچه پلو یکی از غذاهای معروف شیراز است که طرز تهیه خاصی دارد و بسیار غذای لذیذی است، از این رو ما برای شما دستور پخت کله پلو شیرازی را آماده کرده ایم.
کله پاچه پلو یکی از غذاهای شیرازیهاست که اگر جز افرادی باشید که برای کسانی که به طعم کله پاچه علاقه دارند، یک انتخاب ایده آل محسوب میشود، اگر شما هم از خوردن کله پاچه بینهایت لذت میبرید؛ حتما این غذا را یکبار امتحان کنید چرا که مطمئنا عاشق طعم فوقالعاده لذیذ و دوست داشتنی کله پاچه پلو شیرازی خواهید شد. شیراز نه تنها یکی از شهرهای مهم تاریخی ایران در زمینه فرهنگ و ادبیات است، بلکه این شهر در کنار تاریخ و ادبیات غنی، غذاهای سنتی بسیار خوشمزهای هم دارد که پیش از این هم در مطلب غذاهای محلی شیراز با آنها آشنا شدید.
کله پاچه ۱ دست
برنج ۴ پیمانه
کره ۵۰ گرم
آلو بخارا ۳۰۰ گرم
سیر ۱۰ حبه
برگه زردآلو ۱۵۰ گرم
گلپرو سوسنبر هرکدام ۱ قاشق مرباخوری
آب کله پاچه ۱ پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم
قره قروت به مقدار لازم
برنج
ابتدا کله و پاچهها را تمیز کنید و یا از بیرون کله پاچه تمیز تهیه نمایید.
پس از اینکه کله و پاچهها را تمیز کردید، کله را از کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف شود و بهتر پخته شود.
کله و پاچهها را داخل یک قابلمه مناسب بگذارید.
روی کله و پاچه، به اندازهای آب بریزید که سطح آب چند بند انگشت بالاتر از کله و پاچه باشد.
قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
بعد از به جوش آمدن آب، روی سطح آب را کفهای قهوهای رنگ پر میکند.
کفی که روی کله پاچه ایجاد میشود را با کمک یک ملاقه جمع کنید و دور بریزید.
داخل یک ماهیتابه مقداری پیاز خرد شده، سیر، فلفل سیاه و زردچوبه را تفت بدهید و بعد به کله پاچه اضافه کنید.
حرارت زیر قابلمه را ملایمتر کنید تا کله پاچه با زمان کافی بپزند.
حدود ۴ تا ۶ ساعت زمان برای پخت کله پاچه زمان لازم است.
نمک و در صورت نیاز ادویه را در آخرین مرحله پخت کله پاچه به آن بیافزایید.
برنج خیس شده را در قابلمهای از آب جوش و نمک ریخته و آبکش نمایید.
مقداری کره داخل یک ماهیتابه بریزید و آلوها و برگه زردآلو را در کره تفت دهید.
آلوها و برگه زردآلو را از ماهیتابه خارج کنید و کنار بگذارید.
سیر، سوسنبر، گلپر و قره قروت را در همان ماهیتابهای که آلوها را تفت دادید، مقداری تفت دهید.
به مواد داخل تابه یک لیوان آب کله پاچه اضافه کنید.
برای پخت برنج قابلمه مناسبی روی حرارت قرار دهید.
کف قابلمه مقداری زعفران و کره بریزید.
کمی از برنج را داخل قابلمه بریزید.
روی برنج مقداری آب قره قروت مزه دار شده، بریزید.
در وسط برنج آلو و برگه زردآلو را بچینید.
همین مراحل ریختن برنج، آب قرقورت و آلو و... را تکرار کنید تا برنج تمام شود.
کله پاچه را روی برنج قرار دهید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید برنج به خوبی دم بکشد.
برای از بین بردن موهای روی کله و پاچه ها، دورن یک قابلمه بزرگ مقدار زیادی آب جوش بریزید و کله و پاچهها را در داخل آب جوش قرار دهید تا چند دقیقهای بماند و موها کمی سست شود. سپس با یک چاقو یا با دست، همه موها را بکنید.
باقی موها از روی کله، را بسوزانید تا کاملا از بین بروند. روسوز کردن طعم کله را بهتر میکند.
بعد از روسوز کردن با یک چاقو روی کله بکشید تا سوختگی موها از روی آن تمیز شود.
یک نایلون روی زمین پهن کرده و سپس کله را از سمت بینی، محکم به زمین بکوبید.
از پشت کله آب را وارد مجرای نای کنید تا به فشار از بینی خارج شده و آن را کاملا تمیز کند.
با چاقوی تیز فک بالا و پایین را از هم جدا کنید.
دندانها را یا با انبردست بکشید و یا حتما به خوبی با مسواک تمیز کنید.
برای تمیز کردن پاچه نیز مانند بالا عمل کنید و حتما کیسه مویی بین شیار کف پاچه را خارج کنید.
کله پاچه را با ادویههای دلخواه بپزید تا بوی زهم آن گرفته شود.
منبع: نمناک