رحمان قهرمانپور، کارشناس روابط بینالملل، درباره احتمال فریب بایدن توسط نتانیاهو اختلاف میان اسراییل و آمریکا گفت: باید توجه کرد که آمریکا در برخی موارد با اقدامات اسراییل موافق است، اگرچه دوست ندارد هزینه این کار را بدهد. آمریکاییها از ترور سیدحسن نصرالله ناراحت نیستند، چون حزب الله را یک گروه تروریستی میدانند.
به گفته تحلیلگران تنشهای منطقهای روی انتخابات امریکا نیز تاثیر میگذارد. یک کارشناس روابط بینالملل معتقد است که اتفاقاتی مانند اینکه جنگ گستردهای شکل بگیرد و سربازان آمریکایی کشته شوند یا آمریکا مجبور شود نیرو زیادی به منطقه وارد کند در انتخابات مؤثر هستند.
به گزارش انتخاب، رحمان قهرمانپور، کارشناس روابط بینالملل، درباره احتمال فریب بایدن توسط نتانیاهو اختلاف میان اسراییل و آمریکا گفت: «باید توجه کرد که آمریکا در برخی موارد با اقدامات اسراییل موافق است، اگرچه دوست ندارد هزینه این کار را بدهد. آمریکاییها از ترور سیدحسن نصرالله ناراحت نیستند، چون حزب الله را یک گروه تروریستی میدانند. آمریکا در موارد دیگر نتوانسته جلو اقدامات نتانیاهو را بگیرد که علت آن به مسائل منطقه برمی گردد. نتانیاهو میداند که در آستانه انتخابات، بایدن نمیتواند کار خاصی انجام دهد. نتانیاهو در برخی موارد از درخواستهای بایدن سرپیچی کرده و حتی اخباری وجود دارد که گفتگو آنها به مشاجره کشیده شده و بایدن صدای خود را بلند کرده است. در این بین فریبی در کار نیست، گاهی اوقات منابع یکیست و گاهی اوقات نیز نتانیاهو از شرایط سوءاستفاده میکند.»
وی در رابطه با اثرگذاری تحولات خاورمیانه بر انتخابات آمریکا بیان کرد: «درمور تأثیر تحولات بر انتخابات باید توجه کنیم که انتخابات آمریکا الکترال کالج است، بنابراین رقابت در میشیگان و پنسیلوانیا و آریزونا و نوادا و جورجیا و یک ایالت دیگر است. این هفت ایالت سرنوشت را مشخص میکنند. رقابت اصلی الان در پنسیلوانیا است. بخشی از اعراب در میشیگان هستند و تهدید کرده بودند که به بایدن رأی نمیدهند، اما با استعفا بایدن، به نظر میرسد به کاملاً هریس رأی دهند. سی روز مانده به انتخابات آمریکاست و تعداد آرا مردد کم است. اتفاقات معمولی در این دوره خیلی تأثیری بر انتخابات نخواهد داشت، اما اگر جنگ گستردهای شکل بگیرد و سربازان آمریکایی کشته شوند یا آمریکا مجبور شود نیرو زیادی به منطقه وارد کند، تحولات در انتخابات مؤثر هستند.»
او افزود: «بایدن گفته است که نتانیاهو دنبال ایجاد جنگ در منطقه برای افزایش قیمت نفت است تا شرایط اقتصادی آمریکا بدتر شده و ترامپ پیروز شود. نتانیاهو دوست دارد ترامپ برنده شود، اما آیا نتانیاهو میتواند طرح خود را در یک ماه پیش رو عملیاتی کند؟ از نظر استراتژیهای انتخاباتی پاسخ به این سؤال، کار سختی است.»
قهرمانپور درباره پیامد ناتوانی اسراییل در دست یافتن به اهداف خود و پایان رویافروشی اسراییل به غرب گفت: «اولین پیامد ناتوانی اسراییل در رسیدن به اهدافاش، فروپاشی کابینه نتانیاهو است. طبیعتا با ناتوانی اسراییل در رسیدن به اهداف، نتانیاهو نمیتواند موقعیت خود را حفظ کند و ممکن است از صحنه سیاسی اسراییل حذف شود. دومین پیامد میتواند بی اعتبار شدن راست افراطی شامل بن گویر و ... باشد. شکست اسراییل در حال حاضر باعث گسترش اختلاف میان راست مذهبی با جریان چپ است. میتوان گفت که اسراییل در شرایط حساسی قرار دارد و اگر تلقی افکار عمومی این باشد که اسراییل شکست خورده، این مسأله هزینههای زیادی برای اسراییل خواهد داشت. اسراییل به یک بازیگر ضعیف تبدیل میشود و در سطح داخلی درگیر شکاف خواهد شد. به همین دلیل در آستانه یکسالگی جنگ غزه، حمایت داخلی از اقدامات اسراییل در جنگ با اسراییل بیشتر شده است. بخشی از نیروهای سیاسی بی طرف به این جمعبندی رسیدهاند که، چون شکست اسراییل عواقب وحشتناکی دارد، به نوعی از اقدامات نتانیاهو در لبنان حمایت میکنند. میزان اجماع داخلی در جنگ لبنان، بیشتر از اجماعی است که در جنگ غزه وجود داشت.»
قهرمانپور درباره احتمال شکلگیری مذاکرات در تداوم با تنش خاورمیانه گفت: «تا زمانیکه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار نشده، بعید است که حزب دموکرات دنبال مذاکره با ایران باشد. آنها نه وسط کارزار انتخاباتی میتوانند مذاکره کنند و نه میتوانند وعدهای دهند که ایران را راضی کند. مذاکرات به بعد از انتخابات موکول میشود. تا زمانیکه نتیجه انتخابات معلوم نشده، بعید است که آمریکا بخواهد مذاکرهای را آغاز کند.»