استان تهران در بخش مانده تسهیلات نیز با رقم چهار هزار و ۸۵۳ هزار میلیارد تومانی و تصاحب بیش از ۶۱ درصد از کل رقم مانده وامها، با اختلاف قابل توجهی بالاتر از باقی استانها قرار گرفته است.
دادههای بانک مرکزی نشان میدهد که ۵۷ درصد از رقم مانده سپردهها و ۶۱ درصد از رقم مانده تسهیلات بانکی در پایان اردیبهشتماه، مربوط به استان تهران بوده است.
به گزارش تجارت نیوز، بانک مرکزی، اخیراً آمار و ارقام مربوط به مانده سپردهها و وامها تا پایان اردیبهشتماه را از طریق وبسایت رسمی خود منتشر کرد. در این گزارش آخرین دادهها از مانده وام بانکی و سپردههای جذبشده از سوی بانکهای دولتی، خصوصی و همچنین موسسات اعتباری غیربانکی دارای مجوز از بانک مرکزی ارائه شده است.
با استناد به دادههای بانک مرکزی، رقم مانده تسهیلات بانکی تا پایان دومین ماه امسال، حدود ۴۰.۵ درصد بیشتر از مقطع زمانی مشابه سال قبل ثبت شده است. همچنین مانده سپردههای بانکی نیز در این بازه زمانی افزایشی ۳۷ درصدی پیدا کرده است.
بررسی مانده سپرههای بانکی تا پایان اردیبهشتماه حاکی از آن است که این رقم با رشدی ۱۱.۸ درصدی از ابتدای سال ۱۴۰۳ به ۱۰ هزار و ۲۴۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که این رقم در پایان اردیبهشت سال گذشته برابر با هفت هزار و ۴۷۵ میلیارد تومان ثبت شده بود.
نگاهی به آمار مانده تسهیلات شبکه بانکی نشان میدهد استان تهران با مانده سپردههای پنج هزار و ۸۸۷ هزار میلیارد تومانی، نهتنها در این فهرست پیشتاز است، بلکه بیش از ۵۷ درصد کل این رقم را به خود اختصاص داده است. استانهای اصفهان و خراسان رضوی نیز با ارقام بهترتیب ۴۶۴ هزار میلیارد تومان و ۳۸۹ هزار میلیارد تومانی، در ردههای بعدی جای گرفتهاند. در مقابل، اما کمترین مانده میزان مانده سپرده بانکی در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و خراسان شمالی ثبت شده است.
از سویی دیگر، بر اساس گزارش بانک مرکزی، رقم مانده وام بانکی در پایان اردیبهشتماه بالغ بر هفت هزار و ۹۱۹ هزار میلیارد تومان بوده و از ابتدای سال جاری ۱۲ درصد افزایش یافته است. مقایسه این رقم با مانده تسهیلات بانکی در پایان اردیبهشتماه ۱۴۰۲ نیز از رشد دو هزار و ۲۲۸ هزار میلیارد تومانی آن حکایت دارد.
استان تهران در بخش مانده تسهیلات نیز با رقم چهار هزار و ۸۵۳ هزار میلیارد تومانی و تصاحب بیش از ۶۱ درصد از کل رقم مانده وامها، با اختلاف قابل توجهی بالاتر از باقی استانها قرار گرفته است. بانک مرکزی در گزارش خود با این توضیح که دفاتر مرکزی بسیاری از شرکتها و تولیدیهای سایر استانها در تهران قرار دارند، تاکید کرده علت اصلی بالا بودن رقم مانده تسهیلات و سپردهها در تهران در مقایسه با دیگر استانها، انجام فعالیتهای بانکی این دفاتر از طریق شعب استان تهران است.
دو استان اصفهان و خراسان رضوی با ارقام ۳۰۸ هزار میلیارد تومانی و ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی، در این بخش نیز پشت سر تهران قرار گرفتهاند. این در حالی است که استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳۱ هزار میلیارد تومان، ایلام با ۳۳ هزار تومان و مناطق آزاد با ۳۳ هزار میلیارد تومان، دارای کمترین رقم مانده تسهیلات بانکی هستند.