نان به عنوان یک منبع فشرده انرژی، دارای مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و روی است و موجب مرتفع شدن بخش زیادی از نیازهای بدن میشود.
نان، یکی از عضوهای جدانشدنی سفرههای ایرانی است. نانها با ترکیبات بسیار متنوعی به اشکال گوناگونی طبخ میشوند. قسمت اعظم نان از کربوهیدراتها تشکیل شده است و مقدار کمی چربی دارد.
به گزارش اکالا بلاگ، مصرف روزانه نان، موجب مرتفع شدن بخش زیادی از نیازهای بدن میشود، نان به عنوان یک منبع فشرده انرژی دارای مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و روی است. نگهداری اصولی و صحیح از انواع نانها در یخچال و فریزر یکی از واجباتی است که شما باید بدانید.
در این بخش، نحوه صحیح بستهبندی کردن انواع نان و نحوهی نگهداری اصولی نان در یخچال و فریزر را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد پس در ادامه با ما همراه باشید.
امروزه تنوع بسیار زیادی در انواع نان ایجاد شده، برای هر نوع سلیقهای، در بستهبندیهای با حجمهای مناسب با تقاضای شما. نان لواش، نان سنگک، نان بربری، نان تافتون و انواع نانهای فانتزی مانند نان باگت، برگر، تست و سوخاری از پرکاربردترین و شناختهشدهترین انواع نانهایی هستند که طرفداران زیادی دارند.
ممکن است پس از مصرف مقداری از نان زیاد بیایید یا شما تمایل داشته باشید که نان را برای مصرف چند روزتان تهیه کنید و در یخچال و فریزر از آن نگهداری کنید. برای نگهداری از انواع نانها در یخچال و فریزر رعایت نکات زیر الزامی است:
نان را به مقدارمناسب برای مصرف هر وعده به صورت جداگانه در کیسههای فریزر قرار دهید.
درب پلاستیک فریزر را به خوبی ببندید تا نانها خشک و شکننده نشوند و بویی از سایر مواد غذایی که در فریزر نگهداری میکنید به خود نگیرند. اگر قصد فریز کردن نان برای مدتی بیش از ۲-۳ هفته دارید بهتر است نانها را در دو پلاستیک به خوبی بستهبندی کنید.
روی هر بسته تاریخ فریز کردن را یادداشت کنید، نانها را بیش از ۵-۶ ماه در فریزر نگهداری نکنید.
نانهای لواش را تا بزنید و نانهای سنگک، تافتون و بربری را با کمک چاقو یا قیچی برش زنید و به تکههای کوچکتری تقسیم کنید تا مصرف آنها راحتتر باشد.
اگر در فریزر جای کافی دارید میتوانید از ظروف نگهدارنده کمک بگیرید و نانهای برش زده را در ظرف بچینید، درب ظرف را به خوبی ببندید تا هوای به درون آن نفوذ نکند سپس نان را در فریزر نگهداری کنید.
برای نگهداری نانهای باگت، همبری بهتر است آنها را برش زنید و از هم جدا کنید سپس هر کدام از نانها را در کیسه فریز قرار دهید. به خوبی درب کیسه را ببندید و نان را در فریزر قرار دهید.
اگر قصد استفاده از نان را طی ۲-۳ آینده دارید، میتوانید از یخچال کمک بگیرید. فقط باید توجه داشته باشید که نانها را درون ظرفهای نگهدارندهی مناسبی قرار دهید و از محکم بسته شدن درب آنها اطمینان حاصل کنید یا نانها را درون پلاستیک فریزر قرار دهید و درب پلاستیک را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
هرگز نانهای تازه را زمانی که داغ هستند به یخچال یا فریزر منتقل نکنید. نانها را خنک کنید سپس آنها را بستهبندی کنید.
نان در بهبود عملکرد سیستم گوارشی به شما کمک میکند، بهبود بافت استخوان و دندان، کاهش احتمال بروز سرطان، تامین انرژی بدن، بهبود عملکرد مغز و کنترل وزن از مهمترین خواص انواع نان است.
نان جو، از آرد جو تهیه میشود. در دونوع نان جو سبوسدار و نانجو بدون سبوس. این نان برای کسانی که رژیم غذایی دارند یک انتخاب بسیار خوب است. نان جو بسیار مقوی است و فواید بسیار زیادی برای بدن دارد.
نان جو برای تقویت مو، سلامت قلب، درمان دیابت و کاهش کلسترول خون مفید است. تقویت حافظه، تنظیم فشار خون، مفید برای کمخونی، حفظ شادابی وطراوت پوست وجلوگیری از چربی مضر در خون نیز از فواید این نان است.
کپکهای که روی سطح نان مشاهده میکنید، ریشه به سایر نقاط نان زدهاند. در نتیجه اگر چنین نانهایی را مصرف کنید دچار بیماریهای گوارشی خواهید شد. کپکها با ایجاد مواد شیمیایی موجب تجزیه مواد غذایی میشوند. رایجترین موضوع بعد از خوردن نان فاسد، دل درد است. معمولا این علائم به نوع کپکی که در نانهای شما ایجاد شده است مریوط میشود و ممکن است علائمی متفاوت داشته باشند.
ایجاد کپکهای سبز و خاکستری رنگ بر روی نان، بوی نامطبوع و نرم یا خشک شدن بخشی از نان نشاندهنده ایجاد کپک و خرابی در نان است.
متخصصان نغذیه توصیه میکنند نان سفید را از برنامه غذایی خود حذف کنید و از نانهای سبوسدار استفاده کنید. بهترین نمونه نان سبوسدار نان سنگک است، نان بربری نیز یکی از بهترین نانهای است که اگر به خوبیپخته شده باشد میتواند بخش زیادی از نیازهای بدن ما را تامین کند.