bato-adv
bato-adv

پشت پرده حمام خونِ دونالد ترامپ!

پشت پرده حمام خونِ دونالد ترامپ!

«دونالد ترامپ به تازگی در جمع هواداران خود گفته است که اگر وی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا پیروز نشود، در این کشور فاجعه اقتصادی (حمام خون) راه می‌افتد. جالب اینکه ترامپ گفته که مطمئن نیست اگر وی در انتخابات شکست بخورد، در آمریکا انتخابات دیگری برگزار شود. از این منظر، وی پیروزی اش را به نوعی به تداوم جریان دموکراسی در آمریکا گره زده است.»

تاریخ انتشار: ۰۰:۰۴ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

فرارو- جنجال‌های دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا و چهره برجسته حزب جمهوریخواهِ این کشور، پایانی ندارد. موضوعی که با توجه به قطعی شدن موقعیت وی به عنوان نامزد اصلی جمهوریخواهان جهت شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا، ابعاد و جلوه‌های عینی تری را نیز به خود گرفته است. در این راستا، بسیاری از تحلیلگران عرصه سیاست داخلی آمریکا بر این باورند که بایستی انتظار جنجال‌های به مراتب گسترده تری را از ترامپ در ادامه راه داشت.

از این رو، به تازگی ترامپ موضع گیری جنجالی را ایراد کرده که با بازتاب‌های گسترده بین المللی نیز همراه شده است. وی در جمع حامیان خود گفته است که اگر وی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا پیروز نشود، در این کشور فاجعه اقتصادی (حمام خون) راه می‌افتد. جالب اینکه ترامپ گفته که مطمئن نیست اگر وی در انتخابات شکست بخورد، در آمریکا انتخابات دیگری برگزار شود. از این منظر، وی پیروزی اش را به نوعی به تداوم جریان دموکراسی در آمریکا گره زده است.

به گزارش فرارو، در این چهارچوب، اینطور به نظر می‌رسد که در پسِ موضع گیری جنجالی اخیر ترامپ و آنچه وی به راه افتادن فاجعه اقتصادی (حمام خون) در آمریکا در صورت عدم پیروزی اش در انتخابات سال ۲۰۲۴ ادعا کرده، ۳ محرک عمده و محوری قابل شناسایی است.

۱: بازی ترامپ در متنِ دکترین "مرد دیوانه"

دونالد ترامپ در سال‌های گذشته همواره نشان داده که غیرمعمول بودن را ضامن بقای سیاسی و اجتماعی خود می‌بیند. او در قامت یک رهبر پوپولیست، هر اقدام جنجالی و پرهیاهویی را انجام می‌دهد و اساسا به همین دلیل هم توانسته در حزب جمهوریخواه دوام بیاورد. در این چهارچوب، آنچه ترامپ اخیرا در جمع هواداران خود اعلام کرده و از تبدیل شدن آمریکا به حمام خون در صورت شکستش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا خبر داده نیز بایستی در همین چهارچوب فهم و درک شود.

او بر این باور است که هرگونه مانع ذهنی و قانونی بر سرِ راه خود را بایستی بی ارزش برشمرَد و تا جای ممکن مواضع تهاجمی را مخصوصا علیه دولت بایدن و دموکرات‌ها اتخاذ کند. موضوعی که با توجه به موقعیت ضعیف کنونی رئیس جمهور فعلی آمریکا، می‌تواند زمینه را برای پیروزی نهایی ترامپ در انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ این کشور فراهم سازد. از این منظر، آنچه اخیرا ترامپ مطرح کرده، به هیچ عنوان نباید یک مساله عجیب و غریب تحلیل شود بلکه برعکس، وی پیشتر زمانی که در ریاست جمهوری آمریکا فعال بود، مواضع به مراتب عجیب‌تر و تهاجمی تری را مطرح کرده، اما در عرصه عمل آنگونه که وی مدعی بوده، شاهد تحولات میدانی نبوده ایم.

به بیان ساده تر، موضع گیری اخیر ترامپ بخشی از قواعد بازی وی در میدان سیاست است. قواعد بازی که در نوع خود تا حد زیادی حامیان ترامپ چه در میان افکار عمومی آمریکا و چه نخبگان سیاسی و اقتصادی حزب جمهوریخواه را نیز تهییج و تحریک می‌کنند.


۲: آغاز جنجال‌های انتخاباتی ترامپ

یکی دیگر از نکاتی که در رابطه با موضع گیری اخیر ترامپ بایستی مد نظر داشت این است که وی به نوعی با این موضع گیری خود سعی داشته بازی‌های انتخاباتی اش را از همین حالا آغاز کند. نکته جالب اینکه جو بایدن اخیرا در موضع گیری کفته است که بعید می‌داند که اگر ترامپ در انتخابات سال ۲۰۲۴ آمریکا شکست بخورد، به شکستش اعتراف کند.

از این منظر، موضع گیری اخیر ترامپ مبنی بر اینکه شکست وی مصادف با به راه افتادن فاجعه اقتصادی (حمام خون) در آمریکا می‌شود نیز حاکی از این واقعیت است که ترامپ به هیچ عنوان طاقت شکست در انتخابات پیش روی آمریکا را ندارد و در واقع در حال سنگین کردن فضای پیرامون انتخابات سال ۲۰۲۴ آمریکا جهت پیشبرد دستورکار‌های مطلوبش است.

موضوعی که در جریان حادثه ششم ژانویه یکی از عینی‌ترین جلوه‌های خود را به نمایش گذاشت و البته که به یک رسوایی بزرگ برای دموکراسی آمریکایی نیز تبدیل شد. البته که احتمالا ترامپ به نوعی به جریان‌های مخالف با خود این پیام را نیز رسانده که اقدام علیه وی و منافعش می‌تواند صورت حساب‌های سنگینی را روی دست آن‌ها بگذارد. کما اینکه ترامپ اکنون برجسته‌ترین رهبر سیاسی راست گرا در آمریکا است و حامیان دو آتشه و افراطی وی نیز کاملا گوش به فرمان او هستند و آماده کنشگری موثر در راستای منافع وی می‌باشد.

در این رابطه، جهان هنوز دوران برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا را فراموش نکرده که حامیان دو آتشه ترامپ در شهر‌های مختلف آمریکا رژه نظامی می‌رفتند و امنیت مراکز شمارش آرا را با تهدید رو به رو می‌کردند. موضوعی که می‌تواند به نوعی پالس‌های مشخصی را به کلیدواژه ترامپ مبنی بر به راه افتادن حمام خون در آمریکا در صورت شکست وی در انتخابات سال ۲۰۲۴ آمریکا مخابره کند.


۳: نزدیک شدن آمریکا به گزاره جنگ داخلی

حکمرانی آمریکایی سال هاست که این کشور را به مثابه یک مدینه فاصله برای جهانیان تصویرسازی می‌کند. کشوری که نقطه اوج مدنیت و دیگر اصول متعالی انسانی است. با این حال، تحلیلگران عرصه سیاست داخلی آمریکا به طور خاص این مساله را بار‌ها مورد تاکید قرار داده اند که حضور ترامپ در کرسی ریاست جمهوری امریکا در سال ۲۰۱۶ و آغاز عصر ترامپیسم در این کشور، در نوع خود به مثابه یک کاتالیزور عمل کرده و آمریکا را چندین و چند پله به گزاره جنگ داخلی و درگیر شدن در فضای تنش و آشوب نزدیک‌تر کرده است.

اساسا نظریه پردازان مسائل راهبردی نیز تاکید دارند که ریاست جمهوری مجدد فردی نظیر ترامپ می‌تواند موقعیت بین المللی آمریکا را ضعیف و ضعیف‌تر کند. با این حال، یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های کنشگری سیاسی ترامپ در طی دهه اخیر، تکیه بر راهبرد ایجاد شکاف و انشقاق در جامعه آمریکا در ابعاد سیاسی و احتماعی بوده است. اساسا در قالب همین شکاف‌ها و درگیری‌ها بوده که ترامپ و ترامپیسم معنا پیدا کرده و امکان ادامه حیات یافته‌اند.

از این رو، به نظر می‌رسد که در صورت شکست ترامپ در انتخابات سال ۲۰۲۴ آمریکا، شاهد اوج گیری و انفجار قالب توجه درگیری‌های سیاسی و اجتماعی در آمریکا باشیم. موضوعی که در فضای تئوری پردازی‌های دور و دراز ترامپ و حامیان دو آتشه اش در زمینه طرح مسائل تخیلی و تئوری‌های توطئه، ابعاد و ماهیت عینی و جدی تری را نیز به خود خواهد گرفت. موضع گیری اخیر ترامپ نیز به نوعی همین پیام را مخابره می‌کند که انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا می‌تواند این کشور را چندین و چند پله به سقوط آزاد سیاسی و احتماعی نزدیک کند.

البته که صِرف همین جنجال‌ها تنها بلیط و بخت ترامپ برای بازگشت مجدد به کاخ سفید و عرصه قدرت سیاسی در آمریکا را نمایندگی می‌کنند.

طرح مطالب مختلف از سوی ترامپیست‌ها در مورد دولت در سایه و مخفی در آمریکا که قویا علیه آن‌ها اقدام می‌کنند و سعی در حذف ترامپ از گردونه رقابت‌های سیاسی و انتخاباتی دارند و البته طرح دیگر تئوری‌های توطئه با محوریت آنچه تعظیمِ نهاد‌های حکمرانی آمریکایی به بایدن و دموکرات‌ها برای نابود کردن ترامپ و ترامپیست‌ها ادعا می‌شود نیز همه و همه محصول همین رویکرد ترامپ هستند که تا جنجالی پیرامون وی و فعالیت هایش ایجاد نشود، شانس او نیز برای بازگشت به کاخ سفید چندان جدی نخواهد بود. موضوعی که در قالب موضع گیری اخیر ترامپ نیز به عینی‌ترین شکل ممکن خود را نشان داده است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv