استفاده از میوههای مانده و له شده، برای ماندگاری بیشتر میوهها میتوانید آنها را در مخلوط کن بریزید و در ظروف یخهای مشبک ریخته و درون فریزر بگذارید تا یخ بزند سپس بعد از منجمد شدن، آنها را به اسموتی و یا آب خود بیافزایید.
بسیاری از مواقع پس از برگزاری یک مهمانی بزرگ یا تولد، سبد بزرگی از میوه برایمان باقی میماند که اگر فکری برای نگهداری و استفاده از آنها نکنیم تا چند روز آینده خراب خواهند شد. در این بخش از ترفندهای خانه داری راهکارهایی را آورده ایم که میتوانید با استفاده از آنها از میوههای مانده تان به بهترین شکل استفاده نمایید.
به گزارش چشمک، اگر میوههای زیادی برای شما از مهمانی باقی مانده، بهتر است قبل از خراب شدنشان، آنها را خشک کنید تا هم تنوعی در تغذیه ایجاد کنید و هم از اسراف جلوگیری نمایید.
استفاده از میوههای مانده و له شده، درون یک قابلمه یک لیوان آب و یک لیوان شکر میریزیم و آن را روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش بیاید و غلیظ شود. پس از پانزده دقیقه که شربت غلیظ شد، میوههای خلالی را داخل شربت میزنیم و تکان میدهیم تا شربت اضافی آن گرفته شود.
شربت باعث میشود میوه خشک ما زمان آماده شدن سیاه نشود.سپس درون سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کرده و میوهها روی آن میچینیم.
فر را روشن نموده و روی کمترین درجه حرارت قرار میدهیم و سپس سینی را درون آن میگذاریم و یک تا سه ساعت صبر میکنیم تا میوهها خشک شوند.
پس از خشک شدن میوهها میتوانید آنها را به مدت طولانیتر در یخچال یا محیط خشک و خنک نگهداری کنید.
میوهها را میتوانید بدون فر و با دستگاه خشک کن میوه، هواپز، مایکروفر، بخاری یا شوفاژ نیز خشک کنید.
استفاده از میوههای مانده و له شده، میوههای خود را خوب شسته و خشک کنید و داخل شیشههای در فلزی استریل شده بریزید.
در یک قابلمه آب ریخته و بگذارید بجوش آید.
سپس آن را از روی گاز بردارید و شکر کم کم به آن اضافه کنید تا به مرحله اشباع برسد یعنی شکر دیگر شکر در آب حل نشود.
پس از سرد شدن آب و شکر را روی میوههای داخل شیشه بریزید تا لب به لب شودو در شیشه را ببندید.
شیشهها را داخل یک قابلمه که درون آن دو سانت آب سرد ریخته اید، بچینید و روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید آب درون قابلمه جوش آید.
بعد از گذشت زمان لازم شیشهها را از روی حرارت برداشته و در شیشهها را مجدداً سفت کرده بگذارید سرد شود.
کمپوتها را میتوانید در کمد گذاشته یا کابینت و هر وقت که نیاز بود استفاده نمایید.
استفاده از میوههای مانده و له شده، برای ماندگاری بیشتر میوهها میتوانید آنها را در مخلوط کن بریزید و در ظروف یخهای مشبک ریخته و درون فریزر بگذارید تا یخ بزند سپس بعد از منجمد شدن، آنها را به اسموتی و یا آب خود بیافزایید.
میتوانید از برخی از میوههای اضافه خود مربا درست کنید و به مرور زمان از مرباها استفاده نمایید.
میوهها را بعد از شستشوی خوب کاملا خشک کرده و خرد کنید.میوه و شکر را با هم دریک قابلمه مخلوط کنید و سپس کمی آب روی آن بریزید و بگذارید بجوشد.سپس یک قاشق سرکه به آن بیافزایید.پس از سرد شدن مربا آن را داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهداری نمایید.
استفاده از میوههای مانده و له شده، باقی ماندهی میوههای مختلف را تکه تکه کنید و بر روی سالاد خود بریزید تا سالاد شما رنگارنگ و خوشمزه شود.
اگر میوههایی مانند انگور یا گلابی شما در حال خراب شدن است، آنها را در تابه بریزید و کمی تفت دهید و به انواع غذاها بیافزایید.
میوههای رسیده شیرینتر هستند، بنابراین بهتر است آنها را در اسموتی بریزید تا اسموتی شما خوشمزه و مغذی شود.
کیوی
استفاده از میوههای مانده و له شده، اگر از مهمانیتان برای شما مقداری کیوی مانده است میتوانید از کیوی رسیده برای نرم کردن و طعم دادن به گوشت استفاده کنید، زیرا کیوی حاوی یک آنزیم طبیعی به نام اکتینیدین است که به شکستن پروتئینها کمک میکند.
برای استفاده از کیوی برای نرم کردن گوشت، دو عدد کیوی را له کنید و دو قاشق غذا خوری روغن زیتون، یک قاشق چای خوری سرکهی سیب و مقداری نمک و فلفل به آن بیافزایید سپس این سس را بر روی گوشت خود بریزید.
موز و انبه مانده
میتوانید با موزهای خود شیر موز یا شیر انبه درست کرده و نوش جان کنید.
تعدادی خرما را پس از پوست کندن و در آوردن هسته با موز، انبه و شیر در مخلوط کن، بریزید و یک معجون خوشمزه و مقوی برای خودتان و کودکانتان درست کنید.
میتوانید موز و انبه را پوست بکنید و هسته انبه را بگیرید. آنها را جداگانه بسته بندی نموده و در فریزر قرار دهید و در مواقع نیاز یک بسته از آنها را بیرون بیاورید و پس از باز شدن یخ آن در مخلوط کن با شیر مخلوط کنید و نوش جان کنید.
موزهای رسیده را له کنید، به آنها تخم مرغ بیافزایید و با آنها املت درست کنید.
در هنگام پختن کیک به جای قند و شکر، مقداری موز را با توت مخلوط کنید و به خمیر کیک بیافزایید.
میتوانید با موز و انبه نان طعم دار بپزید.
سیب و گلابی مانده
استفاده از میوههای مانده و له شده، سیب و گلابی را میتوانید کمپوت کنید یا با آن مربا درست کنید.
گوجه
گوجهها را خوب بشورید و رنده کنید و در پلاستیک فریزر بریزید و در فریزر قرار دهید. سپس هر وقت به گوجه رنده شده نیاز داشتید؛ از آنها استفاده کنید یا بجای رب از آن استفاده کنید.
خیار
میتوانید با خیارهای باقی مانده از مهمانیتان خیار شورخانگی خوشمزه درست کنید.
انگور
با انگورها نیز میتوانید سرکه خانگی و طبیعی درست کنید برای این کار، انگورهای مانده یا دانه شده را در داخل بطری بریزید و بگذارید بماند تا به سرکه تبدیل شود.
پرتقال
استفاده از میوههای مانده و له شده، از پوست پرتقال و لیمو میتوانید برای معطر کردن مرباها یا حتی برخی از غذاها استفاده کنید.
هنگام خرید، میوههایی را انتخاب کنید که وزنشان نسبت به اندازه شان سنگینتر باشد.
هنگام خرید میوهها را بو کنید، میوههای تازه و رسیده عطر و بوی خوبی دارند، اما میوههای مانده این بو را ندارند.
به بافت میوه هم توجه کنید، اگر میوه بیش از حد شل و آبکی است، از خیر خریدش بگذرید.
اگر مقدار زیادی میوه خریداری کرده اید بهتر است آنها را نشویید و نشسته نگه شان دارید، زیرا ماندگاری میوههای نشسته بیشتراست.
میوهها را نباید در محلی که آفتاب و نور مستقیما به آن میتابد، قرار دهید و بهتر است آنها را در جای خنک بگذارید.