وجود یک جنگنده مرموز و جاسوسی که تا به حال توسط فردی دیده نشده و کسی از وجود آن اطمینان ندارد، میتواند یکی از جالبترین پدیدههای هوانوردی در جهان باشد.
SR-۹۱ Aurora معروف به شفق قطبی، یک هواپیمای جاسوسی مافوق صوت است که برای دههها علاقهمندان به هوانوردی و نظریه پردازان توطئه را مجذوب خود کرده است.
به گزارش خبرآنلاین، Aurora که در دهه ۱۹۸۰ به عنوان جانشین SR-۷۱ Blackbird ساخته شد، میتواند سرعتی بیش از ۵ ماخ و ارتفاع ۲۷۴۳۰ متری داشته باشد.
با این حال، شواهدی مبنی بر وجود آن اندک است و عمدتاً بر اساس مشاهدات تأیید نشده و پدیدههای غیرقابل توضیح، مانند «زلزلههای آسمان» بر فراز لسآنجلس در اوایل دهه ۱۹۹۰ به وجود چنین چیزی اتکا میکنند.
با پیشرفت ماهوارهها و پهپادها، نیاز به چنین هواپیمایی کاهش یافت و حرکت SR-۹۱ به سمت تولید غیرممکن شد.
برخی از هواپیماها میتوانند تبدیل به یک اسطوره شوند، حتی اگر به احتمال زیاد وجود نداشته باشند. این موضوع در مورد هواپیمای جاسوسی و اسرارآمیز SR-۹۱ Aurora صادق است.
در دهه ۱۹۸۰، نیروی هوایی به دنبال چیزی بود که بتواند جایگزین SR-۷۱ Blackbird شود. نگهداری بلک برد گران بود چرا که عملیات پروازی SR-۷۱ سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار هزینه داشت.
کلمه "آرورا" زمانی به آگاهی عمومی رسید که این نام در برنامه بودجه ۱۹۸۵ آمریکا به عنوان یک تخصیص ۴۵۵ میلیون دلاری برای «تولید هواپیمای سیاه» در سال مالی ۱۹۸۷ درج شد. به نظر بسیاری از کارشناسان، بهتر است که آرورا به عنوان یک فرضیه توصیف شود.
در اواخر ماه اوت سال ۱۹۸۹، یک مهندس در حال کار در گالوستون کی در دریای شمال، بنام کریس گیبسون و فرد دیگری که همراه وی بود مشاهده خود را از این هواپیما اینطور توصیف کردند: یک هواپیمای ناآشنای دلتا شکل به صورت مثلث متساویالساقین دیدم که ظاهراً در حال سوختگیری از یک بوئینگ کیسی-۱۳۵ استراتوتانکر و همراه با یک جفت جنگنده-بمبافکن اف-۱۱۱ بود. گیبسون و دوستش برای چند دقیقه قادر به تماشای هواپیما شدند تا زمانی که از دید آنها خارج شد. او متعاقباً طرحی از آنچه دیده بود کشید.
اتفاق مبهم دیگری که به پرواز این هواپیما نسبت داده میشود، به اصطلاح "زلزلههای آسمان" بود که در اوایل دهه ۱۹۹۰ بر فراز لس آنجلس رخ داد. این فرضیه وجود داشت که آرورا میتواند هنگام پرواز از دریاچه گروم نوادا، شفق قطبی را ایجاد کند. این شواهد بسیار ضعیفی است که نشان میدهد آرورا باعث زمین لرزههای آسمانی شده است.
شواهد کافی برای تعیین وجود SR-۹۱ Aurora تاکنون در دست نیست.