bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۱۵۸۹۸
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

۳۰ درصد نان مصرفی در کشور دورریز می‌شود

۳۰ درصد نان مصرفی در کشور دورریز می‌شود

«طبق مطالعات انجام شده، در حال حاضر ۳۰ درصد نان در کشور تبدیل به ضایعات می‌شود که معادل دو میلیون تن است.»

تاریخ انتشار: ۱۶:۳۲ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۲

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۳۰ درصد نان مصرفی در کشور، دورریز می‌شود.

به گزارش مهر، علیرضا زالی، با بیان اینکه نان غذای ا‎صلی سفره بخش بزرگی از جمعیت جهان و ایران است، اظهار کرد: سرانه روزانه مصرف نان در کشور ما ۳۲۰ گرم است که در واقع تأمین کننده ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی، ۴۰ درصد پروتئین مورد نیاز و ۸۰ درصد آهن دریافتی روزانه بدن افراد است.

وی، توجه به سلامت و کیفیت این ماده غذایی ارزشمند (نان) را بسیار مهم برشمرد و افزود: در صورت تأمین سبوس کافی در آرد و تهیه نان کامل و سالم، کیفیت نان افزایش یافته و میزان دورریز آن نیز کاهش خواهد یافت.

زالی با اشاره به مطالعات انجام شده گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد نان در کشور تبدیل به ضایعات می‌شود که معادل دو میلیون تن است.

رئیس نخستین همایش آرد کامل و نان سالم، افزود: در این راستا و با هدف ارتقای سلامت و امنیت غذایی جامعه، اولین همایش ملی آرد کامل، نان سالم با حمایت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی برگزار می‌شود.

به گفته وی، همایش مذکور با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی استان، اتحادیه‌های نان و آرد، مرکز پژوهش‌های غلات و با حضور سیاست‌گذاران و اندیشمندان حوزه سلامت، کشاورزی، غذا و تغذیه و آرد و نان کشور برگزار می‌شود.

زالی از جمله محور‌های مورد بحث در همایش مذکور به سیاست‌های دولت در چرخه تولید نان، چالش‌ها و راهبرد‌های تولید نان کامل، اقتصاد نان و فرهنگ سازی تولید و مصرف نان کامل اشاره کرد.

به گفته وی، در بخش جنبی این همایش، کارگاه آموزشی آشنایی با شیوه نامه تهیه نان سالم و کامل برای نانوایان استان و همچنین پنل تخصصی با حضور سیاستگذاران و متخصصان حوزه نان و آرد و غذا و تغذیه کشور برگزار می‌شود.

اولین همایش ملی آرد کامل و نان سالم یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در تالار امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv