تصاویر ماهوارهای منتشر شده از کارخانه کشتی سازی جیانگسو دایانگ مارین در یانگ تسه، حاکی از آن است که چین مخفیانه یک ناو هواگردبر جدید را برای میزبانی از پهپادها ساخته است.
بر اساس گزارشی که با استناد به تصاویر ماهوارهای در وب سایت نطامی نیول نیوز (Naval News) منتشر شده است، چین شاید اولین ناو پهپادبر اختصاصی جهان را ساخته باشد. ناو هواگردبر جدید میتواند تاکیدی بر اهداف چین برای پیشبرد استفاده از پهپادها و استقرار آنها در میدان نبرد باشد.
به گزارش عصرایران، در ویدئویی که به تازگی از اولین آزمایش دریایی سومین ناو هواپیمابر نیروی دریایی چین به نام فوجیان منتشر شد، یک کشتی جنگی غول پیکر در حال ساخت نیز دیده میشود. گمان میرود کشتی تهاجمی آبی خاکی تایپ ۰۷۶ به عنوان یک ناو پهپاد و هلیکوپتربر عمل خواهد کرد.
تصاویر ماهوارهای منتشر شده از کارخانه کشتی سازی جیانگسو دایانگ مارین در یانگ تسه، حاکی از آن است که چین مخفیانه یک ناو هواگردبر جدید را برای میزبانی از وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (پهپاد) بال ثابت ساخته است.
ویژگیهای این کشتی مرموز متفاوت با ناوهای هواپیمابر معمولی آمریکایی یا چینی است. این شامل اندازه کوچکتر – حدود یک سوم درازا و نصف پهنای یک ناو هواپیمابر آمریکایی یا چینی – و آرایش عرشه مستقیم است که اجازه برخاستن و فرود همزمان هواپیماها را نخواهد داد.
این امکان برای ناو هواگردبر جدید چین وجود دارد که میزبان هواگردهای بال ثابت باشد. پهنای این ناو به اندازهای است که میزبان هواپیماها یا پهپادهایی با طول بال حدود ۲۰ متر باشد.
با این وجود، ارتفاع پایین عرشه پرواز نشان میدهد که فضای کافی برای آشیانه هواپیما در قسمت زیر کشتی برای پشتیبانی از سرعت بالا یا عملیات طولانی مدت پرواز وجود ندارد. این شرایط تعداد هواپیماهای قابل پشتیبانی توسط کشتی را محدود میکند، اما به عنوان یک ناو پهپادبر منطقی به نظر میرسد.
با مشاهده عکس ماهوارهای منتشر شده، خیلی سریع آشکار میشود که با نوعی ناو هواگردبر مواجه هستیم. این کشتی دارای یک باند خط کشی شده در سمت چپ و یک ساختار جزیرهای در سمت راست است. اما کشتی از جنبههای دیگر غیرعادی به نظر میرسد. بدنه کشتی به شکل یک کاتاماران گزارش شده است. کاتامارانها اغلب در طرحهای مفهومی ناو هواپیمابر به کار گرفته میشوند، زیرا فضای عرشه بزرگی را فراهم میکنند، اما تا پیش از این، چنین چیزی ساخته نشده است.
پهپادها به بخشی کلیدی در جنگ تبدیل شده اند و نیروهای دریایی مختلف آزمایشهایی را برای استفاده از این پرندهها در ناوهای هواپیمابر معمولی انجام داده اند. گفته میشود برخی کشورها مانند ترکیه و ایران نیز روی طرحهایی برای ساخت کشتیهای اختصاصی میزبان پهپادها کار میکنند.
هنگامی که ناو هواپیمابر فوجیان کارخانه کشتی سازی جیانگنان را برای انجام اولین آزمایش دریایی خود ترک کرد، ناو پهپاد و هلیکوپتربر تایپ ۰۷۶ نیز در قاب تصویر مشاهده شد. این برای نخستین بار از زمان اعلام ساخت آن در اواسط سال ۲۰۲۰ بود، که این کشتی در قاب تصویر قرار میگرفت. انتظار میرود این کشتی تهاجمی آبی خاکی پس از سه ناو هواپیمابر، چهارمین کشتی جنگی بزرگ نیروی دریایی چین باشد.
دلایل اضافه شدن اولین ناو پهپادبر جهان به ناوگان دریایی چین هنوز یک راز باقی مانده است. یکی از احتمالات این است که این کشتی بخشی از یک نیروی مخالف برای آموزش باشد، زیرا قبلا چندین کشتی هدف پیشرفته و دو کشتی حامل پهپاد بزرگ در کارخانه کشتی سازی جیانگسو دایانگ ساخته شده بودند.
چین برنامه گستردهای برای شبیه سازی کشتیهای نیروهای دریایی غربی در برنامه آزمایش تسلیحات خود دارد. این کشور موشکهای بالستیک ضد کشتی خود را روی نمونههای اندازه کامل ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا آزمایش کرده است.
اما به عنوان اولین ناو پهپادبر، این نمیتواند تقلیدی از هیچ کشتی شناخته شده غربی باشد. از این رو، احتمال دیگر مواجهه با نوعی پلتفرم آزمایشی باشد که برای آزمایش و توسعه عملیات پهپادها در دریا به کار گرفته خواهد شد.
باید منتظر ماند و دید آیا این ناو پهپادبر به واقع بخشی از طرح ارتش چین است یا صرفا در جهت اهداف پژوهشی و توسعه در نظر گرفته شده است.