آنتی بیوتیکها به خصوص آنتی بیوتیک طبیعی انتخاب نهایی برای عفونتهای باکتریایی هستند که بدن ما در فصول مختلف سال، درگیر آن میشود.
با ایجاد عفونت، مصرف آنتی بیوتیکها در وهله اول توصیه میشوند، اما بهتر است اگر در شرایط خاصی قرار ندارید از آنتی بیوتیکهای طبیعی برای درمان استفاده کنید.
آنتی بیوتیکها به خصوص آنتی بیوتیک طبیعی انتخاب نهایی برای عفونتهای باکتریایی هستند. آنتی بیوتیکهای طبیعی بسیاری در اطراف ما وجود دارند. آنتی بیوتیکهای طبیعی بسیار مقابل عفونتهای باکتریایی تاثیر میگذارند. مصرف غیرضروری آنتی بیوتیک باعث میشود پزشک دارو را محدود کند پس از مصرف سر خود این دارو خودداری کنید. این داروهای طبیعی در موارد مختلفی باعث پیشگیری و درمان میشوند، سیستم ایمنی بدن را بالا میبرد و از عفونت جلوگیری میکند و برای کودکان مصرف این آنتی بیوتیکها بهتر است.
این لیستی که در این بخش مشاهده میکنید؛ به بدن شما در نابودی عفونتها کمک میکند برای همین به عنوان آنتی بیوتیکهای طبیعی شناخته میشوند.
سیر، مخصوصا سیر خام برای مقابله با عفونت بسیار مناسب است. سیر حاوی رادیکالهای آزاد و آنتی اکسیدان است. خاصیت آنتی بیوتیکی سیر به دلیل ترکیب سولفوردار آن به نام آلیسین (allicin) است. سیر خواص ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد انگل دارد. اگر از داروهای رقیق کنندهی خون استفاده میکنید، قبل از مصرف سیر به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی با پزشک مشورت کنید.
یکی دیگر از بهترین آنتی بیوتیکهای طبیعی عسل است که برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن، مقابل باکتری استفاده میشود، همچنین برای درمان سوختگی و زخم مناسب است. عسل دارای هیدروژن پروکساید است و دارای غلظت بالای قند است که میتواند به متوقف کردن رشد برخی از باکتریها کمک کند. چای گیاهی وقتی با عسل مخلوط شود به درمان عفونتهای داخلی باکتریایی کمک میکند. عسل رطوبت باکتریها را از آنها خارج میکند و باعث میشود باکتری در اثر خشک شدن نابود شود. هرگز نباید به کودک زیر یک سال عسل داد.
آویشن میتواند در برابر میکروبهای مقاوم به آنتی بیوتیک مفید باشد. عصارهی آویشن فقط برای استعمال خارجی کاربرد دارد و شما نباید عصارهی آویشن را بخورید. عصارهی آویشن را برای استعمال خارجی با روغن نارگیل و روغن زیتون مخلوط کنید. افراد با فشار خون بالا یا پرکاری تیروئید نباید از عصارهی آویشن استفاده کنند.
ارگانو و روغن ارگانو به عنوان یک ماده ضد باکتری طبیعی برای مبارزه با باکتریهای عامل عفونت و مبارزه با رشد بیش از حد «کاندیدا» است. زمانی که به سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا شده اید، از ارگانو استفاده کنید. برای استفاده از روغن ارگانو، آن را در آب یا یک روغن حامل رقیق کنید و به مقدار توصیه شده روزانه مصرف کنید.
پیاز هم مثل سیر است، پیاز و سیر بعد از پخته شدن خاصیت آنتی بیوتیکی خود را از دست میدهند. خوردن پیاز خام به کاهش درد، عفونت، سرماخوردگی و سرفه کمک میکند.
کلم یکی دیگر از آنتی بیوتیکهای طبیعی است که ایمنی بدن را بالا میبرد و حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C است. سالاد کلم یا آب کلم خام با عسل تاثیر شگفتی روی بدن میگذارد.
زردچوبه دارای مادهای به نام کورکومین است که ضد باکتری، ضد میکروب و ضد التهاب میباشد. زردچوبه به عنوان یک عامل ضد سرطان، بیماریهای خودایمنی، بیماریهای التهابی و بسیاری موارد دیگر عمل میکند. زردچوبه و عسل هر کدام خواص خود را برای سلامتی دارند، اما زمانی که این دو ابرخوراکی را با هم ترکیب کنید، قدرت آنها چند برابر میشود.
اکیناسه (سرخارگل) یک گیاه دارویی است که انتخابی عالی به عنوان یک اقدام پیشگیرانه است و مصرف آن میتواند به پیشگیری و درمان سرماخوردگی و کوتاه کردن مدت زمان بیماری کمک نماید.
عصاره دانه گریپ فروت یا GSE، یک ماده ضد میکروبی است که از رشد قارچها و باکتریهای جلوگیری میکند. عصاره گریپ فروت مقابل ویروسهای بیشمار، باکتری ها، انگلها و گیاههای قارچی از بدن دفاع میکند.
مطالعات نشان داده اند که سرکه سیب ویژگی آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کنندگی دارد. سرکه سیب بدن را قلیایی میسازد و این شرایط میتواند به پیشگیری یا مبارزه با برخی انواع سرطان کمک کند.
پونه کوهی یکی از موثرترین آنتی بیوتیکهای طبیعی است که فعالیت آنتی اکسیدانی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
نیم یا یاس بنفش هندی، آنتی بیوتیک طبیعی دیگری است که باکتریهایی که باعث ایجاد جوش و کورک میشوند را از بین میبرند.
عصارهی آب میخک در برابر بسیاری از باکتریها از جمله باکتریای کولای مفید است.
روغن نارگیل ویژگی ضدعفونی کنندگی دارد که به بالا بردن ایمنی بدن و درمان بیماریها کمک میکند. روغن نارگیل به طور طبیعی دارای خواص ضد قارچی و ضد میکروبی و مملو از آنتی اکسیدانهای بی نظیر است.
خوک طلایی دارای مادهای به نام بربرین (berberine) است که باکتری را نابود میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. خوک طلایی میتواند با اسهال باکتریایی و عفونت مجاری ادرار مبارزه کند.
پودر خوک طلایی را در یک فنجان آب داغ بریزید و بعد از صاف کردن روزی یک بار بنوشید، اما نباید خوک طلایی را بیشتر از یک یا دو هفته استفاده کرد. اگر دارو مصرف میکنید، پیش از مصرف خوک طلایی با پزشک مشورت کنید.
عصاره گیاه میر دارای خواص آنتی سپتیک، ضد قارچی و ضد التهابی است و در مبارزه با E. coli، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و کاندیدا آلبیکنس مؤثر میباشد.
یکی از دسترسترین آنتی بیوتیکهای طبیعی زنجبیل است که در درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، حالت تهوع، درد مفاصل و دل درد استفاده میشود.
نقره کلوئیدی ترکیبی از ذرات نقره معلق در یک مایع است که فعالیت آنزیمهایی که باکتریهای تک سلولی برای تکثیر به آنها نیاز دارند، را متوقف میسازد. نقره کلوئیدی آنتی بیوتیک طبیعی برای مقابله با عفونتهای گلو محسوب میشود. نقره به عنوان یک فلز سنگین میتواند سمی باشد پس نباید زیاد استفاده گردد.
فلفل هابانرو یکی از تندترین فلفلهای جهان است که خواص ضد باکتری دارد و یک آنتی اکسیدان طبیعی به شمار میرود. از سسهای چیلی هابانرو برای مبارزه با باکتریها استفاده کنید و از خواص آن بهرهمند شوید.
دارچین یکی از ادویههای غنی است که غذا را خوشبو میکند و حاوی مقادیری آنتی بیوتیک است. دارچین میتواند به درمان عفونتهای مخمر کمک کند. برای بهرهمند شدن از خواص دارچین، چوب دارچین را در ظرف آب بجوشانید و محتویات مورد علاقه خود را داخل آن بریزید. سپس میتوانید نوشیدنی را خنک کرده و آن را در طی چند روز مصرف کنید.
پروبیوتیکها باکتریها و مخمرهایی هستند که در بدن، برخی غذاها و برخی مکملهای غذایی وجود دارد. برای استفاده از این باکتریهای مفید، از لبنیات حاوی پروبیوتیک مانند:ماست، دوغ، پنیر و شیر استفاده کنید. مصرف مواد دارای پروبیوتیک به سلامت دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن کمک کرده و احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش میدهد.
اکالیپتوس خاصیت ضد عفونی کننده زیادی دارد و در از بین بردن قارچ بسیار عالی عمل میکند. از اکالیپتوس در چایها و برای استنشاق جهت مقابله با سرفه استفاده میشود.
عصاره برگ زیتون ترکیبات فعال مانند:اولئوروپین، لینولئیک اسید دارند که دارای خواص آنتی بیوتیکی بالایی بوده و میتوانند باکتری ها، قارچها و ویروسهای مضر را از بین برده و تکثیر آنها را متوقف نمایند. عصاره برگ زیتون یک ماده گیاهی طبیعی برای کاهش تب است.
از پوست تنه و برگ درخت پادارکو به صورت چای میتوانید برای رفع عفونتها و باکتریها استفاده کنید. استفاده از این گیاه سبب از بین رفتن تمامی ویروسها و میکروبها خواهد شد.
کلم یک ماده گیاهی ضد باکتری طبیعی است، که میتواند به از بین رفتن باکتریها و ویروسها کمک نماید. کلم برگ، کلم بروکلی و گل کلم دارای ترکیبات گوگردی میباشند که سلولهای مضر را از بین میبرند.
ریشه ترب کوهی به دلیل دارا بودن ایزوتیوسیاناتها ضد باکتری بوده و یک آنتی بیوتیک طبیعی به شمار میرود. آلیل ایزوتیوسیانات روغن عامل مزه قوی ترب کوهی با تعدادی از عوامل بیماری زا مقابله میکند.
پرتقال و آناناس حاوی ویتامین c فراوانی است که ایمنی بدن را بالا میبرد و بدن شما را سالم نگه میدارد. این ویتامین به دلیل توانایی اش در تقویت سیستم ایمنی برای درمان سرماخوردگی کمک کننده است.
منبع: نمناک