bato-adv
bato-adv

نگاهی به بازی سیامک انصاری در سریال «شبکه مخفی زنان»؛ دیگر به دوربین زل نزن

نگاهی به بازی سیامک انصاری در سریال «شبکه مخفی زنان»؛ دیگر به دوربین زل نزن

با از سر گرفته شدن انتشار سریال «شبکه مخفی زنان» به کارگردانی افشین هاشمی بعد از بیست قسمت، داستان سریال از موقعیت حساسی که میرزامحمود زنبورکچی در آن قرار گرفته بود ادامه پیدا کرده است. سیامک انصاری در نقش میرزامحمود، در نقطه‌ای قرار گرفته است که از یک سو برای فرار تلاش می‌کند و از سوی دیگر برای سرپوشیده ماندن راز زندگی و جایگاهش نزد دلبرجان. نکته قابل توجه اینکه انصاری تلاش می‌کند در نمایش این استیصال با تمرکز روی ویژگی‌ها و پیشینه نقش، قدرتمند و باورپذیر و درعین‌حال متفاوت عمل کند و محصول نهایی این استیصال شبیه موقعیت‌هایی که در آثار مهران مدیری تجربه کرده بود نباشد.

تاریخ انتشار: ۲۱:۱۷ - ۲۲ آبان ۱۴۰۲

سیامک انصاری که سال‌ها به عنوان بازیگر نقش اصلی آثار مهران مدیری شناخته می‌شد، پس از «ساعت پنج عصر» و «دورهمی» از همکاری با مدیری انصراف داد و چند سالی است مستقل از او فعالیت‌های مختلفی انجام می‌دهد. بازی او در نقش اصلی سریال «شبکه مخفی زنان» را می‌توانیم مهمترین حضور سریالی او در سال‌های اخیر بنامیم.

به گزارش فیلم نیوز، سیامک انصاری در «شبکه مخفی زنان» نقشی پیچیده و در عین‌حال بامزه را ایفا می‌کند. مردی که تلاش می‌کند برای رسیدن به جایگاهی که از او انتظار می‌رود، افکار و گذشته‌اش را انکار کند، اما عملا امکان‌پذیر نیست و نتیجه عملکردش در گذشته سایه‌به‌سایه همراهش است و مدام او را در موقعیت استیصال قرار می‌دهد. انصاری را به واسطه ایفای نقش‌های مختلفی که در آثار مدیری داشت، بار‌ها در موقعیت تلاش برای فرار یا قرار گرفتن در موقعیت استیصال دیده‌ایم.

نگاهی به بازی سیامک انصاری در نقش میرزا محمود زنبورکچی سریال «شبکه مخفی زنان» | دیگر به دوربین زل نزن

«ساعت پنج عصر» یکی از آخرین همکاری‌های مشترک سیامک انصاری با مهران مدیری است.

در «شب‌های برره» در جایگاه مردی روشنفکر و روزنامه‌نگار که در جمع گروهی از افراد بی‌فکرو منطق قرار می‌گرفت و مدام مورد تحقیر واقع می‌شد و نمی‌تواند دلایل منطقی‌اش را درباره مسائل مختلف به آن‌ها ابراز کند. او در برابر جهل اکثریت بازنده بود و به عنوان شخصیتی نفهم شناخته می‌شد. این تیپ شخصیتی بعد از «شب‌های برره» در سایر آثار مهران مدیری از جمله «قهوه تلخ»، «باغ مظفر»، «درحاشیه» و حتی فیلم سینمایی «ساعت پنج عصر» هم تکرار شد. درواقع انصاری نقش نماینده انسانی آگاه در جاامعه‌ای پر از جهل و نادانی را روایت می‌کرد. او در تمام این سریال‌ها انسانی بافرهنگ و اهل تفکر بود، اما بدون اینکه بخواهد در جایگاهی قرار می‌گرفت که به واسطه‌ی قدرت درک و تحلیلش مدام مسخره می‌شد و حتی تا پای از دست رفتن جانش هم پیش می‌رفت. او مجبور بود برای اینکه از طرف جمع پذیرفته شود به کار‌هایی برخلاف میل و عقیده‌اش تن بدهد.

