bato-adv
bato-adv

علی آبادی: تخصیص ارز برای واردات خودرو‌های لوکس را تاکید نمی‌کنم

علی آبادی: تخصیص ارز برای واردات خودرو‌های لوکس را تاکید نمی‌کنم

وزیر صمت، گفت: ما در کشور نفت داریم، اما در صنعت نفت جهان سرآمد نیستیم فقط نفت فروشیم.

تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۱۰ تير ۱۴۰۳

عباس علی آبادی در مراسم روز ملی صنعت و معدن اظهار داشت: من در تخصیص ارز به واردات خودرو‌هایی تاکید داشتم که مشابه نمونه‌های داخلی هستند تا فضای رقابتی ایجاد شود نه خودرو‌های لوکس که مشابه داخلی ندارد.

به گزارش ایلنا، وی در مراسم روز ملی صنعت و معدن با تشریح گزاره‌های تاثیرگذار در صنعت، معدن و تجارت کشور گفت: اولین گزاره رشد همزمان کیفیت و کمیت است و باید برای این کار تولید را جذاب کنیم، دوم گسترش تحقیق و توسعه و قدرت طراحی است و ما در دولت سیزدهم تلاش کردیم از طریق تحقیق و توسعه به طرف یک صنعت دانش بنیان حرکت کنیم.

وی افزود: سوم تعامل سازنده با مراکز پیشرفته علمی و صنعتی جهان، چهارم ایجاد کنسرسیوم‌های صنعتی برای رسیدن به اندازه مطلوب اقتصادی و پنجم حذف امتیازات خاص و انحصارات غیرضروری در صنعت است.

علی آبادی در تشریح بیشتر این موضوع گفت: صنعت ما صنعت مولدی نیست و خیلی‌ها به دلیل دریافت انرژی و وام ارزان درآمدزایی می‌کنند.

وزیر صمت در توضیح بیشتر گزاره‌های موثر در تولید و تجارت اظهار کرد: مورد ششم افزایش بهره وری عوامل تولید به ویژه نیروی کار و سرمایه و انرژی و مورد هفتم توسعه تشکل‌های تخصصی و افزایش نقش آن‌ها در تصمیم سازی با نهادینه سازی داوری‌های تخصصی و حرفه‌ای لازمه توسعه همه جانبه است. مورد هشتم انسجام و تعادل منطقه‌ای کشور با رعایت اصول آمایش سرزمینی و امنیتی و مورد نهم رشد مستمر صادرات کالا و خدمات صنعتی کشور با ارتقای کیفیت کالا برای افزایش صادرات است.

علی آبادی تصریح کرد: باید انواع سیاست‌های را به کار گرفت تا صادرات انجام شود و وقتی انجام شد دیگر جایی برای نگرانی در مورد کیفیت نیست.

وی افزود: من در تخصیص ارز به واردات خودرو‌هایی تاکید داشتم که مشابه نمونه‌های داخلی هستند تا فضای رقابتی ایجاد شود نه خودرو‌های لوکس که مشابه داخلی ندارد.

وزیر صمت در تشریح موارد بیست گانه اظهار کرد: مورد دهم ایجاد خوشه‌های صنعتی از طریق تقویت صنایع کوچک و متوسط و پیوند دادن آن‌ها به صنایع بزرگ، مورد یازدهم توسعه علوم و فنون زمین با توجه به اقتضائات محیط زیستی با ارتقای فناوری ها، مورد دوازدهم ارتقای سهم معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص ملی و اولویت دادن به تامین مواد مورد نیاز صنایع داخلی است.

وی در این بین تصریح کرد: ما در کشور نفت داریم، اما در صنعت نفت جهان سرآمد نیستیم فقط نفت فروشیم.

علی آبادی مورد سیزدهم را جذب و جلب دانش و منابع و امکانات داخلی و خارجی در زمینه اکتشافات معدنی و ایجاد واحد‌های فرآوری و تبدیل مواد معدنی به مواد واسطه و مصرفی و مورد چهاردهم را تعیین اولویت‌های مناطق دارای ظرفیت معدنی و ایجاد زمینه‌های مناسب برای رشد صنایع فلزی در بخش آلیاژ‌ها و فلزات گرانبها تشریح کرد.

وی ادامه داد: مورد پانزدهم افزایش سهم صنعت و معدن در صادرات، تولید و اشتغال نیروی کار ماهر و تحصیل کرده دانشگاهی‌و مورد شانزدهم افزایش سهم صادرات صنعتی از صادرات کل است.

وزیر صمت در این باره گفت: امروز کشور آماده است که از کشور‌هایی که از ایرانی‌ها کالا بخرد خرید کند متاسفانه فکر می‌کنیم مافیا تنها در فیلم هاست، اما به واقع در اموری است که می‌خواهیم برای کشور انجام دهیم و نمی‌توانیم.

وزیر صمت ادامه داد: علاوه بر گزاره‌های یادشده بهبود شرایط نظام تعاملات و دیپلماسی اقتصادی و تجاری از یک جانبه گرایی و برخورداری از نظام مالی موثر و مشارکت فعال و حضور در ترتیبات تجاری و پیمان‌های منطقه‌ای نیز در توسعه تولید و تجارت اهمیت زیادی دارند، در حالی که بسیاری از پیمان‌های ما در دولت سیزدهم امضا شد، ولی همچنان اجرایی نشده است.

وی گفت: در همین راستا حمایت از ساز و کار‌های جذب سرمایه گذاری همچون تولید مشترک و دوری جستن از سیاه نمایی در مورد سرمایه گذاری در شرایطی که دشمن تلاش می‌کند در این بخش موفق نباشیم حائز اهمیت است.

وزیر صمت در نهایت از تشویق سرمایه گذاری خارجی در صنایع دارای اولویت داخلی و سرمایه گذاری فراسرزمینی برای تامین نیاز‌های کشور نیز به عنوان بیستمین گزاره موثر در تولید و تجارت کشور اشاره کرد.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین