دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: «میانگین مصرف نان در ایران دو تا سه برابر متوسط جهانی است و از این رو، طرح غنیسازی آرد با ویتامین D به طور آزمایشی سال آینده در استان خراسان جنوبی اجرا میشود.»
در راستای اجرای برنامه ملی نان کامل توسط دولت، بررسی میدانی و علمی اثرات مصرف نان کامل بر سلامتی به وزارت بهداشت محول شد که در این راستا دفتر بهبود تغذیه جامعه این بررسی را به دانشگاه علوم پزشکی اراک واگذار کرده است.
به گزارش ایرنا، نان پر مصرفترین ماده غذایی در ایران محسوب میشود و میانگین مصرف نان در ایران دو تا سه برابر متوسط مصرف جهانی است.
در این بررسی قرار است پیامدهای سلامتی استفاده کنندگان از نان گندم کامل و نانهای سنتی موجود مورد بررسی قرار گیرد و حتی تاثیر آن بر فشار خون افراد نیز پایش شود.
بررسی و مقایسه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، رئولوژیک، حسی و ماندگاری نانهای حاصل از آرد گندم کامل و نانهای سنتی موجود، بررسی ماندگاری و میزان ضایعات و دورریز نان حاصل از آرد گندم کامل و نانهای سنتی موجود و بررسی عوامل پیشگویی کننده مصرف نان کامل در بین مردم از دیگر اهداف این طرح است.
طرح غنی سازی آرد با ویتامین D سال آینده در خراسان جنوبی اجرا میشود.
همچنین از آنجا که مبارزه با کمبود ریزمغذیها در سطح جامعه از اولویتهای سلامت کشور است، کمیته ملی غنی سازی مواد غذایی به منظور پیگیری غنی سازی آرد با ویتامین D به دنبال اجرای طرح غنی سازی آرد است.
یکی از این ریزمغذیهای مورد نیاز برای تامین سلامت آحاد جامعه ویتامین دی است که کمبود آن با بروز بیماریهای مزمن و مرگ و میر مرتبط است. برای مقابله با کمبود این ریز مغذی، دفتر بهبود تغذیه جامعه اقدامات متعددی از جمله برنامه مکمل یاری با ویتامین D و آموزش تغذیه را در دست اجرا دارد.
مکمل یاری با مواد مغذی راهکار کوتاه مدت برای مقابله با کمبود ریز مغذیها است، اما غنی سازی مواد غذایی با ریز مغذیها راهکار بلند مدت مقابله با این کمبودها به شمار میرود.
طرح غنی سازی آرد با ویتامین دی از سالها قبل با همکاری سازمان غذا دارو و مشارکت انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور تدوین و مراحل علمی آن طی شده و جهت اجرای پایلوت در یک استان کشور آماده است.
در این راستا در آخرین جلسه کمیته ملی غنی سازی مواد غذایی مقرر شد این طرح به صورت آزمایشی سال آینده در خراسان جنوبی اجرایی شود.