حالا در «شبکه مخفی زنان»، موقعیتی متفاوت دارد. او باید به شیوه‌ای عمل کند که افکار و رفتارش مطابق جایگاه و خواست دلبرجان باشد و از این رو تضاد میاد خود واقعی و آنچه باید باشد به موقعیت جذابی بدل شده است.

میرزا محمود زنبورکچی تنها پسر خاندان زنبورکچی است که هفت دختر دارد و در حسرت داشتن یک پسر است. برای همین هم چهار بار ازدواج کرده، اما هر چهار همسرش گمان می‌کنند فقط یک هوو دارند. او با این شرایط برای تشکیل کانون بانوان به همراه زنی به نام دلبرجان وارد میدان می‌شود. از یک طرف باید خودش را متجدد نشان دهد و راز ازدواج‌های متعددش را بپوشاند و از سوی دیگر به دلبرجان علاقه‌مند شده و او هم زیر بار ازدواج موقت نمی‌رود. در این بین راز خیانت‌های محمود برای همسرانش فاش می‌شود و با باز شدن پای آن‌ها به کانون زنان برای احقاق حقوقشان موقعیت او به خطر می‌افتد. تمام این شرایط باعث می‌شود میرزا محمود تمام مدت یا مشغول فرار باشد یا پنهانکاری و توجیه مسائل.

درواقع همین تلاش‌ها و بن‌بست‌ها و رسیدن به استیصال است که بخش مهمی از جذابیت شخصیت میرزامحمود را می‌سازد. درست در همین نقطه هم هست که پای شباهت‌های میان موقعیت بازی سیامک انصاری با نقش‌هایش در آثار مهران مدیری به میان می‌آید. انصاری، اما با وجود اینکه در برخی موارد ناچار است مشابه قبل عمل کند، اما پیشینه این نقش را فراموش نمی‌کند و در تمام بخش‌ها به نحوی عمل می‌کند که ذره‌ای به نقش‌های قبلی نزدیک نشود.

نگاهی به بازی سیامک انصاری در نقش میرزا محمود زنبورکچی سریال «شبکه مخفی زنان» | دیگر به دوربین زل نزن

سیامک انصاری در نقش «میرزا محمود زنبورک‌چی» حضور موفقی دارد، تقابل او با دلبرجان با بازی لیلا حاتمی از اتفاقات جالب «شبکه مخفی زنان» است.

انصاری اواسط دهه نود و بعد از اینکه تجربه بازی در «ساعت پنج عصر» را از سرگذراند و حضورش در «دورهمی» هم کمرنگ شد، تصمیم گرفت نقش‌های متفاوت و فعالیت‌های جدیدی را دنبال کند و از زیر سایه مدیری و نقش‌های به نسبت مشابهی که در آثار او داشت بیرون بیاید. با اینکه حضورش در «بمب؛ یک عاشقانه» و «خون شد» بسیار کوتاه بود، بازی‌اش در فیلم‌های «خرگیوش»، «لامینور» و «زهرمار» موفقیت چندانی به همراه نداشت و حضورش در «روشن» هم دیده نشد، اما همه این‌ها اتفاق‌های مهمی بودند و باعث شدند انصاری بار دیگر خودش را به عنوان یک بازیگر مستقل اثبات کند.

انصاری در سال ۱۳۹۹ به همراه جواد رضویان کارگردانی سریال تلویزیونی «صفر بیست‌ویک» را تجربه کرد؛ تجربه‌ای که برخلاف انتظار آنطور که باید موفقیت‌آمیز نبود، اما بهرحال باعث شد انصاری خودش را در این عرصه هم محک بزند. یک سال بعد در «جوکر»، اجرا را تجربه کرد و اتفاق مهم دیگری را رقم زد.

پس از تمام تجربیاتی که از سر گذراند، افشین هاشمی ایفای نقش میرزامحمود زنبورکچی را به او سپرد؛ نقشی در یک کمدی تاریخی که با وجود اینکه بازی او را در موقعیتی جدید پیش رویمان می‌گذارد، نشانه‌هایی از جنس کمدی‌های قبلی او هم در آن هست، اما به‌خوبی توانسته است آن را هدایت کند.

قسمت بیست‌ویکم سریال «شبکه مخفی زنان» به کارگردانی افشین هاشمی در پلتفرم نماوا منتشر شده است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv