بمب افکن B-۲۱ Raider ساخت کمپانی نورثروپ گرومن یک بمب افکن استراتژیک نسل ششم است که توسط نورثروپ گرومن برای نیروی هوایی ایالات متحده (USAF) در حال توسعه است. انتظار میرود این هواپیما دارای قابلیت پنهانکاری دوربرد؛ از جمله جاسوسی، مراقبت و شناسایی باشد.
به گزارش روزیاتو، نیروی هوایی ایالات متحده قصد دارد بمب افکن جدید را جایگزین B-۱ Lancerهای قدیمی ساخت راکول و B-۲ Spirit دیگر بمب افکن ساخت نورثروپ گرومن کند. این مقاله به بررسی پنج واقعیت جالب در مورد B-۲۱ Raider میپردازد.
ترکیبی از برد، قدرت حمل و قابلیت بقای بالا
در حالی که ویژگیهای مربوط به برد، سرعت و ویژگیهای محموله مشخص نیست، منصفانه است که بگوییم بمب افکن جدید نیروی هوایی ایالات متحده توانایی بیشتری نسبت به بمب افکن B-۲۲ دوران جنگ سرد خواهد داشت. نورثروپ گرومن فناوریهای مدرنی را برای به دست آوردن ترکیبی عالی از سرعت و برد رزمی در فریم این بمب افکن پنهانکار ترکیب کرده است.
به ادعای نورتروپ گرومن «ما در حال ارائه یک هواپیمای پیشرفته به هواپیماهای جنگی آمریکایی هستیم که ترکیبی از برد، حمل بار و قابلیت بقا را ارائه میدهد. B-۲۱ Raider قادر به نفوذ به سرسختترین دفاعها برای انجام حملات دقیق در هر نقطه از جهان خواهد بود. B-۲۱ آینده بازدارندگی است».
سیستمها و حاملهای مختلف در داخل پلتفرم
بمب افکن پنهانکار B-۲۱ Raider
ایستگاههای زمینی
دیگر جتهای هوابرد
حاملهای هوایی بدون سرنشین
B-۲۱ Raider ممکن است عمدتاً به عنوان یک بمب افکن رادارگریز شناخته شده باشد، اما قابلیت بمب افکنی در واقع بخشی از یک خانواده جامع از سیستمها است. با قابلیتهای جاسوسی، شناسایی، مراقبت و حمله این هواپیما، بی-۲۱ میتواند با سکوهای مختلف از جمله ایستگاههای زمینی، سایر هواپیماهای در حال پرواز و حاملهای بدون سرنشین ارتباط برقرار کند. به ادعای نیروی هوایی ایالات متحده، «B-۲۱ Raider جزئی از خانواده بزرگتری از سیستمها برای حملات برد بلند متعارف از جمله جمع آوری اطلاعات، نظارت و شناسایی، حمله الکترونیکی، ارتباط و سایر قابلیتها خواهد بود. علاوه بر این، بی-۲۱ ریدر دارای قابلیت هستهای بوده و برای انجام عملیاتهای سرنشین دار یا بدون سرنشین طراحی شده است. همچنین این بمب افکن میتواند از ترکیب گستردهای از مهمات استندآف و حمله مستقیم استفاده کند.
برای کاهش ریسکهای یکپارچه سازی
روزآمدسازیها و یکپارچه سازیهای آینده
تکامل مداوم عملکرد
خطرات امنیتی در حین عملیات
بازخورد عملکرد و چالشها
برنامه توسعه بمب افکن رادارگریز B-۲۱ Raider بر اساس معماری سیستمهای باز است که امکان بهبود مستمر را فراهم میکند. هدف نیروی هوایی ایالات متحده استفاده از این هواپیما و پلتفرم برای چندین دهه است. بنابراین، به حداقل رساندن ریسکهای ادغام با فناوریها و ارتقاءهای آتی ضروری است. علاوه بر این، این هواپیما باید بر تهدیدها و چالشهای مستمری که در طول خدمت فعال با آنها روبرو میشود غلبه کند. به ادعای نیروی هوایی ایالات متحده، B-۲۱ با معماری سیستمهای باز طراحی میشود تا ریسک یکپارچهسازی را کاهش داده و رقابت برای تلاشهای مدرنسازی آینده را امکانپذیر کند تا این هواپیما بتواند با تغییر محیط تهدید تکامل پیدا کند.
هواپیمای آزماشی با سیستمهای عملیاتی ساخته خواهد شد
طراحی دیجیتالی
تکنیکهای تولید پیشرفته
هواپیمای آزمایشی آماده عملیات
انتقال بی نقص و سریع به مرحله تولید انبوه
کاهش تاخیرهای برنامه
نورثروپ گرومن با حذف کامل روش نمونه سازی اولیه و جایگزینی آن با هواپیماهای متمرکز بر تولید، رویکرد متفاوتی را در برنامه B-۲۱ Raider در پیش گرفته است. هواپیمای آزمایشی با سیستمهای ماموریتی و ابزارهای مورد استفاده برای هواپیماهای تولید انبوه ساخته شده است که مرحله نمونه سازی را حذف میکند. نورتروپ گرومن در این باره تصریح میکند: «یک استراتژی کلیدی این برنامه ساخت اولین هواپیمای آزمایشی نماینده تولید بود. هواپیمای آزمایشی B-۲۱ به جای یک نمونه اولیه، مجهز به سیستمهای ماموریتی است و توسط تکنسینها با تکنیکهای تولیدی مشابه با برای هواپیماهای تولیدی ساخته شده است. مجموعه دانش و تجربه به دست آمده در فرآیند توسعه از انتقال آرام به مرحله تولید در مسیر ارائه قابلیت عملیاتی پشتیبانی میکند».
انتظار میرود این تکنیک در مرحله آزمایش، جایی که سیستمها و قابلیتهای واقعی را میتوان آزمایش کرد، بسیار سودمند باشد. علاوه بر این، بازخورد ضروری مربوط به عملکرد عملیاتی و کامل بودن برای ماموریت را میتوان در همان ابتدا ارزیابی کرد که تاخیرهای برنامه را کاهش داد.
هزینه خرید متوسط هر واحد: ۵۵۰ میلیون دلار (سال ۲۰۱۰)
B-۲۱ Raider با قیمت ۵۵۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۰ هزینه خرید بسیار بالایی داشته است با در نظر گرفتن تورم برای سال جاری (به ویژه تورم بالا از سال ۲۰۲۰)، این رقم به ۷۹۱ میلیون دلار میرسد. آنطور که نیروی هوایی ایالات متحده تصریح کرده است، هزینه کل تمام بودجههای تدارکاتی، از جمله هزینههای پرواز هواپیما، هزینه متوسط هر فروند شامل هزینه کلی در نظر گرفته شده برای خرید است که شامل هزینههای پرواز، هزینه پشتیبانی، قطعات یدکی، سفارشات مهندسی و آموزش است. هزینه کل بر ۱۰۰ هواپیما تقسیم میشود، حداقل تعداد هواپیمایی که نیروی هوایی ایالات متحده میخواهد از بمب افکن پنهانکار بی-۲۱ داشته باشد. با در نظر گرفتن همه چیز، به لطف تجهیزات مدرن و پیشرفتهای تکنولوژیکی به کار رفته در طراحی این بمب افکن، قیمت نهایی برای هر فروند بسیار قابل توجه است.